Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jest mamy?

Czy do SZPITALA do PORODU trzeba mieć dla dziecka UBRANKA i PIELUCHY?

Polecane posty

Gość jak to jest mamy?

czy takie rzeczy zapewnia szpital?

Gość to ja się wypowiemm
Tylko ubranka zapewnia szpital, ale musisz mieć swoje ciuszki bo nie wyjdziesz do domu w szpitalnych.

Gość mmmmmammaa weronkkiiii
z czego pamietam to corka byla w szpitalncyh ubrankach.Do wyjscja miala swoje. Pieluchy to ja mialam swoje i husteczki nawilzane. A tak to kapaly ja pielegniarki.

Gość krakow.ujastek
To zalezy od szpitala. Ja rodzilam w takim, w ktorym dla dzieciaczka musialam miec 3 zestawy ubranek - o wyjsciu nie wspomne bo bo juz standard. Z jakiego jestes miasta?

Gość izusia.87
Zależy od szpitala ja musiałam mieć wszystko.

ja rodziłam w takim gdzie tylko musiałam mieć chusteczki nawilżające, ciuszki i pampersy zapewniał szpital,w niektórych pampersy trzeba mieć swoje,a w niektórych nawet ciuszki,możesz zadzwonić do szpitala i sie dowiedzić.

Tak to zależy od szpitala. Ja rodziłam w prywatnym ale z umową NFZ i nie musiałam mieć niczego. Ciuszki, pampersy, pieluchy tetrowe, chusteczki nawilżane, kremy na odparzenia wszystko było zapewniane przez szpital:) Oczywiście do domu jak sie wychodziło to trzeba było przywieść swoje ciuszki ale to chyba logiczne:)

wszystko zalezy od szpitala,,ubranka wez swoje...te szpitalne tyle razy prane sa ze szoook :P choc zalezy jaka placowka. ja mialam swoje i w moje mi ubrali :P

Gość kasia!!!!!!!!!!!!
ja miałam wszystko swoje. Nie chciałabym żeby moje dziecko było w szpitalnych ubrankach.

U mnie w szpitalne ubierano zaraz po porodzie. Przy pierwszym kąpaniu już musiałam dać swoje. Chyba szpital przydzielał 1 pieluchę, bo jak dziecko zużyło więcej to od mamy odbierano sobie. Ogólnie chusteczki i pieluszki musiały leżeć cały czas u dziecka w łóżeczku, bo inaczej domagano się zwrotu pieluch. Dawano jedynie na czas pobytu dziecka kołderki do zawijania, nie trzeba było becików i kocyków mieć swoich.