Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość różowy długopis

kobieca sprawa

Polecane posty

Gość różowy długopis

drogie panie, od 2 dni odczuwam ból,pieczenie przy wejściu do pochwy i na wargach mniejszych,sa one nabrzmiałe,zaczerwienione i na jednej z nich pojawiła się tak jakby twarda żyłka. wiecie co może być tego przyczyną i jak to załagodzić zaczym dostanę się do ginekologa?zaznacze że nie odczuwam dyskomfortu przy sikaniu i ze ostatnio jestem na silnych lekach przeciwbólowych i a 3 dni temu zakonczylam branie antybiotyku który cięzko przyswajalam.

Gość lobamban
albo uczulenie albo zapalenie grzybiczne i moze powiekszony wezel chlonny? no nie wiem, podmywaj sie nagietkiem czy rumiankiem, smaruj clotrimazolem, bierz lacibios femina i nos bawelniane majtki, miekkie i luzne. do czasu wizyty u lekarza powinnas wytrzymac

Gość tan
a może to zwykły czyrak?

Gość Devikappp
Wiesz co ja tak mialam na 3 tygodnie przed diagnoza zapalenia gruczola bartolina,tylko u mnie to tak jeszcze bylo,ze warga zrobila sie taka twarda,jakby guzek na niej byl.Skonczylo sie tak ze mialam zabieg :( Bardzo bolało,robili mi bez znieczulenia bo z wynikow krwi wyszlo ze moze jestem w ciazy,okres se spoznial,a okazalo sie ze nie bylo cazy musialam cierpiec.

Gość różowy długopis
ojej.. wczoraj wieczorem zauważyłam białe tak jakby płatki a dziś jasno zielono-biały gęstawy wyciek. jutro idę na wizytę ale zaczynam podejrzewać że przyczynił się do tego lubrykant którego z narzeczonym użyliśmy jakiś czas temu. dzis narzeczony powiedział mi że odczuwa pieczenie przy sikaniu.

Gość Ale co to ma do rzeczy
Grzybicę załapałaś moja droga.Od brania antybiotyku najprawdopodobniej.Nie powinnaś współżyć z chłopakiem bo jak widać i jego zaraziłaś.Smaruj się clotrimazolum i twój chłopak też.Jutro koniecznie do ginekologa przepisze ci globulki dopochwowe.

Gość różowy długopis
o ja pier**** ;/ :( ale wiecie co właśnie jestem po kąpieli i zauważyłam żę tylko lewą mniejszą wargę z tą dziwną żyłką mam spuchniętą itd a prawa jest ok. a narzeczony też powinien udać się do lekarza,prawda?

Gość różowy długopis
jestem po wizycie u lekarza...to grzybica ;/ a leki drogie jak ho ho ;/

Przy leczeniu grzybicy bardzo ważne jest aby po kuracji odnowić swoją mikroflorę, ja osobiście stosuje lactovaginal dopochwowo jestem z niego bardzo zadowolona, wcześniej długo nie mogłam wyleczyć infekcji a teraz już nie mam tego problemu.

Gość różowy długopis
czy przed cytologią mogę używać czegoś dopochwowo np. lactovaginal ? bo zapisalam sie na cytologię na 3.04. od dzis zaczynam lecze3nie tej grzybicy ale w piatek przerwie mi je okres.lekarz powiedziala ze po okresie wznowic leczenie ktore potrwa do ok 25.03. i dalej chce brac wlasnie cos zeby juz zapobiegac tego typu sytuacjom i nie wiem czy stosowanie czegos doustnego i także dopochwowego jest przed tym badaniem wskazane.

Gość agula8
jeśli jestes po antybiotyku to nasuwa się typowa infekcja grzybicza-wiele kobiet ja łapie właśnie po antybiotyku-bo ten wybija nam tez dobrą florę. Chwilowo może pomóc clotrimazol do smarowania i lactovaginal na noc-ale poszłabym do lekarza. lactovaginal mozna brać przed cytologią.

Gość lady bronka
ja przy antybiotyku biorą poza zwykłym probiotykiem provag, to probiotyk ginekologiczny doustny. zawsze miałam problemy z grzybica po antybiotykach, teraz mam spokój. albo tak jak pisza dziewczyny, spróbuj z lactovaginalem, jest dopochwowy ale dzieki temu bardzo skuteczny.