Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiek79

Czy kobiet mając przyjaciela mężczyznę czuje do niego coś więcej ?

Polecane posty

Witam Was. Mam pytanie do kobiet, które poza przyjaźnią z drugą kobietą doświadczyły przyjaźni z mężczyzną. Czy w tej relacji zdarzało wam się poczuć do niego coś więcej niż przyjaźń ? Ja mam przyjaciółkę której bardzo dużo opowiadam i... mam mały problem. Jestem o nią ch*lernie zazdrosny. Wydaje mi się że... zresztą wiecie co. Dziewczyny, a jak u Was z takimi relacjami ? Czy mówiąc do niego że jest "wspaniałym przyjacielem" i to czy tamto "wiele dla mnie znaczy" oznacza wyłącznie przyjaźń ?

Tu płeć nie gra roli. Nie ma tak, ze dla każdej kobiety jej przyjaciel będzie tylko przyjacielem. Mało to historii gdzie kobieta jest zakochana w jej wieloletnim przyjacielu? Różnie bywa.

tak, to zonacza przyjazn oraz brak pociagu seksualnego. na pewnym etapie istnieje przyjazn damsko-meska - ale ty na nim nie jestes bo cie kreci przyjaciolka (skoro jestes o nia zazdrosny) sadze ze ona tego nie odwzajemnia

Gość kakadyn
Nie ma przyjaźni damsko-męskiej. Zawsze któraś strona spróbuje pójść o jeden krok dalej. Już to przerabiałam.

ROR, potrzebowałem właśnie takiej opinii jak Twoja. Znamy się ponad rok, kręci mnie mocno chociaż ona przyznaje że lubi facetów i tak naprawdę to nie wiem z kim była (czy wogóle z kimś czy z więcej niż jednym) przez ten rok. Staram sobie wybić ją z głowy pod względem emocjonalnym ale dalej chciałbym abyśmy byli przyjaciółmi, takimi "od serca"... tyle że dla mnie to chyba jest za trudne.

na pewnym etapie nie ma przyjazni damsko-meksiej, ale na etapie intelektualistow juz jest;-)) Misiek 79 - nie mozesz sie przyjaznic z laska kt cie kreci - to nieuczciwe i ucierpisz na tym glownie ty;/ bedziesz sluchal jak buduje sobie sczescie z innym? to bez sensu moim zdaniem... ciezko mi powiedziec co ona konkretnie do ciebie czuje- ale albo powinienes "startowac" do niej albo odpuscic ...w wesrjki po srodku bedziesz sie meczyl aha - jesli zdecydujesz sie na "start" bedzie ci dodatkowo jeszcze trudniej wyjsc z roli "przyjaciela' do pozycji potencjalnego faceta

Muszę z tego wyjść, to nieuniknione. Zżyłem się z nią bo tylko ona była przy mnie (chodzi wyłącznie o rozmowy, w dodatku w pracy) gdy przechodziłem mocnego doła (graniczącego z depresją). Rozumiała mnie, miała do mnie cierpliwość, pocieszała, w dodatku... mówiła że ja ją też pocieszam... Ale prawdopodobnie pewne gesty i słowa (których byłem spragniony) odbierałem ze zbytnią nadzieją... a wychodzi że ona wiele z takich gestów potrafi też czynić/mówić innym. Chociaż w tej kwestii się nie wypowiem bo musiałbym ją dokładnie słyszeć jak z kimś rozmawia a nie miałem zbytnio okazji (tylko przypadkowo).

Gość numer dwaaaaaa
a ona ma kogoś??

Gość Gghbhh
Ja nie czuje do przyjaciol mezczyzn nic procz przyjazni. Nawet pociagu do nich nie mam.

Gość przyjaciel kobiety
ja też kiedyś myślałem że istnieje przyjaźń, lecz szybko okazało się że z mojej strony przerodziło się to w coś wiecej, u niej niby nadal to była tylko przyjaźń ale jak tylko pojawiła się w moim życiu partnerka tak ona oszalała z zazdrości i robiła wszystko by się to skończyło dzis jesteśmy już 10 rok razem hehe