Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Poszukująca 2012

Peelingi Fotodynamiczne - doświadczenia

Polecane posty

Gość Poszukująca 2012

Cześć dziewczyny czy któraś z Was robiła jakiś peeling fotodynamiczny? Dzwoniłam do salonu który go wykonuje uzyskałam dużo informacji ale chciałam się jeszcze podpytać jakie są Wasze odczucia za nim się zdecyduje :)

Gość Rastula
Ja jestem w trakcie serii, w sumie już kończę za 6 dni idę na ostatni zabieg. Ja miałam robioną 5 CR Chlorofiline raz, w celu pobudzenia procesów (tak mi Kosmetolog to rozpisał) a później miałam RedPeel. Jeszcze został mi jeden zabieg i idę za 6 dni. Ogólnie bardzo fajnie, ja widzę efekt ale podobno trzeba poczekać po skończonej serii jakieś 2 miesiące na końcowy efekt :)

Gość Poszukująca 2012
A ktoś jeszcze coś wie na ten temat????????????????????????????? W sumie to kosmetolog mówiła że to nowość na rynku.

Gość 40,5 na karku
Hej dziewczyny. Przeszukałam internet i nie wiele gabinetów posiada ten zabieg. Dzwoniłam do paru gabinetów i wchodziłam na ich strony. Z logicznego punktu widzenia to mają sens. Sama fototerapia ma zbawienny wpływ na regeneracje komórkową. Jeżeli się udało połączyć wpływ peelingów chemicznych i leczenia fototerapią to do mnie przemawia :) Obecnie zastanawiam się nad mezoterapią ale szukam dalej, nie chce żeby ktoś mnie kuł igłą!

Gość 40,5 na karku
Do Rastula Wracaj szybko do to forum i mów jak to wygląda i jaki efekt !!!

Gość 40,5 na karku
Miało być na to forum :)

Gość Rastula
Wczoraj zakończyłam serie 4 zabiegów :) Sytuacja wygląda tak że zrobiłam w sumie 1x Chlorofilinę i 3x RedPeel Efekty już są widoczne, jednak muszę jeszcze poczeka na końcowy efekt :)

Gość Rastula
Wszystko zależy jaki peeling jest stosowany. RedPeel jest krótszy, a Chlorofilina trwa dłużej w czasie, ale wszystkie składają się z 3 preparatów. Ni nie boli, peeling chemiczny szczypie i tyle, reszta to już relaks pod Lampą led, I jeszcze jedno chlorofilina jest zielona :)

Gość Poszukująca 2012
Zielona ? :) Musiałaś chyba zabawnie wyglądać. A gdzie robiłaś ?

Gość rastula
Bo ta chlorofilina wchodzi w pory, w bruzdy we wszystko, może nie zielona, ale po zmyciu kolor twarzy jest taki ziemisty aż do domycia. Ja byłam tak zaaferowana że trzymałam cały czas lusterko i oglądałam się hahhaha. Później miałam naświetlanie lampą led :)

Gość rastula
Ja robiłam w Warszawie A ty gdzie chcesz iść?

Gość Lubiąca zabiegi
Cześć ja tez miałam robiony Red Peel. Jestem bardzo zadowolona z rezultatów po 4 zabiegach :) Jestem fanką peelingów fotodynamicznych i uważam że nadeszła nowa era, bez bolesnych zabiegów. Wcześniej wpajano nam że jak nie boli to nie działa. Ja miałam laser robiony strasznie długo skóra dochodziła mi do normalnego stanu w którym nie straszyłam, miałam też różne wypełniacze które dawały tylko optyczna poprawę i wcale nie odżywiały. Uważam że wcale nie musi bolec i wcale nie musimy mieć rekompensaty po zabiegowej żeby działało. Chwała że wymyślili te peelingi!!! Cenowo podobnie jak większośc zabiegów z medycyny estetycznej.

Gość Klastera
Cześć dziewczyny, piszę o trochę jestem zdziwiona ponieważ wpisałam sobie w google i wyskoczyły mi gabinetu które posiadają ten typ zabiegu, ale między niektórymi gabinetami jest straszna różnica w cenie. Zastanawiam się czy to jest spowodowane??? 5 cr chlorofilina Znalazłam w Warszawie za 1400 z, Łódź 800 zł, Olsztynie 600 zł, Kraków 550 zł Skoro to ten sam produkt to czemu takie różnice?

Gość Lubiąca zabiegi
Ja też to zauważyłam, ponieważ dzwoniłam do paru gabinetów w Polsce bo chciałam się rozeznać i dowiedzieć jak to wygląda i fakt faktem podawali różne ceny. Ja pochodzę z Krakowa i tam robiłam. Jak poszłam na konsultacje to fakt faktem (bo później sprawdziłam) mieli najtaniej Pewnie szukając w google wpisywałaś podobne słowa klucze jak ja, bo cenowo względem miast tak właśnie wychodziło. Akurat miałam szczęście bo poszłam na zabieg tam gdzie mieszkam i najtaniej bo jest tam promocja na peelingi fotodynamiczne. Panią Kosmetolog już znałam bo robiłam u niej mezoterapię.

Gość Formankaa
A gdzie w Krakowie robiłaś ? Po tym co czytam to bym się umówiła na konsultację :)

Gość Lubiąca zabiegi
Ja robiłam w Salonie Odrodzenie

Gość massari
Ja też robiłam te peelingi fotodynamiczne salonie Odrodzenie. Jestem bardzo zadowolona z efektów. Miałam robione 3 x biopeel red i raz chlorofiline.

Gość Bojom
Ja pod koniec lutego skończyłam serie zabiegów, wcześniej miałam robiona serie mezoterapi (pół roku wcześniej) i pózniej zdecydowałam się na peelingi fotodynamiczne. Super efekt i planuje po okresie wakacyjnym ponownie powtórzyć zabiegi. Mnie idealnie doradzono i prowadzono w okresie tej kuracji.

Gość Rządna wiedzy
Cześć, przez przypadek znalazłam się na tym forum i mnie zaciekawiły te peelingi fotodynamiczne. Wyczytałam w internecie że jest ich trzy rodzaje i na rożne problemy. Czy wcześniej jest konsultacja ?

Gość Lubiąca zabiegi
Ja miałam wydaje mi się że musisz mieć. Pod czas serii ja miałąm cały czas kontakt z gabinetem gdzie robiłam.

Gość morawiecka
Jak myślicie czy te peelingi można wykonywać cały rok, bo w jednym z gabinetów udzielili mi info że tak a w drugim że oni nie zalecają w okresie letnim w sumie przekonali mnie, ale czemu w tym pierwszym powiedzieli że można bez żadnych problemów ?

Gość morawiecka
Jak myślicie czy te peelingi można wykonywać cały rok, bo w jednym z gabinetów udzielili mi info że tak a w drugim że oni nie zalecają w okresie letnim w sumie przekonali mnie, ale czemu w tym pierwszym powiedzieli że można bez żadnych problemów ?

Gość Słotwinianka 49
Ja robiłam sobie pod koniec 2011 roku, później chciałam powtórzyć tak z 2 zabiegi w lipcu przed wakacjami żeby lepiej wyglądać bo w sierpniu kończyłam 49 lat i chciałam super wyglądać :) Efekty jeszcze się utrzymywały więc w gabinecie powiedziały mi Panie że 1-2 zabiegi podtrzymujące wystarczą. Pierwszy udało mi się wykonać ale drugiego już nie ponieważ zaczęło być bardzo słonecznie. Tam gdzie robiłam te peelingi Pani wytłumaczyła że lepiej jest jednak zrobić przerwę w okresie letnim, szczególnie że ja robiłam ten najsilniejszy (5 CR Chlorofilina) bo zawsze jest ryzyko że mogę zapomnieć o filtrze ochronnym i wtedy mogę dostać nawet przebarwień. W sumie ten tylko jeden mi wystarczył i przymierzam się już we wrześniu albo październiku zrobić całą serie :)

Gość Slotwinianka 49
Ja znowu rozpoczęłam serie tym razem w Krakowie " jak to życie lubi zmieniać nasze losy" :) Tym razem zaczęłam od chlorofiliny. doradzono mi żebym sobie połączyła to z mezoterapia igłową. W poniedziałek idę na mezo a później będę powtarza 5 cr chlorofilinę

Gość Nic do dodania
Chciałam się podzieli swoją opinią jestem po serii chlorofiliny jak dla mnie efekt rewelacyjny. Dałam sobie ostaną szansę i stwierdziłam że jak to się nie uda zrobię wypełniacze. Efekt jak to mój mąż określił jest spektakularny. Najbardziej podobało mi się że efekt postępował z zabiegu na zabieg i nie było takiego strasznego przeskoku.

Gość ola40
Witam, mnie również bardzo interesuje ten peeling, zwłaszcza chlorofilina. Mam zamiar wybrać się na niego i dlatego proszę o informacje jakie efekty konkretnie widziałyście po serii zabiegów i ile ich trzeba zrobić? Mnie interesuje zwiększenie napięcia skóry i redukcja zmarszczek /chociaż trochę:)/. Jak się wygląda po zabiegu i czy na drugi dzień można iść do pracy? Będę wdzięczna za informacje.

Gość Charietta:
Ja obecnie zakończyłam taką serię w salonie Odrodzenie. Faktycznie efekt super. Wcześniej wykonywałam przeważnie wypełniacze ale w chwili kiedy mijał okres utrzymywania sie preparatu efekt z zabiegu na zabieg był coraz gorszy. Teraz oceniając twarz wygląda naturalnie. bardzo mocno zregenerowana bruzdy się bardzo zmniejszył. Miałam wykonane 4 zabiegi chlorofiliną na twarz i szyje

Gość marianna343
ja piję chlorofilinę w płynie phytolife (ale są i inne) na wewnętrzne oczyszczenie organizmu. to na pewno działa, bo po kilku miesiącach używania odżyłam - nie czuję się zmęczona, poza tym skończyły mi się problemy z bebechami. wydaje mi się też, że cera trochę się poprawiała. woda chlorofilowa nie wychodzi drogo, robi się ją rozcieńczając dwie łyżeczki chlorofiliny w szklance wody. pije się tego dwie szklanki dziennie. ten phytolife jest fajny, bo miętowy w smaku. butla 730 ml starcza na 50 - 100 litrów wody! polecam.

Gość gość
Bardzo dobry jest Instytut Imeiaa. Super sprawa.