Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość viobhfovhw

kiedy nie mozna miec dziecka...

Polecane posty

Gość viobhfovhw

mam 30 lat nigdy nie bede miec dziecka nie ze wzgledu na wade lub chorobe ukladu rozr, ale na inna chorobe w ktorej nie moge odstawic lekow na tak dlugi czas ciazy, w sumie ciezko odstawic na jeden dzien mam tez orzeczenie o niepel.wiec dziecka nie adoptuje-do adopcji trzeba byc mega zdrowym Boze jak zyc bez celu bez sensu,samotnie jakos nie wierze ze mezczyzna bedzie ze mna do konca a dziecko to dziecko;/

Gość peppa :)
ja tez nie moge ale nie postrzegam dziecka jako wlasnosci, moze do tego trzeba dojrzec, choc to boli..

Gość takie jest życie...
A z jakiego powodu masz orzeczenie o niepełnosprawności?

Gość kijdowjdodjo
peppa a adopcja tez nie wchodzi w gre? ja adoptowalabym dziecko ale zaden osrodek sie na to nie zgodzi niepelnosprawnosc ruchowa

po prostu nie moge..

watpie zebym mogla adoptowac.. nie mam warunkow finansowych, ani ja ani maz nie mamy stalej pracy..

Gość kijdowjdodjo
:( tyle ze ja juz czuje ze bylabym gotowa na dziecko, tylko zycie nie dalo mi szansy najgorsze ze bylabym dobra matka, wiem to

ja juz mam prawie 35 lat a adopcja tez jest chyba do jakiegos wieku - 'babci' nie dadza dziecka.. (ilez mozna sie dorabiac i czekac na normalne zycie) z dziecmi mam swietny kontakt - lubia mnie bardzo, a wszyscy tez mi mowia, ze bylabym wspaniala matka..

Gość kijdowjdodjo
bys zobaczyla jaka jestem ciocia:o bratanek ma wszystko co chce

wiesz wydaje mi sie, ze to nie chodzi o to zeby mial wszystko co chce.. ale to moje zdanie :)

Moze najdiesz sobie faceta, ktory ma dieckoi sam wychowuje? uzo jest akich przypadkow, powodzenia:)

Gość dsfgeh
kijdowijdo wez sobie psa moze macica przestanie uciskac ci mozg

Gość lkakaka
dziecko to nie zabawka,

Gość kijdowjdodjo
wiem :) ale widuje go rzadko wiec wtedy szalenstwo na calego:)

Gość na pocieche - masz jeszce pare
lat, przez ten czas medycyna moze pojsc do przodu, jesli chodzi o zaplodnienie, ew na inne leki niz te, ktore przyjmujesz. A cele z w zyciu mozna ( i trzeba m) miec zawsze- i nie są to jedynie dzieci. Ja miałam dzieci bardzo pozno *( wiec juz sie oswajalam z mysla, ze ich nie bede miala )i caly czas zylam pelnia zycia, mąz tez. Teraz moje dzieci dorosły i wyjechały w swiat, bardzo je kocham i ciesze sie, ze są, ale nie znaczy to,ze nie mam innych radości i własnego zycia. Znam sporo bezdzietnych kobiet ( takich , ktore nie mogły miec dzieci, nie to,ze ich nie chciały ) - i fajnie funkcjonuja, maja swoje pasje, sa tez swietnymi ciotkami, matkami chrzestnymi, ,przyszywanymi babciami, przyjaciólkami. ten dodatkowy " bezdzietny " czas poswiecaja na dzialania społeczne i dla dalszej rodziny. I to jest dobre, bo mysle, ze kazdy lubi cos od siebie komus dac - jak nie wlasnym dzieciom, to innym ludzim zwierzetom, czy wręcz anonimowemu swiatu, przez zrobienie czegos sensownego , także w pracy zawodowej. Pozdrawiam!

Gość ani mąż ani ty nie macie pracy
a gdybyście mogli mieć dziecko, to już byście się starali :O paranoja