Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinga P.-T.

Sprzątać, czy nie sprzątać? Oto jest pytanie!

Polecane posty

Gość Kinga P.-T.

Witam Kafeteryjnych Forumowiczów! :) 🖐️ Kochani, wiem, że temat, który założyłam na ogóle, powinien znajdować się w dziale Pomocy Domowej, ale tam NIKT nie odpowiada, a ja potrzebuję zasięgnąć informacji :-O Wczoraj poznałam dziewczynę, która sprząta (bierze 15zł/h z myciem okien, prasowaniem)). Ja, nienawidzę tych czynności... :-O Pomyślałam więc, że mogłabym ją zapraszać do siebie na ogarnięcie przestrzeni, lecz mam problem... Chciałabym np. jutro do niej zadzwonić, ale... potwornie wstydzę się, że mam brudnawo w chałupie. Od kilku dni, nie odkurzałam i dostrzegam 'koćki' w rogach. Mam niespecjalnie lśniącą armaturę w łazience (zresztą całą łazieńkę z podłogą włącznie), nieco zaniedbaną czystość w kuchni oraz masę ubrań zalegających na fotelu, które przez cały tydzień przywdziewałam do pracy :-O Pytanie brzmi, czy powinnam ogarnąć mieszkanie przed przyjściem dziewczyny do sprzątania??? Jak to u Was wygląda? Jeśli mogą, niech wypowiedzą się Panie, które wynajmują kobiety o sprzątania, oraz te Osoby, które sprzątają w mieszkaniach prywatnych. Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Gość Yachu
posprzątaj sama to szczędzisz nierobie patentowany.

Gość Kinga P.-T.
odświeżam🖐️

Gość Kinga P.-T.
Yachu, nie chodzi o nieróbstwo :-O Codziennie od 7-19, a niekiedy do 21-szej, pracuję. W soboty także. Po powrocie do domu, zwyczajnie nie mam na to siły (ani chęci na pracę po pracy). Niedziele, chciałabym przeznaczać na odpoczynek, rodzinę, przyjaciół, a nie gruntowne porządki domowe po powierzchownym sprzątaniu w ciągu tygodnia :-O

Gość oijiuhj
po co masz sprzatac, jak juz bierzesz te dziewczyne to niech posprzata, przynajmniej sobie zarobi tylko pamietaj kup jakies srodki do czyszczenia i oczywiscie rekawice i po klopocie

Gość Kinga P.-T.
Czasami też ze zmęczenia załatwiam się w kącie pokoju (Takie jedno miejsce w którym od lat) łazienke mam daleko i naprawde nie mam siły do niej chodzić ;(

Gość Kinga P.-T.
podszywaczowi już dziękujęmy 🖐️ Naturalnie, wszelkie środki czystości + rękawice posiadam, więc z tym nie ma problemu.

Myślę, że w twoim przypadku to świetny pomysł z ta pomocą sprzątającą. I wcale nie musisz nic sprzątać ani zbytnio ogarniać mieszkania. W końcu dziewczyna, która przyjdzie wie, że po to jest Ci potrzebna. No i teraz taka pora akuratna na wiosenne porządki! :-D

Gość 87 rocznik
ja bym nie sprzątała, wlasnie po to ją bierzesz :D