Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perserverance

czemu współczesni polscy faceci się nie starają?

Polecane posty

Grzesław Dziewczyny, a może wy stałyście się mało atrakcyjne? Wiesz co? Coś w tym jest :( Kobiety tak przesadnie skupiły się na wyglądzie, że zapomniały o wnętrzu. Wydmuszki są piękne, ale to sezonowa ozdoba. Niefajnie :(

Gość chbya podrozami po miastach
polskiego morza i wyrywaniem nalanych, nacpanych lasek:D wiekszosc dzisiejszych facetow to CIOTY nie nadajace sie do zwiazkow i prawdziwego zycia dlatego osoby pokroju egoista sa samotnymi, starymi sfrustrowanymi dziwkarzami bez szans na prawdziwy zwiazek:D

Gość el chulo.
Wolę być dorosłym dzieckiem,niż przyziemnym człowieczkiem bez polotu i fantazji.

Calluna79, dla mnie podstawową przesłanką zdrady jest brak miłości. Owszem, zdarza się tak, że ludzie żyją ze sobą bez miłości, ale się niekoniecznie zdradzają - to właśnie zależy od charakteru, moralności itp.

Gość koszysta
A skad oni biedni wiedza, ze maja sie starac? Czy rodzice sa o nich starali? Rodzice haruja do poznych godzin, dzieci samopas, same sie wychowuja, wiezni zanikaja. Nie ma wzorcow. To i on nie wie, ze w ogole powinien sie starac. Ba, nie wie jak sie starac. Trza pokazac, wyjasnic. To nie zawsze wina faceta. ;)

To facet który szuka dziewczyny na stały związek jest uważany za śmiesznego i z reguły jest odrzucany .. A gdzie szuka?

Gość Ramderuji
egoist to ruchacz co się chwali na kafeterii ile on to nie zaliczył

Damascenka Grzesław Dziewczyny, a może wy stałyście się mało ? Wiesz co? Coś w tym jest tak przesadnie skupiły się na , że zapomniały o wnętrzu. Wydmuszki są piękne, ale to sezonowa ozdoba. Niefajnie a ja mam inne wrażenie, że dziewczyny weszły do męskiej szafy i mówią , że ubierają się bardzo kobieco:-D

Gość koszysta
dama, faceci to wzrokowcy, szukaja moze tych wydmuszek, o ktorych piszesz. a tyle wartosciowych szarych myszek siedzi w katach ;) ale mowiac serio, nie identyfikowalabym dobre wygladu z pustym wnetrzem. taka opinia jest krzywdzaca dla wielu kobiet.

Gość twoja teoria upadła
egoist -totalne bzdury Ja zostalam prozucona przez faceta dla tepej niuni,ktora go traktowala jak cud swiata i z radoscia po pol roku znajomosci powila mu bachora i sama zrezygnowala ze wszystkiego.Chcociaz niewiele miala tego zycia swojego. Ja mialam plany,marzenia,kariere.On wolał wpatrzona w niego przytępa kobiete,nawet piekna nie jest. faceci nie chca wyzwania.

a ja mam inne wrażenie, że dziewczyny weszły do męskiej szafy i mówią , że ubierają się bardzo kobieco To samo można powiedzieć o facetach: że lubią nosić szpilki. Ale tak już było - w epoce Ludwika któregoś tam.

Gość koszysta
Mysle, ze to zalezy od faceta... czy chcego tego wyzwania czy nie...

Wiekszosc zwiazkow to zwiazki bez milosci. Szybko sie rodza, wlasciwie zanim tworzace je osoby zdaza sie naprawde poznac. Szybko sa wielkie slowa. A gdy pojawia sie konflikty, walka jest malo zacieta i krotko trwa, i latwo wymienic partnera na innego...

"Wolę być dorosłym dzieckiem,niż przyziemnym człowieczkiem bez polotu i fantazji." to raczej nie jest kwestia wyboru. po prostu tak jakoś się złożyło, w takim świecie żyjemy że konsumpcja jest gloryfikowana. każdy koncern, każda reklama wmawia nam że najfajniejsi są ci co najwięcej konsumują, ci co podróżują, kupują kosmetyki, samochody i rozmaite inne zabawki. odpowiedzialność, pracowitość i mądrość nie są obecnie w cenie a właśnie głupota i bezmyślny hedonizm. oznaki końca cywilizacji. bizancjum w okresie upadku też takie "wartości" reprezentowało.

twoja teoria upadła, a może za wiele od niego wymagałaś i chłop się przestraszył, że tobie zawodowo nie dorówna, a napewno nie przyeścignie:-)

Gość offermo bierz sie za zeleczek
to jedyna odpowiednia kobita dla ciebie

Gość twoja teoria upadła
Grzesław Nie wymagałam od niego,bo sam od siebie wymagal.On tez mial udane zycie zawodowe.widocznie potrzebowal kogos dla kogo bedzie cudem swiata

Calluna79, Nie wiem, czy większość związków jest z miłości, czy nie. Nie mam takich danych. Ale to, że ludzie wiążą się ze sobą i potem okazuje się, że bardziej z przyzwyczajenia niż z miłości, wynika z faktu, że decyzję o związku podjęli lekkomyślnie i nie mieli pojęcia o tym czym jest miłość. Związali się bo ... tak. Jak się potem okazuje, przez pomyłkę. Teraz ludzie się wiążą z sobą, bo to wygodne/korzystne, bo mają podobne charaktery, czy poglądy, ale to za mało jeśli nie ma podstawowego spoiwa. A potem żal i rozpacz, bo żona albo mąż zdradza. I do kogo te pretensje, skoro sami sobie zgotowali taki los?

czemu współczesni polscy faceci się nie starają? bo dziś z kobiet zrobiono towar , który się kupuje - to zrobiły z nich media , ekonomia, faceci -frajerzy i idiotki w nich występujące, brane za wzory do naśladowania i one same w końcu w to uwierzyły...

kasia_nova ten egoist to typowy 30letni facet, ktoremu sie wydaje ze jest za..j**isty WAKE-UP czlowieku!!! nie na koncertach ,wloczeniu sie po knajpach zycie polega!!! ( i właśnie na tym polega jego piękno. ) a jak mezczyzna jest dojrzaly/JESLI/ to chce zalozyc rodzine- co nie ma oznaczac -ze jest usidlony ( jest więźniem poczucia odpowiedzialności za życie dziecka i jego komfort. i ten stan poczucia bycia więźniem, mu zostanie do końca. ) ///////////////////////////////////////////// Ja jestem dojrzały. Tzn noszę w głowie zestaw informacji nabywanych od dziecka na temat tego kim jest człowiek, kim jestem ja, z genów i z osobowości. Oraz czym jest: życie ludzkie, przyjaźń, i miłość. I w swojej dojrzałości życiowej, stwierdzam że: 1. - brzydzę się tytułem męża. Nigdy go nie przyjmę. 2. Nie Chce wchodzić w rolę ojca - nie tęsknię za potomstwem i rolą wychowawcy czy opiekuna. Wolę być opiekunem nad swoimi przyjaciółmi niż swoimi dziećmi. 3. Człowiek się nie zmienia. Ciągle żyje w nim potrzeba bycia wolnym, młodym ładnym wyspanym silnym zdrowym uśmiechniętym. 4. Człowiek zawsze będzie kochał słońce niebo atmosferę koncertów czy dyskotek, przebywanie z autentycznymi przyjaciółmi. 5. Wyzwania i marzenia nie mają kresu. 6. Każdy mężczyzna zawsze będzie chciał sobie udowadniać swoją ważność, na polu siły, urody, młodości atrakcyjności, intelektu, i osiągnięć - a rodzina może mu to wszystko jedynie odebrać.

Podstawowym spoiwem nie musi byc milosc, czasem wystarcza odpowiedzialnosc, honor albo ... religia (zwl. katolicka).

ale mowiac serio, nie identyfikowalabym dobre wygladu z pustym wnetrzem. taka opinia jest krzywdzaca dla wielu kobiet. Pisząc "wydmuszka" miałam na myśli osoby puste. Skoncentrowane na sobie i swoim wyglądzie. Jest wiele kobiet, których piękno zewnętrzne harmonizuje się z urodą wnętrza.

Gość twoja teoria upadła
revolver czemu współczesni polscy faceci się nie starają? bo dziś z kobiet zrobiono towar , który się kupuje - to zrobiły z nich media , ekonomia, faceci -frajerzy i idiotki w nich występujące, brane za wzory do naśladowania i one same w końcu w to uwierzyły... ja nie uwierzyłam .i co z tego,ze kobiety sa tym towarem w mediach?zycie sobie,media sobie.

Kobiety juz wczesniej byly towarem, a malzenstwo czesto pieczecia na kontrakcie (wspolne interesy ojcow lub ojca mlodej z mezem). Wiec kiedy byl ten czas kiedy milosc kwitla nieskazona, a obie strony sie staraly, a malzenstwa byly tylko z uczucia i dlugotrwale?

twoja teoria upadła bardzo możlie, że szukał kochającej, mniej wykształconej, niż karjerowiczki:(

I w swojej dojrzałości życiowej, stwierdzam że: hahahaa, nie moge dokoncze za tego pajaca: najlepsze towary sa w mielnie :-)