Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafeterjanka taka jedna....

Myślę o założeniu własnej działalności ale trochę się boję że nie zarobie nawet

Polecane posty

Gość możliwe ale na forum
Dla mnie to tez jakas forma oszustwa i tyle.Jak ktos jest w porzadku to nie robi takich rzeczy. - dla ciebie to niebo może być zielone. oszustwo to oszustwo i tyle. spólka to spółka. można rozmawiać o etyce w przypadku takiego założenia jak wyżej ale nie o oszustwie. sama widzisz że autorka chce ulokować oszczędności więc ma prawo myśleć jak dokonać tego aby później komornik nie zajął np. domu. ja w tym nic złego nie widzę.

Gość hmmm no coz
dobra zmienie to na cwaniactwo, a autorce zycze, zeby jej ciotka jej nie zapitolila tego domu i innych dobr:P

dobra zmienie to na cwaniactwo - już lepiej :D jesteś na dobrej drodze aby dość do przeświadczenia że to nie cwaniactwo a troska o to że ktoś początkujący straci wszystko bo ma przeczucie że jego interes się powiedzie :D ja tam nie czuję sie etycznie źle doradzając jak zapobiec temu aby jakaś korporacja mająca sztab prawników nie doprowadziła do zajęcia czyjegoś domu przez to że ten ktoś nie był w stanie zrozumieć co kryje się na 40 stronach umowy o najem którą podpisał :D kasiorek weź ty wytrzeźwiej, walnij głową w mur albo nie wiem co jeszcze aby na tyle ci się rozjaśniło abyś mógł dostrzec że ja nic nie twierdzę tylko wklejam informacje ogólnie dostępne i nie interesuje mnie czy ktoś cię podał do sądu czy ty jego. informacja widnieje i każdy może ją zacytować nawet nie mając takich pobudek jak ja.natknąłem się na tę informację tzn. w tym tonie przez kilka lat multum razy.skoro ktoś cię niesłusznie oskarża to należało się domagać kary i wykupienia płatnych przeprosin na portalu na którym informacją się ukazała. czy ktoś widział tu przeprosiny pod twoim adresem :D ? a takie informacje napotkałem tu już dobrych kilka lat temu. nie widzę sensu w podawaniu swoich danych na forum jeśli chcesz to mogę zglosić do UOKiKU stronę podając swoje dane bo wcale takiego wymogu nie ma.

a ci co mają własny rozum sami ocenią biznes MLM czy ewentualnie waszą ofertę!!! Takim zachowaniem spowodujemy, ze trolle, chamy i oszczercy nie będą mieli pożywki dla swoich poczynań. - a ja doradzam ich potencjalnym klientom aby sprawdzali czy prowadzący taką działalność informowali o tym co wkleję poniżej oraz czy urząd skarbowy wie o prowadzonym przez niego biznesie MLM. skoro ktoś może być tak nachalny aby na siłe wpychać coś takiego to nie ma się co cackać. on by nas sprzedał za 2 zl. "Art. 9. 1.Konsument powinien być poinformowany, przy użyciu środka porozumiewania się na odległość, najpóźniej w chwili złożenia mu propozycji zawarcia umowy, o: 1) imieniu i nazwisku (nazwie), adresie zamieszkania (siedziby) przedsiębiorcy oraz organie, który zarejestrował działalność gospodarczą przedsiębiorcy, a także numerze, pod którym przedsiębiorca został zarejestrowany, 2) istotnych właściwościach świadczenia i jego przedmiotu, 3) cenie lub wynagrodzeniu obejmujących wszystkie ich składniki, a w szczególności cła i podatki, 4) zasadach zapłaty ceny lub wynagrodzenia, 5) kosztach oraz terminie i sposobie dostawy, 6) prawie odstąpienia od umowy w terminie dziesięciu dni, ze wskazaniem wyjątków, o których mowa w art. 10 ust. 3, 7) kosztach wynikających z korzystania ze środków porozumiewania się na odległość, jeżeli są one skalkulowane inaczej niż wedle normalnej taryfy, 8) terminie, w jakim oferta lub informacja o cenie albo wynagrodzeniu mają charakter wiążący, 9) minimalnym okresie, na jaki ma być zawarta umowa o świadczenia ciągłe lub okresowe, 10) miejscu i sposobie składania reklamacji, 11) prawie wypowiedzenia umowy, o którym mowa w art. 8 ust. 3. 2.Informacje, o których mowa w ust. 1, powinny być sformułowane jednoznacznie, w sposób zrozumiały i łatwy do odczytania.

Gość hmmm no coz
możliwe ale na forum dobra zmienie to na cwaniactwo - już lepiej jesteś na dobrej drodze aby dość do przeświadczenia że to nie cwaniactwo a troska o to że ktoś początkujący straci wszystko bo ma przeczucie że jego interes się powiedzie ja tam nie czuję sie etycznie źle doradzając jak zapobiec temu aby jakaś korporacja mająca sztab prawników nie doprowadziła do zajęcia czyjegoś domu przez to że ten ktoś nie był w stanie zrozumieć co kryje się na 40 stronach umowy o najem którą podpisał Niewazne jak to nazwiemy, uczciwy czlowiek takich rzeczy nie zrobi, a nawet smiem twierdzic,ze do glowy mu nie wpadnie takie niby zabezpieczenie. No i nadal uwazam, ze jednak moze wszystko stracic,bo nigdy nie wiadomo czy ta ciotka to uczciwa osoba:D Poza tym ona nic nie pisala, ze ma jakis dom etc., wiec to takie domniemywania. Inna sprawa, ze dokumenty trzeba czytac dokladnie i ze zrozumieniem nawet jak maja 40 stron. Jak ktos niekumaty to od tego sa prawnicy. Po co kombinowac i cwaniakowac?

Gość po pierwsze jeśli chcesz
Po pierwsze jeśli chcesz zarobić to na alegro są tylko bezpośredni importerzy , nigdy nie zarobisz na towarze kupionym w Polskim , tylko kontakty we fabrykach i u producentów na całym świecie . Jeśli chcesz kupować w Polsce to tylko do sklepu stacjonarnego w jakiejś dziurze gdzie komputera nie umieją włączyć . I to cały sukces , powodzenia. A zanim utopisz kasę zacznij od dropshippingu , sprzedaż bez inwestowania cudzego towaru polecam.,

Poza tym ona nic nie pisala, ze ma jakis dom etc., wiec to takie domniemywania. Inna sprawa, ze dokumenty trzeba czytac dokladnie i ze zrozumieniem nawet jak maja 40 stron. Jak ktos niekumaty to od tego sa prawnicy. Po co kombinowac i cwaniakowac? - nie pisała ale pisała o galerii i ja w tym kontekście napisałem aby uważała. ty myślisz że tam w umowie jest napisane że na święta jak będziemy chcieli to obciążymy cię fakturą na 10 tyś za usługi marketingowe, albo że będziesz musiała zrobić dzień rabatów czy w niedziele otworzyć sklep do północy a aby dostarczyć towar to musisz zjawić się w galerie albo przed 7 albo po 22 bo kurier ma zakaz chodzenia po galerii z paczkami z towarem ? weź sobie poszukaj jak wygląda taka umowa w 2008 poszkodowani przez jakąs galerię założyli stronę i tam ktoś anonimowo taką umowę umieścił bo są one tajne. nawet prawnik ma kłopot z domyśleniem się co może się kryć za enigmatycznymi stwierdzeniami opłata marketingowa itd. jak interes nie idzie to tak ci dowalą tych opłat że prowadząc sklep odzieżowy za ktróy opłata franczyznowa jest prawie milion nie udzwigniesz tych opłat marketingowych. skoro ktoś ma kilkaset tysięcy na samą opłatę a bankrutuje przez opłaty dla galerii to wierz mi że nie wynika to z tego że czegoś nie przeczytał. galeria jest w uprzywilejowanej pozycji bo ma więcej chętnych niż lokali nie pasi ci umowa to wypad. dobrze się jest zabezpieczyć np. spólką z o.o. bo po to ona jest i tyle. ja tu nadal nie widzę cwaniactwa tylko ochronę własnych interesów. gdybym się nastawiał że oszukam kogoś i po to zakładam spółkę aby ogłosić upadlość to co innego a tu tylko jest sugestia że przy tak RYZYKOWNYM biznesie warto wybrać taką formę a nie inną. dla mnie każdy biznes w galerii to duże ryzyko. jeszcze jeden przykład firma monnari spółka giełdowa przez co zbankrutowała ? przez ekspansje w galeriach. po to ogłosili upadłość aby mieć ochronę. myślisz że ich prawnicy nie czytali umów :D

Gość hmmm no coz
nie wiem co to 'oplata franczyznowa' to po pierwsze, po drugie tak tylko czytalam, nie interesuja mnie zadne szemrane interesy. No i nie bylo mowy o zadnej spolce tylko o przepisywaniu na rodzine domow i innych dobr materialnych, to tez moze sie autorce czkawka odbic, bo nie kazda rodzina jest fair:P

zacznij od dropshippingu , sprzedaż bez inwestowania cudzego towaru polecam., - ja odradzam może się źle skończyć. łatwo udowodnić że sprzedaż nie prowadzi firma z chin a ktoś z polski do tego co będzie jak chińczyk nie wyśle towaru do odbiorców to my za to odpowiemy. były już takie przypadki z japan style. tu masz fragment wyroku wtakiej sprawie "W toku prowadzonego postępowania Prezes UOKIK stwierdził, e dotychczasowa strona www.danti.pl zaczęła działać pod adresem www.droptrend.com oraz http://danti.iaishop. com, na co wskazywała treść oraz grafika strony identyczna ze stroną www.danti.pl. Z kolei w zakładce „Kontakt na tych stronach podany został przedsiębiorca z siedzibą w Hong Kongu o nazwie Advanced International Trading Limited. W związku z powyszymi ustaleniami przedsiębiorca Krzysztof Kusz został wezwany do przedłoenia wyjaśnień dotyczących związku z w/w stronami internetowymi oraz podmiotem Advanced International Trading Limited. Przedsiębiorca nie odnosząc się do przedstawionych mu zarzutów zaprzestał sprzeday towarów ze strony www.danti.pl. Strona została przesłana na domenę www.droptrend.com zachowano w niej wszelkie informacje ze strony www.danti.pl (Regulamin zakupów sklepu droptrend.com zachował w swej treści nazwę „DANTI, na stronie internetowej pod hasłem „O Firmie znajduje się zakładka „Historia danti.pl, występuje ten sam nr telefonu w zakładce „Kontakt 790 386 053) i zmieniono nazwę firmy na Advanced International Trading Limited z siedzibą w Hong Kongu. Z informacji otrzymanej od firmy NetART Registrar Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie Prezes UOKIK otrzymał informację, e przedsiębiorca F.H.U. „DANTI Krzysztof Kusz zarejestrował za ich pośrednictwem domenę droptrend.com." i juz wiadomo kto zajmował się sprzedażą a kara wysoka bo mógl nawet dostać 200 tyś. "Podstawą obliczenia wysokości niniejszej kary jest przychód osiągnięty przez przedsiębiorcę w roku rozliczeniowym poprzedzającym rok nałoenia kary, tj. w 2009r. Wg zeznania o wysokości osiągniętego dochodu (poniesionej straty) przez podatnika z pozarolniczej działalności gospodarczej za rok podatkowy 2009 PIT-B, przychody przedsiębiorcy w 2009r. wyniosły 2.449.179,31 zł. Stosownie do treści przepisu art. 106 ust. 1 pkt 4 ustawy o ochronie (), maksymalna kara nakładana na przedsiębiorcę moe stanowić 10 % jego przychodów, co w niniejszej sprawie daje kwotę 244.917,93 zł." skończyło się na 12 tysiącach kary.

bo nie kazda rodzina jest fair - mnie zarzucasz cwaniactwo a sama nawet rodzinie nie ufasz :D dobra koniec tych dywagacji idę spać .powodzenia w interesach i jeszcze raz odradzam zakładanie działalności jesli nie ma się o tym pojęcia. ludzie troszczą się o zwierzęta, o konsumentów, o warunki pracy w biedronce, a jak właściciel firmy wszystko straci przez niewiedzę to każdy powie że dobrze mu tak :D a komornik zabierze fotel na którym siedzi :P lepiej nic nie mieć może rodzina przygarnie w razie czego :D

Gość perfumeryjek
Powiem ci tak np. Hurotwnia RESET z Bydgoszczy na akcesoria spokojnie dawało się dla klienta 20-30%, na oprogramowanie 15% nie pamiętam tylko cen dokładnych, ale w każdej hurtowni ceny mieli podobne :) Rada tylko nie daj się w Lambdę czy tam Lambadę (tusze i tonery) wpakować najgorsze na świecie jakie są !! od siebie wejdź sobie np tutaj: http://esseker.pl/wyszukiwarka-ebookow/ wpisz firma albo strategia i masz gotowe rozwiązania twoich problemów :)

Gość MLM zazwyczaj zajmują się
ludzie o erudycji i kulturze jak Twoja. to świadczy o tym jaką przyszłość ma ten "biznes" i jakie kadry. tylko człowiek posiadający taki rozum jak Twój może się na to złapać. ludzie myślący trzymają sie od tego z dala jak również od naganiaczy o języku jak w Twoim przypadku.

Gość dales sobie mozg wyprac
i wyzywasz innych bo nie sa tak naiwni. co sie dziwic widac po jezyku ze ty zawsze bedziesz kiwany czy to przez naciagaczy od mlm czy to na etacie.

Gość perfumeryjek
Takich zarobków jak w MLM nie ma nigdzie indziej! Oto zarobki za JEDEN DZIEŃ w ŚWIĘTA!!! http://tuturysta.com/mlm-zarobki.png mogę dac inne foto z 15.000zł z moją wizytowką i to zarobone w niecałe 2 miesiące dzięki http://odchudzajsie.com kto chce sie przyłączyć niech wypełni formularz

Gość zacofani bo nie wierzymy ze
pieniadze biora sie znikad wszyscy bedziemy w mlm zarabiac tylko kto bedzie nam placil :D beda placic nowi w piramidzie :D a piramida bedzie wieczna :D

Gość perfumeryjek
@zacofani bo nie wierzymy ze Zobacz czym jest piramida! Oiramida jest wtedy gdy cytuję "zyski innych członków są wpłatami nowo dopisywanych do systemu" a tutaj tanio kupijesz drożej sprzedajesz proste i jasne

bawia mnie wasze posty tak samo jak tych ktorzy sprzedaja system jak wygrac w lotto :D normalny czlowiek mysli tak - skoro wie jak wygrac to nie sprzedaje za 10zl tylko wygrywa milion :D skoro zarabiasz 15 tys w miesiac to nie chwalisz sie tym bo po co ci konkurencja. chwalisz bo szukasz jelenia od ktorego masz prowizje to oczywiste. ludzie sie rejestruja a wy ich spamujecie w celu wyludzania kasy czy to na szkolenia czy na zestaw startowy czy na cokolwiek. nie robicie tego po to aby sobie tworzyc konkurencje. biznes ktory polega na tym ze mam pomysl i szukam partnerow nie nosi nazwy mlm a franchising.

a tutaj tanio kupijesz drożej sprzedajesz proste i jasne - kupujesz cos znacznie powyzej ceny i usilujesz sprzedac frajerowi a jak nie sprzedasz to nie masz kasy i jakis badziew w domu. juz 20 lat temu byli tacy ktorzy sprzedawali serwatke obiecujac miliony :D po jakims czasie uciekli a frajerzy zostali bez pieniedzy. kto zyl w tych latach pamieta ten system mlm tez do pewnego czasu kupowalo sie zgnily ser ktory wlasciciele piramidy odkupowali przez jakis czas az nagle sie zwineli a reszta zostala z bezuzytecznym smierdzacym mlekiem co co to dokladnie bylo :D tysiace ludzi uwierzylo ze za to ze beda trzymac w domu psujace sie mleko ktos im da kase.

Gość perfumeryjek
Ja weszłem do tego bo byłm totalnie zdesperowany chcąć schudnąć. Ania powiedziała mi że jak polece 2 osoby w miesiącu to mój zestaw jest za darmo i tak robiłem - potem zauważyęłm że na tym można zarobić. Je zostanę NIGDY prostytutką sprzedającą się na etacie. Podaj mail udostępnię zdjęcie kasy + wizytówkę [coprawda już mam nowy numer ale gdybś nadal nie wieżył że to ja przód dowodu osobistego z imieniem i nazwiskiem podeśle]

Gość perfumeryjek
ALE TO JEST CO INNEGO! tutaj zamawiam towar pojedyńczo dlatego można na tym zarobić dużo bez chomikowania tego w dou w domu mam tylko to co na własy użytek na 30 dni - nie zamawiam X produktów bo muszę tylko wtedy jakktoś zamawia mi na stronie http://odchudzajsie.com/?skuteczne-odchudzanie-kyani-sunrise, ja zamawiam mu tylko jedną sztukę i wysyłam. Dlatego ten biznes jest taki super bo klienci najpierw dają kasę ty tylko zamawiasz totwar u producenta który go wysyła !!

Gość sprzedajesz srodki bez
atestu za to mozna trafic za kretki jeszcze namawiasz do tego innych :O ludzie po chinskich preparatach na odchudznie trafiali do szpitala. skonczy sie tak ze wszyscy dostana wyroki a urzad skarbowy naliczy kare z a nielegalna dzialalnosc bo kto z was takowa prowadzi i placi podatki. ciezko od chinola fakture dostac chyba ze lewa na te srodki bo nikt nie wezmie odpowiedzialnosci za ich skutki uboczne. namawiasz ludzi aby kupowali to i faszerowli rodzine i znajomych bo wiadomo ze najlatwiej sprzedac cos wlasnie w rodzinie bo dostaniesz od tego kilka zlotych :O ktos kto zarabia 15 tysiecy lezy na plazy a nie wciska kitu na forach.

Gość perfumeryjek
też przesłać link do zdjęcia zapraszam na mail :) * Receptura zainspirowana noblem * Najwyższy potwierdzony CERTYFIKATEM współczynnik wchłaniania * Liczne międzynarodowe nagrody na kongresach farmakologicznych Na stronie jest telefon do dietetyka, który wie więcej odemnie - polecam zadzwonić :) http://odchudzajsie.com P.S. zeby mieć te 15.000zł w te 2 miesiące też trzeba cos robić prawda?

Gość perfumeryjek
@chuj ci w dupe Oczywiście Osoba kupująca produkt wpłąca na konto dystrybutora pieniądze, ten zakupuje towar po około 30% niższej cenie u producenta i wysyła go tobie

Gość perfumeryjek
@chuj ci w dupe tzn mogę dać marginalną marżę najniższą i będzie to nie fair wobec innych dystrybutorów mogę podać nieprawdziwe informacje (jednak to co mówię jest na stronach producenta) mogę również zmuszać lub wciskać produkt jako wartość dodaną mówić półprawdę mogę wziąć kasę i nie wysłać produktu, ale gdzie mój binzes skoro ja zarabiam na tym że ludzie kupują ten produkt ciągle ? na 10 pakietów co miesiąc mam przedłużenie 6 Jednak ja szanuje swoją pracę i nawet jeżeli jest w niej odrobina anonimowości to mam swoją etykę

Gość przestan oszuscie gadac sam
z soba. naciagacz :O

Gość perfumeryjek
to już jest lekka przesada :/ cały czas lece pod tym nickiem i to jest zupelnie inna osoba niż ja ale i tak was nie rozkonam prawda?

Gość skoro to takie dochodowe to
kup sobie tysiac sztuk i sprzedawaj po cholere naciagasz innych do tego syfu. sam sobie to gowno sprzedaj. naciagasz bo latwiej od nich wyciagnac pieniadze niz znalezc klienta na watpliwej jakosci chinski specyfik :D

Gość perfumeryjek
skoro to takie dochodowe to sprzedaje to żeby było bardziej dochodowe + żeby moje było za darmo :P i nie jest to chińskie wbij sobie Kyani Sunrise w google a poznasz pochodzenie :D Wiecej informacji o Kyani Sunrise na http://odchudajsie.com/?kyani-sunrise

Gość strona nie istnieje
jak i wiecej infromacji o chinskim srodku.

Gość sami wymyslacie bzdury
o cudownych specyfikach piszecie to na forum bo wam mozgi wyprali ze tak trzeba bo to generuje zyski i napedza sprzedaz a ten specyfik nie kupuja normalni ludzie tylko szeregowi czlonkowie piramidy :D