Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość umierajacakobitka

ból brzucha , gorączka , wymioty, zapracia..

Polecane posty

Gość umierajacakobitka

witam...rano wstalam, zakrecilo mi sie w glowie....poczulam ,ze musze isc do toalety.ale niestety okazalo sie , ze mam zaparcia.po czym chcialam zrobic sobie herbatke na trawienie i zachcialo mi sie wymiotowac...zwymiotowalam zolcia...i nagle dostalam silnego bolu brzucha , polozylam sie spac i dostalam 38.5 goraczki....duzo pije, zjadlam suchary....bo generalnie od wczorajszego obiadu nic nie jadlam...do tego jeszcze mi dziwie bulgocze w brzuchu.... co to moze byc? zwariowac mozna...prosze Was o pomoc

Gość umierajacakobitka
up

Gość gfrefefvcv
Czy zdajesz sobie sprawę z faktu, iż dość powszechne problemy zdrowotne, np: kaszel, przeziębienie czy zwykły ból głowy, mogą być w dużej części spowodowane przez pasożyty? Przeciętny człowiek kojarzy sobie słowo pasożyt z glistą, owsikiem czy tasiemcem. Do pasożytów zalicza się jednak również grzyby, pierwotniaki, bakterie i wirusy (przy czym najwięcej uwagi medycyna zdaje się poświęcać dwom ostatnim grupom). Mimo że nie chcemy, żeby ten serwis był monotematyczny , uznaliśmy, że warto zrobić takie zastawienie. Przyjrzyjmy się zatem zagrożeniom związanym z pasożytami. Ale najpierw zastanówmy się, dlaczego tematowi pasożytów poświęca się tak mało uwagi. http://www.igya.pl/czynniki-chorobotworcze/pa sozyty/ciekawostki-parazytologiczne/275-zestawienie-chorob-w ywolywanych-przez-pasozyty.html

Gość stella Beta
Po urodzeniu dziecka, przez okres 6-m-cy nikt nie wiedział co mi dolega a każdy lekarz (zaliczyłam ich sporo) stosował swoje metody.Miałam bóle brzucha, zaparcia i gorączki. Jeden leczył mnie na astmę, drugi, na niedokrwistość, trzeci przepisał witaminy, inny leczył na zapalenie zatok.Poszłam wiec prywatnie do lekarza, zaufanego pediatry u którego leczyłam swoje dzieci. Byłam bezradna, moje samopoczucie było fatalne. Mój oddech przypominał starą lokomotywę, nie miałam sił, aby utrzymać 4kg dziecko na rekach dłużnej niż 15 min. W nocy - spałam (co zabrzmi idiotycznie) z piłeczką pingpongową w ustach, żeby się nie udusić, nos miałam zatkany z wydzieliną tak gęstą niczym ropa, więc leczenie na zapalenie zatok było kolejnym nieporozumienie m. Nie wiem jak wytrzymałam pół roku z dwojgiem małych dzieci i świeżo założoną działalnością gospodarczą, która prowadziłam w domu. To była droga przez mękę.W końcu badanie kału wykazało, ze jestem zarażona robaczyca na 3 plusy! Więc - jeśli glizdy o mały włos nie doprowadziły mnie do skrajnego wyczerpania, to co się dzieje w przypadku, kiedy mamy w sobie tasiemca czy inne paskudztwa? Dlatego kiedy w ciąży przytyłam aż 31 kg - ważąc przed ciąża tylko 50 kg - okres chudnięcia z owych 30 kg straciłam w przeciągu 5 miesięcy! Moje dzieci również zaliczyły inwazje robactwa -to jest nie do opisania w jak bezwzględny sposób intruz potrafi "zeżreć" człowieka od wewnątrz! Bądźcie czujni - i nie bagatelizujcie kaszlu czy bólów brzucha, opierając się i usprawiedliwiaj ąc za każdym razem swoje złe samopoczucie zmianą pogody, niestrawnością, stresem lub zmęczeniem. owszem, nie jest powiedziane, że zaraz ma się robaki w sobie, ale lepiej dmuchać na zimne.

Gość sdfghjkl
Moja koleżanka miala identyczne objawy i okazało sie ze ma kamienie na woreczku żółciowym.Własnie te wymioty żółcia