Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość umierajacakobitka

ból brzucha , gorączka , wymioty, zapracia..

Polecane posty

Gość umierajacakobitka

od rana boli mnie brzuch.mam zaparcia.do tego wymiotowalam na zielono.ciagle mi cos bulgota w brzuchu i mam 38.5 goraczki.... pomocy bo niewiem co robic....jem sucharki i pije wode n/gaz....

na zielono..to pewnie wymioty z domieszka zólci:( moze to zapalenie pęcherzyka zolciowego? do lekarza dziewczyno...szczegolnie, ze masz dosc wysoka temperature i nie pij zadnej coli:O

Zapalenie pęcherzyka żółciowego może przybierać różną postać, od braku objawów do silnych, ostrych bólów w prawym nadbrzuszu z promieniowaniem do prawej łopatki. Ból może mieć charakter kolkowy trwający zwykle więcej niż 6 godzin. Do klasycznych objawów należy gorączka (38 stopni C), dreszcze, brak apetytu, nudności i wymioty treścią żółciową, czemu zwykle towarzyszy ciężki stan ogólny, przyśpieszenie tętna i oddechu. Rzadko występuje także dyskretna żółtaczka. W prawej okolicy podżebrowej występuje tkliwość i usztywnienie spowodowane skurczem mięśni brzucha. Niekiedy daje się wyczuć powiększony pęcherzyk żółciowy. Łagodne ataki ustępują samoistnie w ciągu kilku dni (1-10), ale zwykle nawracają. U 25% chorych konieczna jest interwencja chirurgiczna.

Gość umierajacakobitka
niestety juz nie mam woreczka zolciowego...rok temu mialam wyciety....ale ciagle mi bulgocze jak jasna cholera....az mi sie w glowie kreci...i taki smieszny bol jakbym miala w jelitach szpilki.do tego to zaparcie... kiedys tez tak mialam ale znow z biegunka...ehhh

Gość mala mongolka
a do lekarza to tak daleko masz?

Gość umierajacakobitka
no i tu wlasnie pojawia sie problem bo jestem sama w domu z synkiem, maz jest w pracy....dlatego musze przecierpiec noc zeby rano isc do lekarza...

Gość gugudols
a Ty nie miałaś grypy żołądkowej? to mnie się najbardziej skojarzyło jak przeczytałam jakie masz objawy. Plus jest takim że powinno szybko przejść, tzn max 3 dni, ale na pewno nie jest to zbyt przyjemne, ale wiesz jeśli będziesz mieć podobne problemy warto pomyśleć o tym, żeby się zastosować odpowiednie preparaty, które pomogą w takich dolegliwościach ten środek jest bardzo dobry http://drlucas.com.pl/pl/p/Novipaye/74