Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iuytrffghjklkjhghjhjioijhji

panicznie boję się końca swiata....

Polecane posty

nie moge spać, żyć, patrzeć w niebo... te dziwne dźwięki... to wszystko co ze świata napływa....

czemu morda?

Gość franiaaaaaa
A dlaczego się boisz? I skąd przekonanie, że zbliża się koniec?

Dlaczego boisz sie czegos, czego nie doczekasz? Przeciez swiat bede isnial co najmniej miliony lat, Ty pozyjesz maks do 100tki ... Przykro mi, ale zakladam sie o 1000 USD ze szybciej urzesz niz nastapi koniec swiata. Cale to strasznie kocnem swiata nastepuje co kilka i jest wygodne dla calego handlu - kupujcie i cieszcie sie zyciem TARAZ bo niedlugo koniec. To jest mega glupia i mega naiwna propoaganda. A Ty sie na to zlapalas ...

Miałam tak jakieś półtora roku temu, paniczny lęk przed końcem świata, śmiercią, nasłuchiwanie najdrobniejszych odgłosów, panika jak przelatywał samolot nad domem, bo mi się wydawało że spadnie prosto na mnie itp. Nie wiem skąd to się wzięło, potem inne problemy przytłumiły trochę te lęki, ale dopiero psychotropy mi całkowicie pomogły. Teraz mam wszystko gdzieś i cieszę się życiem :-) Tak więc polecam psychiatrę, to nic złego a od razu poczujesz się lepiej!

Psychotropy to tylko chemia. A co z psychoterapią? Taki lęk ma swoje źródła i można je najczęściej uleczyć ...

Psychoterapia jest bardzo potrzebna, ale znalezienie problemu i jego rozwiązanie może trwać latami. Dlatego jestem zwolennikiem, żeby sobie pomagać w krytycznych sytuacjach, w końcu leki to nic złego. Ja chodziłam na terapię prawie rok, ale dopiero po rozpoczęciu przyjmowania leków uspokoiłam się na tyle, żeby móc zacząć osiągać wymierne efekty podczas wizyt u psychologa.

Psychoterapia jest bardzo potrzebna, ale znalezienie problemu i jego rozwiązanie może trwać latami. Dlatego jestem zwolennikiem, żeby sobie pomagać w krytycznych sytuacjach, w końcu leki to nic złego. Ja chodziłam na terapię prawie rok, ale dopiero po rozpoczęciu przyjmowania leków uspokoiłam się na tyle, żeby móc zacząć osiągać wymierne efekty podczas wizyt u psychologa.

Leki działają od razu, jednak nie można ich łykać całe życie. Prochy to jeden z pierwszych kroków. Nie zatrzymujmy się na tym, bo z czasem człowiek się uodparnia na leki i trzeba zwiększać dawki.