Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fshc - praca od ZARAZ

HCA - praca od ZARAZ - ale bez pośredników! załatwiasz SAM:)

Polecane posty

Gość fshc - praca od ZARAZ

hej, być może kogoś to zainteresuje! Obecnie jestem w UK, w jedynm w domów opieki w którym pracuje moja koleżanka potrzebują od zaraz min 4/5 osób na stanowisko Healt Care Assistance! WAZNE: nie jestem pośrednikiem i nie bd nic za nikogo załatwiać, mogę podać adresy i telefony ale aplikacje i sama rozmowe dot pracy musicie załatwiac sami!:) Dom opieki ma 42pacjentów, fajna atmosferam mozliwosc 12h rozmowy w jezyku anglieskim:) znam ludzi ktorzy zaczynali tam ang na zasadzie kali jesc kali pic i to nie bardzo a teraz na prawde swietnie sobie radza:) oczywiscie praca nie musi byc na stale ale na start jest swietna, pracuje sie min 4dni do 5 dni w tygodniu po 12h dziennie, WAZNE na starcie do 7000ł nie placimy podatku, wiec wszystko na czysto skakuje do kieszeni:) tj. ta firma http://www.fshc.co.uk/

Radzę zachować ostrożność pracując dla FSHC. Firma od jakiegoś czasu ma duże problemy finansowe, o czym było głośno w mediach. Anglicy nie chcą pracować dla upadającej firmy, dlatego polskie agencje chcą ściągać nieświadome Polki. Uważajcie na takie ogłoszenia i zanim wdepniecie w jakieś g..., poszukajcie w necie informacji na temat danej organizacji. http://www.healthinvestor.co.uk/ShowArticle.aspx?ID=1007&AspxAutoDetectCookieSupport=1 http://www.insidehousing.co.uk/care/crisis-looms-for-elderly-and-vulnerable-care-union-warns/6515962.article

Podatek płacimy, nawet większy niż normalnie, pobierają nam 22% BR, zwrot nadpłaconego podatku następuje pod koniec roku podatkowego, czyli po 5 kwietnia. Domy opieki to nie są szpitale, tam nie pacjentów, są rezydenci.

Gość fshc - praca od zaraz
wiedzialam, ze tak bd... po pierwsze - kto tu na litosc boska mowi o posrednikach? chyba wyraznie napisalam, ze ja NICZEGO nie bd załatwiac poza podaniem nr telefonu BEZPOSREDNIO do menagera domu w ktorym ewent praca by byla... po drugie - firma owszem moze i ma probelmy finansowe, ale jak narazie ww dom poza tym ze ma 100% obłożenie to znajduje sie na liscie do ktorego czeka kolejnych 26osob aby sie dostac ... poza tym BRYTYJCZYCY nie to ze nie chca pracowac w 'upadajacyh'; firmach a fshc juz na pewno taka nie jest, tylko im sie po prostu NIE CHCE pracowac w tym zawodzie... po trzecie - NIE PLACISZ podatku od pierwszysch zarobionych pieniedzy na terenie UK, do kwoty 7000ł i błagam Cie nie mow mi ze jest inaczej bo sama zaczelam prace 16msc temu wiec wiem jak wyglada sytuacja, zreszta kto nie wierzy odsylam do strony H&R....

Gość fshc - praca od zaraz
aaaaaaaaaaaaaaaaaaa... jak komus nie pasuje, moge odesłac nawet do sprony jobcenter z ogloszenim ...

A ja jestem w UK od 6 lat. Niektórzy pracodawcy nie potrącają podatku, większość zaś pobiera BR, emergency 22%, do zwrotu po 5 kwietnia. Ja nie muszę się udawać do stron jobcentre, bo ja nie jestem HCA , tylko Registered General Nurse i nie szukam pracy poniżej swoich kwalifikacji. Niemniej uważam, że przed firmami typu ta, którą ty polecasz, oraz Southern Cross czy Bupa, należy rodaków przestrzegać, a nie zachęcać, bo to są kiepskie firmy, do tego źle stojące finansowo. Oczywiście każdy zdecyduje.

Br mozna sobie zmienic samemu w ciągu miesiąca:) to nie jest zadna wielka rzecz, nadplacony podatek zostanie zwrocony predzej czy pozniej:) a praca jako care assistant to dobry starter:)

iskra boza, niemniej:D nikt nie oferuje Tobie pracy;) kazdy i tak zdecyduje sam za siebie:) a dla desperata, ktory chce sie zaczepic byle gdzie na początek, przyszlosc firmy raczej bedzie malo istotna..

Tylko, że taki desperat nie wie, w jakie g... może wdepnąć ;) Czasem lepiej gary myć na zmywaku, niż pracować jako HCA czy nawet RGN w kiepskiej firmie. Można sobie namieszać w papierach.

Gość numerowaaa
Ee tam, taka praca lepsza niz zadna. Zawsze mozna zmienic jak sie znajdzie cos lepszego.

Gość gość
jak wasze doswiadczenie z fshc jesli pracujecie na stanowisku pielegniarki? czy mieliscie tam trening odpowiedni, kiedy dali was na pietro samodzielnie? ja zaczelam prace tak 2gi tydzien i zastanawiams ie czy to dobry pomysl bo nie bardzo ktokolwiek ma tam czas by ci wszystko tlumaczyc:/ strasznie sie sresuje i najchetniej to bym rzucila ta praca i wrocila na c/a stanowisko jak pracowalam przed rejestracja w nmc :(