Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość musze to powiedzieć

wesele , płatność kartą.............

Polecane posty

Gość musze to powiedzieć

Brat męża w Wielkanoc bierze slub koscielny-w zeszłym roku był ślub cywilny mój mążbył wtedy swiadkiem-teraz nie jest , o czym dowiedzielismy sie wczoraj przez przypadek-byliśmy swięcie przekonani,że teraz też będzie, a okazało sie inaczej-wiem,że mężowi jest przykro, ale tego nie okazuje państwo młodzi zażyczyli sobie aby goście nie płacali "prezentów" gotówką, lecz kartą , a zamiast kwiatów należy przynieśc kupony totolotka normalnie zdębiałam

Gość co to znaczy, że mają za preze
nty płacić kartą, idąc do sklepu nie wolno im kupić prezentów za gotówkę tylko płacąc kartą? A skąd młodzi będą wiedzieli jak płacili?:D

Gość tak sie pytam
to prowo

Gość musze to powiedzieć
musiałam sie po prostu wygadac

Gość co to znaczy, że mają za preze
bo młodzi będa stali z terminalem i oczekiwali na zyczenia i zamiast "dziękuję" będa mówić proszę wprowadzić PIN i zatwierdzić zielonym:P

Gość musze to powiedzieć
tak- w lokalu , w którym będzie wesele będzie specjalny terminal -tez w to nie mogłam uwierzyc, ale dziś zamawiałam tam sobie nocleg po weselu i z ciekawości dopytała i rzeczywiscie tak jest

Gość musze to powiedzieć
tak , w lokalu bedzie specjalny terminal

jesli chodzi o Twojego meza to nie rozumiem dlaczego przyjal za oczywistosc, ze teraz bedzie swiadkiem. o bycie swiadkiem sie prosi (para mloda prosi), skoro nie bylo takiej sytuacji to nie wiem dlaczego tak uznal.

Gość tak sie pytam
aha czyli beda wiedzieli kto ile im dal zeby zadnej niespodzianki nie bylo

Gość tak sie pytam
a jakktos zapomni karty to prezentu nie da hehehe

a pytalas w tym lokalu, czy juz wczesniej tak robili i jak to wyglada? ja bym jednak dala im koperte. z reszta pewnie czesc osob tak zrobi. np ja i moj maz mamy w rodzinei osoby ze wsi, ktore nie maja kont bankowych bo po co - w sklepach nie przyjmuja platnosci karta. z reszta sa przystosowani do innego systemu;)

Gość musze to powiedzieć
dokładnie-następnie należność zostanie przelana na konto wioesz mąż nie mówi,ze mu prezykro, ale ja to widze

Gość musze to powiedzieć
dzwoniłam tam dzisiaj, bo załatwiałam sobie nocleg-rezerwowałam spanie po weselu w tym lokalu-i reczywiście wprowadzili tam taką dogodnośc

i nawet fajnie :P co komu po 10 kg kwiatków które się wywali za 6 miesięcy a tak to jakby trafili to szok :P :classic_cool: 🖐️

Gość moje dziecko ma 2latka
a co jeżeli ktoś nie posiada karty?????????

Gość musze to powiedzieć
no to chyba da kopertę nie wiem jak to ma byc

ja bym dala tradycyjnie koperte przy skladaniu zyczen i powiedzialbym tez rodzinie, ze tak robie - inni moze tez tak zrobia

Jak widać wszystko idzie do przodu, jeszcze trochę i na weselu będziemy płacić kartami kredytowymi może pierwszym prezentem powinien być czytnik do nich. Jednak ten pomysł z kuponami na totolotka jest dość intrygujący słyszałam już o takich zwyczajach ciekawe czy ktoś kiedyś wygrał po takim weselu wydaje się że jest to mniej prawdopodobne niż wspomniane wyżej czytniki. Może lepiej przeczytać [url=http://smierc.org/news/index.php]Horoskop albo iść do wróżki żeby przepowiedziała kilka cyferek, a nóź się uda.

lotto juz jest dosyc popularne - mi to nie przeszkadza. moi znajomi w sumie wygrali ok. 1500zl, inni mili 3 na jednym kuponie ale go nie zrealizowali bo na odwrocie byla dedykacja i zostawili sobie na pamiatke - wiec wygrywaja

Jak widać wszystko idzie do przodu, jeszcze trochę i na weselu będziemy płacić kartami kredytowymi może pierwszym prezentem powinien być czytnik do nich. Jednak ten pomysł z kuponami na totolotka jest dość intrygujący słyszałam już o takich zwyczajach ciekawe czy ktoś kiedyś wygrał po takim weselu wydaje się że jest to mniej prawdopodobne niż wspomniane wyżej czytniki. Może lepiej przeczytać [url=http://smierc.org/news/index.php]Horoskop albo iść do wróżki żeby przepowiedziała kilka cyferek, a nóź się uda.

Jak widać wszystko idzie do przodu, jeszcze trochę i na weselu będziemy płacić kartami kredytowymi może pierwszym prezentem powinien być czytnik do nich. Jednak ten pomysł z kuponami na totolotka jest dość intrygujący słyszałam już o takich zwyczajach ciekawe czy ktoś kiedyś wygrał po takim weselu wydaje się że jest to mniej prawdopodobne niż wspomniane wyżej czytniki. Może lepiej przeczytać [url=http://smierc.org/news/index.php/] Horoskop albo iść do wróżki żeby przepowiedziała kilka cyferek, a nóż się uda.