Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość azjata

feng shui

Polecane posty

Gość azjata

Co sądzicie o nowym trendzie i modzie na wyciąganie pieniędzy od naiwnych ludzi - poprzez "porady" feng shui ?

Gość A od kiey to jest
nowy trend? :)

Gość azjata
Kiedyś się tyle o tym nie mówiło, teraz jest to na miarę nauki - porównuje się wykładowców z wyższych uczelni z naciągaczami z lipnym weekendowym dyplomem...

Gość o jesu
jak ktos ma kase to niech sobie wydaje na takiego doradce, zwykłym ludziom wsytarczą porady z internetu czy książka o feng shui z kastoramy... moim zdaniem przemawia przez ciebie zwykla zazdrość...

Gość drogie dziecko nie jest to
wcale żadne nowum !:O Nowe stało sie jedynie mówienie,że to hmm "trendy" Ludzie często nie mają pojęcia tak naprawde co to jest feng shui ... Ale wykorzystują wzory i symbole do np dekoracji mieszkania co jest wieelkim błedem.

Gość azjata
Nie mam czego zazdrościć. Intryguje mnie ciemnota ludzi XXI wieku!!!

Gość dcdcdcc
dokladnie...te komercyjne akcje z fengshui nie maja nic wspolnego z prawdziwa filozofia. czytalam kiedys o tym artykul. to raz. a dwa to nic nowego. po prostu nie spotkales s ie z tym wczesniej. ja ten szal widzialam juz 6 lat temu, sama sie tym interesowalam mocno. a trzy ze wiem ze mimo wszystko sa ludzie ktorzy "prawdziwa"wiedze posiadaja tylko ciezko laikowi rozpoznac takie osoby. arkadia np warszawka zostala zbuudowana na zasadach fengshiu. robilam kiedys ankiete na temat centrow handlowych w wawie i 90 procent ankietowanych uczeszcala wlasnie tam. z reszta ja sama -jak nie znosilam centrow handlowych to arkadei lubilam wyjatkowo. rozmawialam raz wiec z zbabka ktora mi powiedziala ze sukces swoj arkadia zqwsziecza wlasnie feng shui. jej siostra czy ktos tam przy tym pracowala stad wiedziala

Gość azjata
To znaczy, że dyplomy specjalistów np. od marketingu czy PR już są niepotrzebne? Rozumiem tradycyjna filozofia chińska , ale miejmy umiar! W Europie są inne realia,kultura,przekonania i przyzwyczajenia. Nie jestem ortodoksyjnym katolikiem, ale czy przypadkiem feng shui nie jest celową akcją "zalania" nas przez żółtą rasę?

Gość azjata
co o tym sądzicie?

Gość azjata
No proszę o wypowiedzi

Gość ale o co ty własciwie prosisz?
ludzie ci piszą a ty jakies pierdoły odpisujesz!:O Feng shui jest świetną filozofią i aby ją oceniac trzeba ją najpierw choć troche zrozumieć a nie jak ktos wyżej napisał ,że to ciemnota a mamy XXI wiek !:D -dowód na to ,że pojęcia nie macie co to jest ... Znam ludzi którzy zamykali walące sie interesy ,sypały im sie problemy za problemami ....pomagało feng shui.Koleżanka za namową innej zmieniła nazwę firmy i ...po roku problemy zniknęły ,powoli zaczeła wychodzić na prostą .Czasami wystarczy zmienić jedną litere w nazwisku i człowiek zaczyna jakby nowe życie .Ide bo zaraz sie tu zlecą wrony i zaczną krakać nad moją "ciemnota" :D ale nie wiedza ,ze to oni są własnie ciemnotą .Bo ta filozofia jest juz bardzo stara i z powodzeniem funkcjonuje do dnia dzisiejszego. a specjaliści od PR ( ale ci prawdziwi np na zachodzie w dużych koncernach ) zdziwilibyście sie jak czesto korzystają z feng shui .Nie kupią mebli ani nie powieszą neonu bez porady .Ale co tam wy i tak wiecie lepiej.'🖐️

Gość azjata
A więc Ty jesteś pewno takim "konsultantem" i naciągasz biednych zdesperowanych ludzi.!!!

Gość cene p[odniesli za uslugi
jak można w to wierzyć chyba ze ktoś ma śmietnik w domu to przeszkadza mu

Gość timarrethe
no wlasnie-czy to nie tylko biznes jak całą ezoteryka? ksiiazki, amulety, konsultacje itp-to zysk wielki

Gość livadhinna
wasze opinie?