Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

COTOKUWAJEST

Po szczepionce?

Polecane posty

Witam. Mój 16 miesięczny synek tydzień temu miał szczepionkę. Wczoraj cały dzień wymiotował,ma rozwolnienie,gorączkę,cały czas śpi,nie chce jeść. Jak myślicie, czy te objawy mogą być spowodowane szczepionką, czy powinnam udac się do lekarza?

Gość fgh
moj nie mial apetytu przez kil/ka dni po szczepionce MMR. do tego zmeczenie i temp rowniez po innych szczepionkach

mój mały był szczepiony tydzień temu,możliwe są takie objawy dopiero teraz? Jeszcze to rozwolnienie i wymioty...

zabijacie wlasne dzieci,nie bedę tego czytała. Dużo słyszałam i czytałam o szczepionce zanim się na nią zdecydowałam.

Gość hgk
Wiesz,moja też była szczepiona tydzień temu i miała spuchniętą rączkę przez trzy dni ale to pojawiło się u niej dzień po.Słyszałam,że szczepionka ma wpływ na dziecko trzy tygodnie dlatego należy zachować odległosci czasowe między kolejnymi szczepieniami.Na Twoim miejscu jednak skonsultowałabym to z lekarzem.

Gość hgk
Moja ma 17 miesięcy więc pewnie miała tą samą szczepionkę, tylko,że my szczepimy skojarzonymi.Ciekawe dlaczego twój miał w nóżkę a moja w ramie. Jeszcze dodam,że u mojej pierwszy raz pojawiły się skutki uboczne po szczepieni.nigdy nawet nie była marudna ale pielęgniarka mówiła mi,że na tą szczepionkę dzieci najgorzej reagują.

hgk,ja mieszkam w UK,może tu dają w nóżki,nie wiem? Mój mały też pierwszy raz zareagował tak na szczepionkę.

Gość Hej, pierwsze pytanie
mam takie. Wiem, ze wiele emocji wzbudza mmr. Dlaczego szczepicie tą szczepionką a nie Priorix?? A druga sprawa. Wg mnie Twoje dziecko rozchorowało się. Nie sądzę, aby szczepionka dawała skutki uboczne z tygodniowym opóźnieniem. Być może dziecko było osłabione po szczepieniu i łatwiej złapało jakieś choróbsko. Wg mnie to nie są powikłania poszczepienne.

Gość Hej, pierwsze pytanie
Ja mieszkam w Krakowie i tutaj też wiele iniekcji jest w nóżkę, a u starszych dzieci w ramię. Mam starszego synka (ma 4,5 roku) i był szczepiony infanrixem 5 w 1, DtPa, Priorix, Prevenar,Valirlix, Neisvac. Nigdy nie było problemów po szczepieniach. Moja córeczka ma 6 miesięcy. Jak na razie jest szczepiona Infanrix Hexa i Prevenar 13. Infanrix przechodzi super, Prevenar też bez gorączki i marudzenia, ale widać, że nóżka bardziej ją boli po tym szczepieniu. Dla dorba dziecka, za radą pdiatry rozdzielamy szczepienia. Szczepimy częściej, ale nie kumulujemy włuć za jednym razem.

Gość kololllllllllloooooooooooooooo
tydzień po szczepieniu widac najbardziej objawy poszczepienne nie ma się co dziwić ale widać nie jest to takie błogosławieństwo jak sie niektórym wydaje

Gość izusia.87
ja bym odrazu leciła do lekarza moze Ci się odwodnić

Gość mammaniuni
Mnie właśnie lekarka mówiła,że do 10 dni po tym szczepieniu moga wystapic objawy.