Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczupła eve

szczupła czy gruba?

Polecane posty

Gość szczupła eve

nikt mi nigdy nie wmowi, ze pani z tego zdjęcia : http://www.vitalab.pl/blog/2010/07/otylosc-i-nadwaga-w-liczbach.html jest ładniejsza i seksowniejsza od dziewczyn z tych zdjęć : http://chuda-chudzina-chudzinka.blog.onet.pl/ "3.Tylko 5% wszystkich przypadków nadwagi ma swoje źródło w chorobach. Reszta jest wynikiem niezdrowego trybu życia i nieprawidłowości w odżywianiu." - dziwne jest tylko to, ze jesli poruszy się taki temat to 99% kobiet wypowiadających się - uważa się za chore... i zadna nie przyzna sie do lenistwa. Dziwne. Ja jestem osobą szczupłą, ktorą w dzieciństwie grube koleżanki wpędziły w ogromną depresje. Jestem szczupła genetycznie, dodatkowo zdrowo jem i dużo się ruszam. I zawsze tak było ale odkąd pamiętam wszystkim koleżankom to przeszkadzało. Obrazały mnie, wyzywały od anorektyczki, śmiały sie przy kazdej okazji. Co dziwne - wszystkie w pewnym momencie zaczely sie odhcudzac (dlaczego, skoro nie podobala im sie moja figura?). Do teraz mam uraz, sa dni kiedy obżeram się tak bardzo, ze pozniej boli mnie brzuch, jest mi niedobrze - tylko po to zeby w koncu przytyć. Zajadam sie fast foodami, pije napoje gazowane, jem slodycze - wszzytsko po to zeby w koncu grube kolezanki daly mi spokoj. Ale pozniej dochodze do wniosku, ze nie bede tego robic dla nich, zeby im humor poprawic... choc moze gdybym przytyla ze 30 kg w koncu przestałyby mnie poniżac? I tu kieruje swoją prosbe. jestescie grube, macie nadwage, nie podoba Wam sie Wasze ciało, zazdrościcie innym, nie chce Wam sie ruszac, cwiczyc - WASZA sprawa - nie moja. Nie poniżajcie innych dziewczyn, nie robcie im przykrosci tylko dlatego, ze jestescie leniwe i nic Wam sie nie chce. Jeszcze nigdy w swoim 23 letnim zyciu nie ublizyłam zadnej grubej kolezance - nie tak mnie rodzice wychowali ale na boga... nauczcie sie tego samego i zamiast cisnac szczupłym kolezankom i namawiac je zeby przytyły, zapytajcie sie jak dbac o ciało, jak schudnac!

Gość JakJakKajak
I nie mówiła Ci mama żeby olać opinię innych kobiet? Większość (whatever szczupła czy gruba) zrobi wszystklo żebyś wysżła gorzej na ich tle

Gość spondżbob
właśnie, skoro one ci ubliżają to ty też się odezwij. Nie żeby je poniżać, ale dać do zrozumienia że problem nie jest z tobą tylko z nimi. A zresztą, skoro ci ubliżają to nie zadawaj się z nimi, olej je : p

Gość szczupła eve
no właśnie tu tkwi problem, bo nie potrafie nic powiedziec. Dlaczego? bo nie chce sprawiac takim dziewczynom przykrosci. Zal mi ich i nie chce ich jeszcze bardziej dobijac... a moze powinnam...

Gość no to masz pecha
że trafiłaś na same grube :) Nie ma w twojej klasie osób o normalnej wadze ? Są sami grubi ? ..bo to jest mega wkurzające. 100 razy zaczynasz diete. Masz jej dosyć. Tyjesz drugie tyle, a taka cizia jak ty obżera sie fasfoodami (niezdrowe !!), słodyczami i nie tyje..wręcz chudnie :)

Gość JakJakKajak
no wiesz eve, jak na wojnie. Ale ja Ci tylko chcę uzmysłowić ich cel. łatwiej jest równać konkurencje w dół, niż przebić ją czymś kreatywnym. Takie baby. ja myślę że trzeba robić swoje - bo baby mąciły, mącą i bedą mącić . I to wcale nie znaczy że Ty masz się zniżyć do ich poziomu. Po prostu sie nie przejmuj.

Gość aleee
zawsze miałam ten sam problem. Może tylko jeden facet powiedział że jestem za chuda, inni nie wspominali na ten temat, mówili że zajebista figura, a każda dziewczyna która była grubsza lub nawet otyła mówiła że wyglądam okropnie że jestem taka chuda, że pewnie nic nie jem, że wieszak ze mnie.... Wkurzało mnie to ale z drugiej strony czułam bijącą od nich zazdrość

Gość szczupła eve
Mam tylko 2 kolezanki ktore wygladaja podobnie do mnie, reszta ma nadwage, mniejsza, wiekszą. Tylko one mnie rozumieja i tylko od nich slysze ze wygladam swietnie. Tzn zaden facet nie powiedzial ze zle wygladam. Wrecz przeciwnie, wszyscy uwazaja ze mam zajebista figure - co mi ogromnie pochlebia zwlaszcza ze cale dziecinstwo (podstawowka, gimnazjum, liceum i nawet teraz na studiach) co chwile spotykam sie z zawiścia osob grubych. Ok rozumiem, ze zazdroszcza ale po co mowia takie rzeczy? czy nie wiedza ze w oczach innych osob sa po prostu zalosne? ze zazdrosc od nich bije na kilometr, ze prawie kazdy facet majac do wyboru gruba a szczupłą wybierze ta druga. Oczywiscie sa tacy co lubią troche ciałka ale troche fajnego ciałka to ma np kim kardashian a nie pani z 1 zdjęcia...