Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bonjuella

Mamy pomocy - alkohol i paracetamol!

Polecane posty

Gość Bonjuella

Słuchajcie! Mój syn ma zapalenia gardła i krtani. Lekarz przepisał mu antybiotyk + clemastinum wzf. No i ok ale: Mały gorączkuje i podaję mu co 6 godzin paracetamol i nurofen w czopkach.I teraz wyczytałam w ulotce clemastinu ze zwiera alkohol.A wiadomo,że leków przeciwbólowych nie łączy się z alkoholem. Kurcze i nie wiem co robić! Miała któraś podobną sytuację?Do lekarza nie zadzwonię bo nie odbiera po 15 a musze zaraz podać. Ciekawe czy taka ilosc jak w tym syropie moze zaszkodzić?

Gość Bonjuella
Up!!!!!

Gość Bonjuella
Dziewczyny poradzcie

Gość uu no nie wiem nic niestety
ale na twoim miejscu zadzwoniłabym na dyżur do szpitala na oddział dzieciecy i zapytała .Kiedys miałam przypadek dotyczący innego leku i tez tak zrobiłam .Dostałam pomoc własnie telefonicznie.

Gość miałam nie odpisywać
miałam nie odpisywać ale może faktycznie się zestresowałaś. Dziewczyno leków przeciwbólowych nie można łączyć z alkoholem ale zastanów się w jakiej ilości. Przecież w clemastinum tego alkoholu są śladowe ilości.... Nadal nie wierzę, że to naprawdę napisałaś.

Gość sfghdjfhdj
takie idiotki powinny być sterylizowane odgórnie

Gość Bonjuella
No nie takie sladowe. Skoro po niektórych syropach alkomaty wykazują:/ I clemastinum jest takim syropem

Gość Bonjuella
No i wiecie - ja nie dałam raz paracetamolu tylko podaję regularnie z nurofenem od kilku dni a do tego antybiotyk.I bałam się,że jak teraz do tej "mieszanki" dorzucę jeszcze alkohol - nie wazne w jakiej ilosci-to zaszkodzę.

Gość sfghdjfhdj
no przecież setki wódki dziecku nie podajesz, ile tego alkoholu na łyżeczce będzie - pomyśl trochę i nie zadawaj głupich pytań na forum bo się tylko ośmieszasz

Naprawde niektore mamuski sa przewrazliwione jakies,przeciez gdyby bylo tam tego alkoholu na tyle duzo,ze w polonczeniu z lekiem od goraczki moglo by dziecku zaszkodzic to jaki lekarz by go przepisal? A tak na marginesie kiedys mnie zab rozbolal,a bylam pod wplywem i to nie sladowych ilosciach ;) Bo bylo to na weselu wiec wiadomo heheh i lykalam paracetamol nic sie nie stalo zyje i mam sie dobrze...

Gość cynamonowe lulu
jest tez clemastinum firmy Hasco -bez alkoholu ten o ktorym piszesz to clemastin WZF-mi farmaceutka z apteki mowila, zeby uwazac-i podawac dziecku tylko ten bez alkoholu zadzwon do apteki i dopytaj dlaczego DLA DZIECKA ( na recepcie maja pesel i musza sprawdzic czy lek jest dla dziecka czy dorosłego) wydano syrop na bazie alkoholu dla mnie to niedopatrzenie farmaceuty i powinni ci wydac nowy!

Gość cynamonowe lulu
jest tez clemastinum firmy Hasco -bez alkoholu ten o ktorym piszesz to clemastin WZF-mi farmaceutka z apteki mowila, zeby uwazac-i podawac dziecku tylko ten bez alkoholu zadzwon do apteki i dopytaj dlaczego DLA DZIECKA ( na recepcie maja pesel i musza sprawdzic czy lek jest dla dziecka czy dorosłego) wydano syrop na bazie alkoholu dla mnie to niedopatrzenie farmaceuty i powinni ci wydac nowy!

Gość hrhrtyhry
Wiesz co... To lepiej nigdy nie wnikaj w skłąd produktów spożywczych bo nawet w jogurcie jest alkohol i taka kretynka jak ty zacznie się żywić energią słoneczną :O

Gość cynamonowe lulu
wy naprawde jestescie takie tępe ? czy tylko udajecie? poczytajcie( o ile potraficie czytac ze zrozumieniem) jak druzgocacy wpływ ma nawet sladowa ilosc alkoholun na watrobe dziecka-szczegolnie w polaczeniu z pozostalymi lekami tępe ignorantki-wyzywacie autorke a gowno wiecie!!

Gość cynamonowe lulu
skopiowane z ulotki!! -----Lek Clemastinum WZF zawiera 50 mg etanolu 96% (alkoholu) w 1 ml. Fakt ten należy wziąć pod uwagę podczas stosowania leku u kobiet ciężarnych lub karmiących piersią, dzieci i u osób z grup wysokiego ryzyka, takich jak pacjenci z chorobą wątroby lub z padaczką. Lek ze względu na zawartość alkoholu jest szkodliwy dla osób z chorobą alkoholową.----------

Gość cynamonowe lulu
skopiowane z ulotki !!!! Lek Clemastinum WZF zawiera 50 mg etanolu 96% (alkoholu) w 1 ml. Fakt ten należy wziąć pod uwagę podczas stosowania leku u kobiet ciężarnych lub karmiących piersią, dzieci i u osób z grup wysokiego ryzyka, takich jak pacjenci z chorobą wątroby lub z padaczką. Lek ze względu na zawartość alkoholu jest szkodliwy dla osób z chorobą alkoholową. Glikol propylenowy zawarty w leku może spowodować objawy jak po spożyciu alkoholu. i co???

Gość bąbolada12
o dzizasssssssss no to chyba lekarz wziął to pod uwagę jak przepisywał dziecku?????? nie uważasz? Do autorki, ile lat ma dziecko? ile tego clemastinum mu podajesz w jednej dawce? kieliszek? no chyba nie co? wyluzuj dziewczyno.

Gość Bonjuella
No ja wiem,że nie łaczy się ŻADNYCH leków zawierających alkohol jesli jest go więcej niż 25mg/na jednostkę a tu jest 50 - zatem wniosek nasuwa sie sam! I nie podaje samego leku tylko mieszam go z innymi - tyle się teraz czyta a wy jakieś dziwne jestescie.

Gość Bonjuella
Clemastinum hasco nie ma alkoholu wiem bo maly mial go wczesniej Teraz inny lekarz wypisał ten - jestem pewna ze skladu nie znal bo sprawdzal w necie dokladne dawkowanie leku dla roczniaka.

Gość cynamonowe lulu
Bonjuella, zadzwon do apteki i dopytaj-i lepiej nie podawaj...nie ryzykuj zdrowka dla maluszka :)

Gość dqdqwed
Nam też lekarz przepisał jednocześnie Clemastinum i polecił podawać paracetamol. Nawet nie pomyślałam że mogą zaszkodzić. Normalnie podawałam dziecku.