Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bajer

nie nawidzę księży...

Polecane posty

Jestem wierząca, ale mam jakąś odrazę do księży, nie mogę patrzeć na księżulków, na te ich niby święte mordy, i udawanie... nie mogę słuchać tego, że zbierają na kościół, albo na wywóz śmieci itd. a za kilka dni jedzie proboszcz nowym samochodem. Mieszka w najlepszej willi w całym mieście. mimo, że bezdomni się po dworcach męczą, on ich nie weźmie, tylko na ogłoszeniach we mszy mówi o wsparciu ich żeby dawać im jedzenie i schron. ja pierdole, no sory... on taki 'boski' i pomoc nie umie? nie rozumiem! kazdy ksiadz powinien dostac normalna wyplate- najnizsza krajowa. i od razu dziady byli by bardziej skromni i normalni.

Gość muchomorek01
ja znam dziecko księdza

Gość a co myślisz, że taki , uczy
się, latami, a póżniej, będzie w Watykanie gołym dupskiem świecił, cy cuś....

Gość muchomorek01
mój kuzyn poszedł do seminarium a mi się wydaje że jest gejem pisze serio żeby nikt nie pomyślał że to prowo

ja tam nie wnikam, w to czy maja dzieci czy nie, ale z pewnosci nie jedno. u mnie chodza ploty ze ksiadz ma dwojke, z ta sama kobieta... ja nie wnikam, bo mnie plotki nie interesuja, ale jak to sie mowi, w kazdej plocie jest troche prawdy... a co myslisz, nie tylko ksieza ucza sie latami, i kazdy zarabia na zycie! anie dostaje tak z nikad kase tak jak ONi

sa rozni księża:D u mnie w parafii byl taki ktory nie robil nic innego tylko organizowal datki dla biednych, paczki swiateczne, zrzutki, lazil po domach i wiedzial od kogo brac koperte a u kogo zostawić jedną czy dwie ktore dostal... mieszkam w jednej z bogatszych gmin w pl ale bardzo nierwnych, czyli skrajnie bogaci i biedni. aha, ow ksiądz jezdzil starym oplem

muchomorek:) no ja juz tam nie wiem, moze chce sobie zapewnic byt heh:D latwym sposobem:D

Gość jhuyt
i nie znasz żadnego nienadzwyczajnie uposażonego księdza ? wiesz, oni zyją z tego zo dostają od wiernych...no i widocznie za dużo dostają

Gość zawiedziony1410
gdyby religia się nikomu nie opłacała, już dawno nikt by nie pamiętał że był dwa tysiące lat temu taki jeden rybak...

Gość Rudolf Van Klompfen
Jesteś wierząca i nienawidzisz? to się wyklucza moja droga parafianko :)

a ja mieszkam w takiej prafi z takim pogmatwanym proboszczem ze szok, jak zareklamuja nowey sam. on za dwa dni go ma... no chyba cos tu nie tak, no nie. a jak sa datki z caritasu to nie dawal wszystkim co maja trudna sytuacje, tylko tym wybranym, a co to za selekcja?? to jest pomoc? super... koperty ha... to jest dopiero parodia, nie dosc ze u nas w okolicy wszyscy sa nauczenia do dawania dwoch kopert, 'datku na kosciol' i tego 'dla ksiedza' i nigdy zadnej nie odlozyl,tylko capna jakby na chleb nie mial... a najbardziej rozbraja mnie to jak zblizaja sie swieta i roznosi oplatki, zamiast to za darmo, albo co laska, to on wylatuje z tekstem 'w tym roku dawaj po 15 zl' no kurde, a od aniolkow itd. w galerii kupi sie za 2 zl. i jest to samo... a mu odmow, albo niech nie bedzie cie w domu i nie kupisz tego oplatka od niego, to jest wielce obrazony, i w nast. roku dom omija.

Swego czasu dużo dawałam na kościół, nie wiem dlaczego? Może przez bardzo pobożnych rodziców - wyniosłam to z domu?. Jednak od jakiegoś czasu (ok. 10 lat) nie przekazuje ani grosza, nie chodze wgl. do kościoła i moje dzieci też nie chodzą. Mimo że wychowuje je w wierze chrześcijańskiej (bez przesadnie) to nie prowadzam ich do kościoła. Po co?

to sie wyklucza bo?? jestem wierzaca, wieze w boga itd. ale ksiezy nie znosze! bo wg mnie ksiadz, powinen byc skromny, nie wywyzszac sie od parafian byc normalnym prostym czlowiekiem, i glosic to slowo boze, anie jak milioner przyjdzie pogada cos bez sensu (u nas kazanie trawa 15 min z zegarkiem w reku) a potem z 25 min ogloszen, typu,. na swiatlo, na cmetarz na kosciol potrzebuje tyle... boze... widzisz a nie grzmisz. a to sie nie wyklucza, bo ja wierze w boga nie w ksiedza!

po co? nie wiem... w sumie, ale ja wam powiem tak, niby wierze ale coraz czesciej zauwazam ze nasza wiara jest dziwna.! i bardzo narzucana, np. taki chrzest, to jest na sile narzucanie wiary na dziecko! ono wtedy nie wie czy chce wierzyc w to co jego rodzice, nie ma wyboru... bo juz otrzyma sakrament i jest w chrzescijanskiej wierze... wg. mnie chrzest powinien byc w takim wieku gdzie dziecko jest swiadome, wyboru swojej wiary!

Gość widać że i słownik języka
polskiego też NIENAWIDZISZ...

a czy to lekcja polskiego? pisze w pos jesli ci to przeszkadza, wybacz...ale nie musisz tego czytacm nikt cie do tego nie zmusza, skoro tak ci to daje po oczach.

Też mi się tak wydaje. Pozatym irytuje mnie bardzi jak się kościół wtrąca w sprawy kraju, polityke. Albo w inne sprawy gdzie nie powinni wogóle się udzielać, bo co ich to obchodzi? Oni mają własne kościelne sprawy aniżeli gospodarke kraju..

Gość SuspenS
No właśnie.To się pisze razem."Nienawidzę"! Może te uprzedzenia stanowią wynik braków w edukacji.To typowe dla antyklerykalizmu:classic_cool:Szczególnie w naszym kraju

Gość SuspenS
No właśnie.To się pisze razem."Nienawidzę"! Może te uprzedzenia stanowią wynik braków w edukacji.To typowe dla antyklerykalizmu:classic_cool:Szczególnie w naszym kraju

Gość Montezot
Proszek.Ty wiesz co to polityka w ogóle?

jezu. ale macie problem, to na prawde...wyluzujcie, nie macie innych problemow, niz czepianie sie pierdol typu razem badz oddzielnie, jakas paranoja.

proszek:D masz calkowita racje, tez tego nie rozumiem... to oszolomy, ksieza chca roobic taki sam szum w okol siebie jak ci smieszni politycy:)

supens :D wiesz, co powinienies zasiegnac rad specjalisty od glowy:) serio:D

Gość SuspenS
Jesteś bardzo niekulturalna.Wiesz?:classic_cool:Jak możesz w ogóle takie rzeczy pisać?

Gość fanatyk kk
kościół wtrąca w sprawy kraju, polityke według mnie to za mało sie wtracaja w polityke jak ks piotr skarga

Gość my mamy ale nie korzystamy
lapsko na kasiore tylko majom

jak dla mnie czarny może zostać zaniesiony na stos na widłach, dla mnie to najgorszy typ ludzi (w cudzysłów)

Gość Time 2 go!
Womanontheway25 jak widzę szykuje Ci się podróż do emiratów toteż proponuje Ci w jej duchu zmienić religie dotychczasowa na prawdziwa religię miłości i szacunku do bliźniego wspartej też ogromna tolerancja dla inności.Będziesz wiodła jako Habibi życie piękne i wolne od "przeprzydłych klech":classic_cool: