Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FikuMiku88

Odchudzanie mojego faceta

Polecane posty

Gość FikuMiku88

Witam Mam problem z moim ukochanym, który ma trochę więcej ciałka tu i ówdzie... Po kilkumiesięcznych rozmowach, aby zaczał coś robić z fałdami na brzuchu stwierdził, że będzie chodził na basen- oczywiście nic z tego nie wyszlo. Po czym " wziął się za siebie" i biega codziennie ( na razie 5 dni) pół h myśląc, że samo bieganie wystarczy. Jednak przychodząc z biegania, objada sie slodyczami, chipsami itp, podobnie jest po obiedzie, robimy obiad, pytam się czy się najadł, twierdzi, że tak, po czym sięga ręką do paczki np paczki chipsów. Tłumacze mu, że to jego bieganie w takim razie jest bezsensowne, skoro ciągle je... Kocham go, ale nie chce żeby wygladał jak spasiona świnia... mial nadwagę i problemy z nią zwiazane... jak mam z nim rozmawiać, może ktoś mi da jakąś radę na dietę cud..

Powiedz mu wprost żę wygląda jak świnia i mniej Ci się podoba. Uderz mu np. w czuły punkt że Cię mniej podnieca. Odrazu się za siebie weźmie, będzie miał jakiś cel.

Gość Kochająca córcia tatusia
Nie dopuścić do koryta.

Gość FikuMiku88
Kiedy ja wolalabym, żeby zjadł normalny obiad, nie jakiś lejący się tluszczami, tylko jakieś warzywka, mięsko na niewielkiej ilości oleju, ale ja już nie wiem jak z nim rozmawiać. Mówię, mu żeby coś z tym zrobił, bo nie mam zamiaru chodzić po ulicy z potworem, kocham go bardzo, ale wolalabym , zeby wygladal normalnie

Gość March 2012
To po co masz w domu takie rzeczy? Nie kupuj czipsów i słodyczy. Kup mu jogurt naturalny 1,5 % dodaj pomarańcza trochę płatków (uwielbiam płatki z pełnego ziarna sante, naturalne). Posłodzić możesz frutkozą. Unikaj tłuszczu i cukru gdzie można. Kup dżem słodzony frutkozą (są w lidlu np.) tłuszcz ogranicz (jogurty 1,5 %), do zupy jogurt zamiast śmietany. Rób obiady dietetyczne. Warzywa na parze, kurczak. Sałatki do pracy w pudełko. Ciemny chleb. Mało masła. Dużo sałaty, rukoli, pomidorów, kiełków, awokado. Gotowane lub pieczone ryby, na deser galaretki owocowe z np. ananasem w puszcze (ma dużo cukru, ale od czasu do czasu nie zaszkodzi), czy z brzoskwinią z puszki. Chodź z nim na spacery, unikaj fast-foodów.

jeśli jest to intensywne bieganie i nie ma typowo siedzącej pracy to pomoże choć efekty mogą przyjść powoli.

Gość Chłop ze wsi Warszawa
I chłop padnie z głodu. Albo odejdzie gdzie dają lepiej jeść

Gość March 2012
Zrób zasadę, że je słodycze tylko w niedzielę np. i wtedy najlepiej drożdżowe ciasto. Może zapisz się z nim na jedną siłownię?

Gość FikuMiku88
No dobrze, po co mam takie coś w domu... ale on tez zarabia i zawsze w jakimś sklepie kupuje chipsy, sripsy itp Co z tego ze ja mu bede robić obiady, obierać jabłka, kupować w kanapki warzywka, skoro on idzie do pracy i kupuje sobie pączka tu chodzi o tą moją bezradność, bo ja jednak staram się, a on i tak nic z tego sobie nie robi yhh

Gość FikuMiku88
Pracę to on od 3 lat ma siedzącą, bo pracujemy na infolinii .... nic się nie rusza, wszędzie samochodem, rano tylko SE pobiega te paredziesiąt minut i to wszystko... yh

u mnie ten sam temat kobita nie chce sie ze mna kochac bo mam za duzy brzuch i twierdzi ze juz jej tak nie podniecam moze i ty idz w ta strone na mnie to podzialalo i biore sie za siebie

u mnie ten sam temat kobita nie chce sie ze mna kochac bo mam za duzy brzuch i twierdzi ze juz jej tak nie podniecam moze i ty idz w ta strone na mnie to podzialalo i biore sie za siebie

Gość Baba JAga _99
Nic na siłę ..... Warto zadbać o zdrową dietę np. posiłkować się licznikiem kalorii www.kompanfit.pl Pozdrawiam :)

Gość FikuMiku88
Tak nic na siłę, bo odchudzanie to glupie jest....:/ tak ludzie na to patrzą jakbym ja była anorektyczką ważącą 30 kg, to myslę, że moj facet też by się martwił, i to jest chyba normalny odruch, ze dbamy o bliską osobę... ja staram się jak moge, a tu nic i jeszcze wielki foch, ze mmu zabieram tą glupią paczkę chipsów