Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luckygal

Odchudzanie a jogurt

Polecane posty

Bo fruktoza to cukier złożony, i dlatego warto kupować jogurty DOBRE a nie byle jakie.

Gość faktycznie albo
coś pokręciłaś, abo pan instruktor nie wie podstawowej iż prawdziwe jogurty, kefiry, maślanki nie mają laktozy. Ta laktoza dawno jest zeżarta i przerobiona przez probiotyki, które się wytwarzają w czasie kwaśnienia mleka. Prawdopodobnie pan instruktor i jego koledzy po fachu odradzają te rzeczy ze względu na to iż połowa kefirów czy jogurtów nat. ma dodatek mleka w proszku, a ludzie nie czytają etykiet. Więc odradzają wszystkim tego typu nabiał. :)

Gość Martynaxx
Fermentowane przetwory mleczne to niskokaloryczne ale bardzo odżywcze produkty spożywcze, będące doskonałym źródłem wapnia. Mają nieoceniony wpływ na florę bakteryjną jelit i jako idealne probiotyki są zalecane podczas kuracji antybiotykowej. Stymulują także perystaltykę jelit i są znacznie lepiej tolerowane przez organizm niż mleko, dlatego często występują w diecie osób cierpiących na nietolerancje pokarmowe.http://www.alicjabaranowska.pl/zdrowie/przepi s-na-zrobienie-jogurtu/

Gość gość
Moje zdanie jest takie że nie ma lepszego preparatu niż Slimunox.Stosowałam kilka innych tabletek i niestety porażka po jednych nie schudłam wcale a na innych owszem ale pojawiał się efekt jo-jo