Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TwixyMixy

Fenoterol + co sie dzieje z moja macica

Polecane posty

Gość TwixyMixy

Dzien dobry. W 27 tygodniu ciazy trafilam do szpitala ze stawieniami sie macicy po 4 dnia zostalam wypisana i zapisano mi fenoterol 8x0,5 tabletki i isoptin 3x1 . W karcie ciazy mialam wspisane dno macicy 1,5p+pepek a szyjka drobna w osi kanalu. Teraz w 35 tygodniu ponownie pojawilam sie u lekarza i stwierdzil ze nie jest dobrze podwyzszyl dawke do 12x0,5 tabletki oraz wpisal w karte dno macicy pod lukami a szyjka (tego nie moge sie doczytac a moj lekarz nie jest za chetny do rozmow i wyjasnien a niewyraznie pisze)w osi na opust. Mozecie mi powiedziec co to oznacza prosze pomocy niepokojoe sie :-(

Gość TwixyMixy
Z tego co wyczytalam tam to wychodzi na to ze mam 1-2 cm rozwarcia i 40-50% krotsza szyjke , no a dno macicy jest stanowczo za nisko. Chcialabym sie dowiedziec co to znaczy dla dziecka? ? ? I czy jezeli moja szyjka i macica jest w tak zlym stanie to jezeli odstawie fenoterol co mam zrobic za 3 dni to czy moj porod nastapi szybko? A co oznacza ze moja szyjka jest popekana ? Czy to mozliwe przy pierwszej ciazy, no i z czym to sie wiaze?

Gość color mini dater
ja bralam fenoterol az do 37 tygodnia, urodzilam rowno tydzien po odstawieniu

Gość poczytaj sobie
proponuję wizytę u innego gina skoro twój tak do ciebie podchodzi. O

Gość TwixyMixy
Nie oplaca mi sie zmieniac gina chwile przed porodem tym bardziej ze inny ginekolog ktory tu przyjmuje jest stary bardzo i jak mowia kobiety ktore tam chodza mowia ze przychodzi o ktorej chce wizyta trwa 5 min i koniec. moja znajomam przez cala ciaze tylko wazyl i dwa razy kazal jej badania zrobic i koniec a nastepny jest dopiero w innym miescie . Prosze o rady

Gość poczytaj sobie
a dokładnie to jaki jest wiek twojej ciąży?

Gość TwixyMixy
Teraz jest to koncowka 36 tygodnia. 20 marca bedzie 37 tydzien

Gość TwixyMixy
W dodatku dwa dni temu mialam okropne skurcze trwaly ze dwie godziny i czulam sie okropnie . Wczoraj wieczorem gdy siedzialam czulam straszne parcie w dol jakby dziecko bylo juz kawalek od wyjscia na swiat i pchalo sie , a wrazenie mialam takie jakby ten pecherz z wodami mial mi zaraz peknac.

Gość gość
sprzedam opakowanie fenoterolu 100 tabl. za 50 zł, zostało mi po ciąży, kontakt: kasia.maliniak@interia.pl

Gość KasiaKasia Kasia
sprzedam opakowanie fenoterolu 100 tabl. za 50 zł, zostało mi po ciąży, kontakt: kasia.maliniak@interia.pl