Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co sie staooo

dlaczego po zjedzeniu czegos chce mi sie spac?

Polecane posty

Gość co sie staooo

podejrzewam, ze op cukier chodzi, ale po posiłu powinien wzrastac prawda? a jak sie chce spac, boli głowa i ma sie ochote polożyc chocby na ulicy to o co chodzi????:(

No właśnie takie mogą być objawy jak cukier wzrasta zbyt gwałtownie. Badalas sobie cukier po pbciazeniu glukoza czy tylko na czczo?

Gość grzybki grzybki ooo
Sprawdz czy masz pasozyty i grzybice przeowdu pokarmowego (candide)

Gość co sie staooo
nie badałam nic;/ chyba właśnie jutro pójde zrobic badania, bo mam dosc dajcie spokój z tymi grzybami, tutaj na forum jest jakas obsesja na tym punkcie czy co:o

Gość lenka_31
Taka reakcja wsytepuje na źle łączone pokarmy. Szczególnie chciałabym przestrzec przed mieszaniem mięsa z ziemniakami. Przy takim połączeniu w żołądku wytwarza się substancja - solanina (substancja trująca!), która oddziaływuje na system nerwowy podobnie jak środek, nasenny, dlatego właśnie po zjedzeniu mięsa z ziemniakami człowiek staje się leniwy, odrętwiały, ospały. Rosoły, mięsne (buliony): na strawienie mięsnego bulionu organizm zużywa 30 razy więcej energii, niż na trawienie mięsa. Produkty mięsne, jak już pisałem, zawierają ponad 40 różnych trujących substancji i podczas gotowania przechodzą one do bulionu. W ten sposób rosół gotowany na mięsie to skondensowany wyciąg z martwego zwierzęcia. Z bulionów mięsnych lepiej całkowicie zrezygnować.

Weź sobie najpierw mądrało wpisz w google słowo "solanina" i przeczytaj co to jest, a nie kopiuj jakieś bzdury. Solanina nie ma z mięsem nic wspólnego, bo to związek pochodzenia wyłącznie roślinnego. (występuje w psiankowatych, np w niedojrzałych pomidorach również) :o

Gość lenka_31
Droga wszechwiedząca papmarampam. W trakcie procesów trawiennych tego połączenia w naszym żołądku wytwarza się, bardzo silna trucizna zwana solaniną. Solanina powoduje wiele problemów zdrowotnych i między innymi dlatego, po zjedzeniu tak źle zestawionego pokarmu robimy się bardzo senni. Dlatego nie powinniśmy mieszać pewnego typu pokarmów żeby temu zapobiec. Nie odkryłaś ameryki że solanina również znajduje się w różnego rodzaju roślinności, ale też wytwarzamy ją sami źle komponując naszą dietę.

Gość fluorek
lena i pampa bijcie sie :D

Gość fluorek
bijcie sie bijecie

Gość ffffffffffffffffffffffdddddd
dla mnie też bardziej wiarygodne jest zdanie lekarz i naukowców niż jakieś anonimowej kobiety forum.

Gość jedna i ta
sama osoba pisze pod róznymi pomaranczowymi pseodonimami ,a jak ktos jej mówi ze wpiera wszystkim grzybki i robaczki to jeszcze obraża innych

Gość gość
błona śluzowa żołądka wytwarza kwas solny i pepsynogen (celowo pomijam śluz oraz podpuszczke gdyż one nie mają wpływu podpuszczka występuje u dzieci a śluz chroni błonę żołądka przed uszkodzeniem )kwas solny wpływa na pH oraz ma działanie bakteriobójcze pepsynogen pod wpływem kwasu solnego wytwarza pepsynę która rozkłada białka. więc nie wiem o jakich inny sokach jest tu mowa... uczucie "otępienie" chęc zaśnięcia jest związana z faktem iż żołądek do procesu trawienia potrzebuje większa ilość krwii (ruchy perystaltyczne, wytwarzanie soków...) dlatego też do naszego mózgu dociera mniejsza ilosć krwii a co z tym idze w parze mniej tlenu i składników odżywczych dla mózgu i dlatego chce nam się spać. pozdrawiam