Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helenka.09.0

BARDZO MŁODE MAMY!!!

Polecane posty

Gość helenka.09.0

czy są tu takie??? chciałabym się dowiedzieć, po jakim czasie od urodzenia dziecka zdecydowałyście się na drugie? jeśli w ogóle się zdecydowałyście... i czy jesteście nadal z ojcem dziecka? jak to u was wyglądało? ja mam 20 lat, moja córka w grudniu skończyła 3 latka. i zastanawiam się już nad drugim dzieckiem, moim zdaniem to odpowiednia różnica wieku, co wy na to? dodam, że jestem w trakcie rozwodu z jej ojcem i mam innego, stałego partnera. chciałabym poznać wasze zdanie.

Gość chipsy solone
ja pierdole...co za patologia:O:O 20 lat, 3 letni dzieciak, rozwód i drugi fagas na boku.......o litosci!!!!!!!!

Gość fhthvgft
nie mysle o drugim bo pierwsze ma dopiero pol roku ale moze za 2 latka napewno nie wcześniej:) i tak jestem z ojcem dziecka i bardzo sie kochamy

Gość helenka.09.0
patologia? wybacz, ale chyba nie znasz znaczenia tego słowa...

Gość helenka.09.0
fhthvgft, a w jakim wieku urodziłaś pierwsze?

Gość fhthvgft
a zapomnialam dodac ze mam 22 lata chipsy solone czego sie czepiasz niech kazdy uklada sobie zycie jak chce

Gość fhthvgft
21 lat i dziecko było jak najbardziej planowane

Gość helenka.09.0
a no to nie jesteś taką młodą mamą... :) no i to nie jest tak, że sama sobie takie życie zaplanowałam... wiadomo, że życiem rządzi przypadek, chyba ważne, że jestem szczęśliwa mimo wszystko, prawda?

Gość cynamonowe lulu
Wybacz-ale dla mnie to tez patologia. Kurcze, skonczylas w ogole jakas szkole? Tylko macica myslisz? Kolejne dziecko, kolejny facet i tylko 20 lat- z takim podejsciem do 30 bedziesz miala 6 faceta i 6 dziecko!

Gość helenka.09.0
cynamonowe lulu, tak skończyłam liceum, zdałam maturę normalnie i jestem teraz na drugim roku studiów... mam gdzie mieszkać, mam za co żyć, jestem szczęśliwa z moim facetem i zawsze chciałam mieć więcej dzieci niż jedno, zdarzyło się to trochę wcześniej niż planowałam, ale cóż...

Gość jewyyy
Jeżeli warunki pozwalają Ci na posiadanie drugiego dziecka to czemu nie.

patologia jest wg mnie jak jest: przemoc i skrajna bieda, że nie ma co do garnka włożyć!

Gość helenka.09.0
jewyyy, no właśnie warunki mi pozwalają, studiuję zaocznie, więc nie byłoby problemu z opieką nad dzieckiem, mój narzeczony opiekowałby się nim w weekendy, kiedy ja musiałabym jechać do szkoły, mamy miejsce, mamy na to pieniądze...

Gość helenka.09.0
Jordan.pl, dzięki za poparcie. :)

Gość cynamonowe lulu
pracujesz? ten twoj facet tez pracuje? czy jestes na garnuszku rodzicow i dlatego piszesz,ze masz za co zyc-czy moze masz po prostu alimenty i tyle? Dla mnie dramat, odchowaj jedno i dopiero mysl i drugim bo jak cie drugi kochas zostawi to bedziesz miala 2 dzieci -kazde z innym tatusiem:O

Gość fhthvgft
ja uważam ze kazdy uklada sobie zycie jak chce i nikomu nic do tego skoro chcesz miec drugie dziecko to twoja sprawa to ty je bedziesz musiala utrzymac i wychowac a mnie nic do tego dlatego nie zamierzam nikogo krytykować i wyzywać od patologi bo jak dla mnie to zadna patologia poprostu tak ci sie zycie potoczylo i juz

Gość SmJ
Ale dla forumowych tępot wszystko od razu jest patologią. I tacy to już nie powinni się rozmnażać, po a nóż głupota na dziecko też przejdzie. A ja Ci powodzenia życzę.

Gość helenka.09.0
ja pracuję w firmie mojego taty, mój narzeczony też pracuje, skończył prawo... nie, nie jestem na garnuszku rodziców, ale mieszkamy z nimi, mamy osobne mieszkanie, swoją kuchnię, łazienkę i trzy pokoje. poza tym, moim zdaniem jak dziecko ma już ponad trzy lata to można je uznać za odchowane.

Gość helenka.09.0
SmJ, dziękuję bardzo. :)

Gość SmJ
bo*(po)

Gość cynamonowe lulu
Smj-jasne, wmawiaj wszystkim ze dziecko w wieku 17 kat jest czyms normalnym, a rozwód w wieku 20 czyms jeszcze lepszym. Brawo-takie jak wy czeka swietlana rozpłodowa przyszlosc. Zenada.

Gość helenka.09.0
cynamonowe lulu, ja nigdzie nie napisałam, że to jest rzecz powszechna, ale takie rzeczy się zdarzają i uważasz, że takich ludzi jak ja należy wykluczać ze społeczeństwa, bo życie nie potoczyło im się "normalnie"?

Gość efhnbad
cynamonowe lulu już po kilku wpisach widzę że ta 20 letnia dziewczyna ma o wiele więcej rozumu w głowie niż ty! (zapewne po 30)

Gość tak szybko troche
troche za szybko zrobilas sobie pierwsze i teraz troche za szybko chcesz drugie poczekaj moze ze 2-3 lata az mala pojdzie do szkoly a ty skonczysz studia bedzie ci duzo lzej chyba ze nie chcesz czekac to zrob sobie kolejne teraz znam dziewczyne ktora ma 20 jej dziecko w lipcu skonczy 4 lata i jest w ciazy z nastepnym w lipcu beda mieli drugie oni sa malzenstwem i sa razem

Gość cynamonowe lulu
A JA CIE WYKLUCZAM ZE SPOLECZENSTWA? LITOSCI!! moze przestan byc taka przewrazliwiona na wlasnym punkcie!

Gość the best quality
A mnie sie cos wydaje, ze te pochwalne posty to albo sama autorka albo podobne jej wpadkowe wycieruchy:D

Gość helenka.09.0
tak szybko troche - oczywiście, pierwsze dziecko nie było planowane, chyba nikt nie chce mieć dziecka w wieku 17 lat... ale wyszło jak wyszło, kocham córkę najbardziej na świecie... też się zastanawiałam nad tym, żeby poczekać do skończenia studiów, ale z drugiej strony, mój narzeczony nie chciałby mieć pierwszego dziecka po 30. :)

Gość tak szybko troche
a pozatym skoro sama wiesz najlepiej ze chcesz tego dziecka to po co pytasz czy to nie za szybko? przeciez wiadomo ze zdania beda podzielone