Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama na 102 albo wiecej

kto sie zna na kadrach? przywrócenie do pracy po macierzyńskim a druga ciąża

Polecane posty

do polowy kwietnia mam macierzynski za 1 dziecko, potem do polowy maja zalegly urlop z 2011, czy musze isc na badania do medycyny pracy, by mnie przywrocono do pracy? dodam, ze jestem w ciazy po raz drugi, 2 miesiac, lekarz wysyla mnie na L4 bo mialam dopiero co cc i mam jakiś zrost czy cos w tym stylu czy zanim zaniose L4 to musze byc przywrocona do pracy?

Gość kolooooooooooo
nie

hmm kobita u mnie w kadrach wysyla mnie na badania do medycyny pracy po urlopie, ale oni nie wiedza, ze jestem w drugiej ciazy. czy jak nie pojde na te badania, to bede miala platne zwolnienie?

Gość kolooooooooooo
a po co dawać teraz l4, jak już będziesz na urlopie to wtedy daj l4, a urlop zachowasz na później

czyli bez wykorzystania zaleglego urlopu, z 2011? czy on mi nie przepadnie????

Gość kolooooooooooo
zaległy teraz można wykorzystać do września czy chyba przez cały rok, ale tutaj pewna nie byłabym, bo przepisy się zmieniły ale czemu do medycyny pracy cię kadrowa wysyła, gdzie pracujesz?

wielkie przedsiebiosrstwo panstwowe

Kadrowa wysyła Cię na badania bo pewnie byłaś na długim zwolnienie przed macierzyńskim. I prawidłowo. Moim zdaniem najlepiej zrobić tak - iść na badania w trakcie trwania macierzyńskiego, a później od razu na L4. Lekarz stwierdza że jesteś zdolna do pracy w dniu badań, a to że 3 dni później ginekolog orzeknie że jednak jesteś niezdolna to jest wszystko zgodnie z prawem. Ale może niech się wypowie ktoś z większym doświadczeniem jeszcze bo ja akurat nie miałam osobiście takiego przypadku.

Urlop w takich sytuacjach zlicza się z 3 lat, idz na L-4 urlop zostaw! Ps. Swoja drogą na badania powinna Cię wyslac przed urlopem jeszcze- zaniesc L-4 jak najszybciej ;) pps. A nie chca Cię zwolnic?

cos tam slychac ze szykuja sie zwolnienia, ale nie wiem konkretnie kogo chca wywalic czy na macierzynskim moge nowe l4 dac czy jak to zrobic?

Gość ja bym dala pod koniec macierz
ynskiego ale nie znam sie