Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiera-07

Uporczywa chrypka

Polecane posty

Gość Wiera-07

Kochani pomóżcie proszę! Od ponad roku z przerwami mam uporczywą chrypkę. Byłam już u wielu laryngologów i nikt nie może mi pomóc, żaden z nich nie zaproponował szczegółowych badań, nawet zwykłego wymazu, jakieś płukania tylko i inne ogólne badania. Jestem ze Szczecina. Czy może ktoś z Was mógłby polecić jakiegoś dobrego specjalistę? Bardzo proszę o pomoc i dziękuję już z góry.

Gość Wiera-07
Jeszcze raz proszę, aby ktoś mi pomógł.

Gość WSEIII
Szanowni Państwo, problemy z głosem mają już nie tylko osoby, dla których ze względu na wykonywany zawód stanowi on „narzędzie pracy. Wszystko dlatego, że wielu z nas nie zna zasad prawidłowej emisji głosu, w wyniku czego mówiąc nadwyręża swoje struny głosowe. To może prowadzić do poważnych problemów z głosem, a nawet do jego tymczasowej utraty. Warto więc zapoznać się z zasadami prawidłowego używania naszego narządu mowy. Okazją ku temu będzie Konferencja „Głos w sprawie głosu, która odbędzie się 17 listopada w Poznaniu. Jej uczestnicy będą mieli szansę zapoznać się z zasadami profilaktyki oraz metodami relaksacji i rehabilitacji w terapii głosu, a także dowiedzą się, w jaki sposób dysfunkcje ustno-twarzowe, emocje oraz czynniki osobowościowe mogą wpływać na fonację i artykulację. Podczas Konferencji wystąpi także zespół Czarolija. Więcej informacji na temat Konferencji można znaleźć na stronie www.wseiii.pl Serdecznie zapraszamy!