Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakas taka nie za bardzo

co byscie zrobiły

Polecane posty

mam 30 lat pracuje na czas nieokreslony chyba niedługo mnie zwolnią- tak czuję innej pracy tu nie znajdę, dlatego planuje wyjechać z kraju (do rodziny, więc nie jade w ciemno) planowałam mieć dziecko, ale w tym wypadku chyba jest to nierozsądne mąż nie pracuje, mamy trochę długów mąż mówi (może nie brzmi to fajnie, bo to taka raczej kalkulacja korzyści i strat) żeby starać się o dziecko, iść na l4 i wtedy wyjechać co byscie nam poradzili?

Gość bez sensu wasz plan
ja najpierw poukładałabym sprawy materialne, wyjazd, praca a potem myślałabym o ciąży, teraz macie długi i ty chcesz mieć dziecko? to skrajnie nieodpowiedzialne, poza tym jak będziesz na L4 i wyjedziesz z kraku to ci szybko ZUS cofnie to L4

Gość locitan
Dokładnie, najpierw pozałatwiajcie sprawy materialne, potem dziecko.

Gość lek
Ale jak wyjedziesz z dzieckiem to kto pójdzie do pracy? Właśnie będąc jeszcze bezdzietnym małzeństwem wyjedzcie , znajdzcie pracę , oszcz edzajcie każdy grosz , spłaccie zobowiązania, postarajcie sie o mieszkanko i planujcie dzidzię zapewniając jej godziwy byt. Jesli będzie teraz dziecko , mąz bez pracy, byc może zaraz Ty tez i jakie perspektywy ? Stres i jeszcze raz stres o przyszłośc. Wiem,że pewnie zegar biologiczny tyka , to najlepszy czas na dziecko , ale skoro są szanse na pracę , pracujcie oboje , odkujcie się i wracajcie . Pozwodzenia :)

jak mam załatwic sprawy materialne skoro lada chwila strace pracę? finansowo zapowiada sie jeszcze gorzej.

Gość Przepraszam ale
jak mam załatwic sprawy materialne skoro lada chwila strace pracę? finansowo zapowiada sie jeszcze gorzej. Skoro ma byc tak zle to po co wam teraz dziecko? Zeby bylo jeszcze gorzej?

Gość Wiki098
Finansowo zapowiada się gorzej a wy po dziecku myślicie? Gratuluję inteligencji

Gość dyzio+pyzio
nie pojmuję, jak bycie na L4 ma poprawić waszą sytuację? co to za idiotyczny pomysł w ogóle, kolejna patologia społeczna szykuje marny los dla biednego dziecka:( skoro macie rodzinę za granicą to wyjeżdżajcie, pracujcie jak wszyscy i potem starajcie się o dzieci, dziś mnóstwo kobiet rodzi grubo po 30, takie czasy