Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama piotrusia, skierniewicce

Od ok 1,5 mies zostawiam 4 letnie dziecko w domu na ok 3-4h dziennie

Polecane posty

Gość tata piotrusia zs skierniewc
a żona jest bardzo dobrą matką syn ma zawsze kanapki i herbatkę jak zostaje sam w domu a jak raz go prąd kopnął to mu się nic nie stało przyznał się nam po 2 dniach

Gość ;pioyuf
Autorko zły czas i złe miejsce, tu matki nawet śpią z dziećmi do 18 roku życia, oczywiście przy cycu ;)

Gość around my heart ...
ja od małego sama w domu zostawałam, w klasie 1 pods juz wracalam sama do domu, a mialam kilometr do domu i nawet chodników nie by.lo.... od 3 klasy pods juz gotowalam rodzicom obiad, sprzatałam, pralam itp. umiałam sie zajac soba i moja niepelnosprawna siostra. tu liczy sie tylko wychowanie dziecka u mnie była dyscyplina i nie było nawet mowy o pyskowaniu, ze nie bede robic tego czy tamtego...

Gość rany boskie......
ludzie wy chyba rozumu nie macie. Mam 4-letnią córeczkę, jest grzeczna, mądra ale nie przyszłoby mi do głowy zosatwić ją samą w domu nawet na 10 min!!! JUz nie mówię o kuchenkach gazowych, wrzatkach, parapetach ale zwykłe przestraszenie się czegoś, jakiś huk, łomot, paniczny strach, płacz... a jak się zamek w drzwiach zepsuje, zatnie, po jakim czasie dostaniecie się do dziecka, zanim slusarz przyjedzie, wyłamie zamek ile to dziecko przeżyje! A potem płacz, lament.... bo ja pzrecież wyszłam na chwilke, to była sekunda... waszej głupoty a Wy WIĘZIENIE!

a w ogóle to jacyś dziwni jesteście:-0 Nasi znajomi z Sosnowca mówili nam, że oni też się tak nad córką nie trzęsą!

Może i mieszkasz w dużym domu, ale pochwal się tym jeszcze trochę, a ktoś to zgłosi, po IP Cię znajdą, więc lepiej niech to będzie tylko prowokacja... A jakby doszło do zwarcia w instalacji elektrycznej i pożaru? To kto pomoże dziecku? Jakby się potknął i uderzył w głowę tak nieszczęśliwie, że doszłoby do uszkodzenia tętnicy czołowej? Jakby przyszło mu do głowy napuścić wody do wanny, poślizgnąłby się i utopił? Swoją drogą - moja koleżanka tak straciła męża - dorosły facet, a utopił się we własnej wannie i nie był ułomny. Po prostu wypadki się zdarzają. Może od razu przywiąż go do drzewa w lesie?

moj maz teraz w pracy a tam nie ma interentu wiec to nie mój maz pisze. zaraz zadzwonie do synka czy żyje? bo moze juz lezy niezywy i sztywny sparazliżowany pradem, a piana mu z ust cieknie

oj, kochanie nie kłam;) pani Hania z pokoju obok ma komputer;)

Gość jaciekrece, u la la
Kodeks wykroczeń stanowi: Art. 82. (...) 2. Kto zostawia małoletniego do lat 7 w okolicznościach umożliwiających mu wzniecenie pożaru, podlega karze grzywny albo karze nagany. Art. 106. Kto, mając obowiązek opieki lub nadzoru nad małoletnim do lat 7 albo nad inną osobą niezdolną rozpoznać lub obronić się przed niebezpieczeństwem, dopuszcza do jej przebywania w okolicznościach niebezpiecznych dla zdrowia człowieka, podlega karze grzywny albo karze nagany.

mama rocznik 75 przytwiazac do drzewa? uwazaj bo cie tez po ip znajda za to co piszesz, uwazaj bo szybciutko sie ktos zainteresuje kim naprawde jestes ze takie pomysly masz w głowie!

a jak raz wsadził sobie groszka do ucha, to mu przy kąpieli wieczorem wyleciał:)

Widze ze grzywna albo nagana tylko, juz jestem spokojna myslałam ze jakims wiezienim tez strasza.

Gość around my heart ...
ja sobie wsadziłam fasolke do nosa i wyleciała dopiero jak zaczela kielkowac przy ogromnym kichnieciu :):) miałam wtedy moze z 3 latka :D

kochanie, nie martw się:) w wakacje będziemy go zamykali na balkonie, niech się dziecko dotlenia!

Gość jaciekrece, u la la
Za samo zostawianie grzywna ( liczona w tysiącach), jeśli dziecku stanie się krzywda, to więzienie. Ale chyba się z tym liczysz. ;)

licze sie, o ile cos sie stanie a grzywne moge zaplacic, do biednych nie nalezymy :) :)

jak się coś stanie - zrzycimy winę na śliski kocuk:) i jeszcze nam państwo wycieczkę fundnie:)

Gość pheobe2
Prowokacją bylo karmienie polaków solą z zakładóww nawozowych/chemicznych/ i ma być nieszkodliwa dla zdrowia,jedzenie suszu ponoć jajecznego z farb bo ścian,wapna i mąki z kamienia wytwarzanej w Budziszewicach,zamiast mąki w chlebie jest tam proszek podobny do cementu,a mąki tylko 10-14deko na 1 kg,dawniej kielbase robili w świńskich,lub wołowych flakach i były deficytowe,teraz sprowadzają z azji i kiełbase robią w ludzkich flakach odzyskiwanych pośmiertnie,i na każdym rynku kupisz ile chcesz.

dobrze piszesz, śliski kocyk jest teraz modzie, i łatwo sie wywiniemy w razie co. katarzyna w. zawiasy jakies smieszne dostanie wiec jakby mojemu synowi cos sie stalo to czemu niby miała by to byc wieksza kara? powiem ze sie potknal o sliski kocyk i łeb z tylu rozbil.

Gość kierowca tira
4latka to dbaj o niego bo już mu rośnie głowa pod chełm by bronić wolności jankesów i pejsiatych za 14 lat

czsami nastawiam pralke i moj maly wie jak sie wylaczy jak ja otwierac i jak rozwiesic pranie czasem troche balagan uprzatnie przynajmniej nie musze orac jak przychodze z roboty

Gorzej, jeśli przeżyje i nas potem zakatrupi:-0

Gość wikuska @jm
PROWOKACJA!!!!!!!!!!!!!!!!! -bys sie zdziwiła ,ze sa tacy ludzie -przyklad moja szwagierka zostawiala 4 letnia coke sama podobnie jak autorka na 4-5 h sama co prawda tylko 1-2 razy w miesiacu w soboty jak musiala isc do pracy a wiadomo pzedszkole nieczyne.Mogła wozic do swojej mamy ,ale m,ala nie chciala wiec siedziala sama ,nic sie nie stało ale i tak muwazam ze jest to szczyt nieodpowiedzialnosci