Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarrrrr

Proszę o szybką pomoc! antykoncepcja

Polecane posty

Gość czarrrrr

Witam. Kochane pomocy nie wiem co się dzieje z moją miesiączką. Cykl trwa u mnie około 28 dni . Zawsze miesiączkę miałam regularną i dosyc obfitą. Dziś przypadał mi pierwszy dzień okresu , tak też się stało, ale jest on bardzo skąpy. a wrecz sa to tylko plamienia. Problem w tym, że właśnie pierwszy raz chciałam wziąc tabletke antykoncepcyjna, ale nie wiem co zrobic, poniewaz na opakowaniu jest napisane, że zażyc w 1 dzien okresu a ja nie wiem czy to jest okres?;/ do tego bolały mnie jajniki ale gdy dostalam "okres" to bol ustapil. co mam zrobic? wziac ta tabletke czy nie? warto dodac ze nie uprawialam sexu (jedynie pettnig bez wytrysku lecz nasze narzady mialy stycznosc zewnetrzna). Prosze o pomoc!!!!!

Jeżeli taki okres jest u Ciebie nietypowy, dziwny i wystąpił pierwszy raz, to daruj sobie w tym miesiący tabletki, i wybierz się do ginekologa. Jeżeli miałaś np stresujący miesiąc, czy zmianę klimatu itp, i mógł Ci się przesunąć cykl, to być może jest to krwawienie śródowulacyjne (czasem mylnie brane za okres, i potem sterta tematów "zaszłam w ciąże podczas okresu"). Ale jeśli nie, i jest to coś nietypowego, to po prostu się zbadaj. Tabletki mogą zafałszować ewentualne wyniki badań, czy wpłynąć nikorzystnie na zmiany chorobowe, typu cysta na jajniku itp, bo na dobrą sprawę nikt nie wie, o co chodzi. Ginekolog. :)