Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perazyna

PERAZYNA, PERAZINUM itp- psychotrop? mój chlopak bierze mam pytanie

Polecane posty

Gość perazyna

dowiedzialam się przypadkiem że muh chlopak bierze lekarstwa od 2 miesiecy- perazinum,perazyna cos takiego doczytalam się ze to chyba psychotropy?? on mnie oszukiwal ze to są leki na padaczke ale juz wiem ze klamal.. wiem ze on czasem robi sobei 3-4 dni przerwy a potem znowu bierze kto wie co to dokladnie jest i na co czy mozna to przerywac (leczenie) i czy on to będzie brać do konca życia ?? zna ktos ten lek jaki on moze sie zrobic jak przestanie to brac?

Lek na schizofrenię, nerwicę itp. Pernazinum. Znam osobę, która to bierze. Twierdzi, że ma nerwicę, ale po jej zachowaniu wnioskuję, że ma schizofrenię.

Gość martinii888
no dobra ale jak to bierze jest normalny bardzo spokojny, ciągle spi.. co moze sie stac jak przestanie to kiedys brac? to sie bierze do konca zycia?

Gość tdjamjwjm
Leczy sie tez tym zaburzenia afektywne. Wpisz chad w google. Schizofrenie chyba tez. Wiem że niektóre psychotropy maja zastosowanie wlasnie w padaczce np depakine chrono. Moja mama dostaje a miala wypadek samochodowy a nie chorobe psychiczną ani padaczke, na układ nerwowy widac cos bo z tym ma po wypadku problem i neurolog jej pisze to. Dowiedz sie czy ma padaczke ale ten lek to raczej nie. Szukaj w google sa strony pisze wszystko o lekach. Nie pamietam adresów. Ale jesli to psychiczna jednak choroba to jesli bierze kiedy chce to powiem tylko ze wkrotce w szpitalu go bedziesz odwiedzac. Uwierz. Znam takich ktorzy powinni a nie biorą regularnie. Minimum raz na rok w szpitalu. Glupota.