Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ehymmmm

Ile macie zebow do leczenia?

Polecane posty

Gość Ehymmmm

Bo ja 11!:OSa to czarne kropeczki nie jakies duze dziury ale sam fakt mnie przeraza,zawsze mialam tendencje do prochnicy,co chwile w jakims zakamarku mi sie pojawia choc regularnie szczotkuje,nitkuje i uzywam plynu do plukania:O

Gość r2323r2
To bzdura że kazdy najmniejszy ubytek trzeba od razu leczyc, często rozgrzebywanie tego zrobi więcej złego niż dobrego. Polecam dobrego dentyste co zna te zasady

Gość miedzynarodowka 32666666666666
zadnego chodze co pol roku do dentysrty a dentysta ooooo na tej pani nie zarobimy:)

Gość monica81
Mam 8 zębów, na dole 4 już zrobiłam (te najgorsze) teraz góra niby mniejsze ubytki. Przeraża mnie kwota jaka wyjdzie w sumie. Za te cztery dałam już 560 zł, bo chodzę prywatnie.

Gość trghdgre
teraz juz 2 do plombowania na szczecie, ale.... mam 19 lat i nosze MOSTEK ;/ ponieważ nie mam jedynek i jednej dwójki Przegrałam życie :(

Gość Ehymmmm
Golym okiem widac ze mam prochnice a nie przebarwienie,najchetniej zrobilabym wszystkie od razu bo nie boje sie dentysty ale nie chca i robia gora dwa:O

Gość o koorwa
teraz już 0, ale jakieś 2 lata temu non stop siedziałam u dentysty, bo leczyłam 10 dziur :o

Gość :):):):) 201222a
ja mam jednego do zrobieniaaa !! jedynkę ;|

Gość o koorwa
plus to, że nie mam 3 szóstek :P

Gość biedak z Polski
560zl za cztey żeby teraz juz wiem czemu tak dużo chętnych na stomatologie jest :)

Gość Ehymmmm
Znajac zycie i tak jak wylecze po kilku miesiacach pojawi mi sie znowu jakas prochnica:O

Gość Ehymmmm
Moim zdaniem taka niewielka prochnice powinni leczyc od razu albo na gora dwoch wizytach,specjalnie chyba czekaja zeby sie powiekszyla.

Gość monica81
Już postanowiłam, że będę regularnie chodzić do dentysty jak zrobię wszystkie do końca. Fajny gabinet otworzyli niedaleko gdzie mieszkam, tylko drogo bo plomba kosztuje od 120-160 zł.

Gość studentka stomatologii
pierwsze słyszę ze leczenie małych ubytków jest zbędne i szkodliwe...

Gość Ehymmmm
Kasa w bloto,ja prywatnie pojde z jedynkami i dwojkami bo swiatloutwardzalnych plomb nie refunduja,a z tylu robie na nfz chemoutwardzalne,normalne biale plomby tyle ze jednak nie sa tak identyczne w barwie jak zab no ale z tylu nie widac,jakbym miala wydac za kazdego zeba 150zl toby mi wyplaty nie starczylo:-D

Gość wszystkie...
do wyrwania (mam 22 lata) ;)

Gość Julia21313132132
jeszcze 3 lekarstwa trzeba wymienić na plomby i tyle :)

Gość Ehymmmm
I tez postanowilam ze bede regularnie chodzic az wylecze wszystkie,w sumie jeszcze 10 wizyt:-DChyba ze po 3 zeby beda mi robic w co watpie:O

jeden do tej pory chodzilam prywatnie ale stwierdzilam ze nie po to płace składki zeby mi tego ku^&&^ Tusk nie zrefundował i CIUL! i tak zapłace za biała plombe

Gość zero wszystkie
zdrowe :)

Gość Ehymmmm
Wszystkie do wyrwania?A dlaczego tak?:-)Ogolnie to sie ciesze ze nie bedzie kanalowego ani rwania i sa tylko malutkie dziurki bo moglo byc gorzej:-D

Gość monica81
U mnie w przychodni jest gabinet z podpisaną umowa na nfz, ale środki kończą im się w marcu! I długie kolejki. Zostaje tylko pełnopłatne leczenie. Skandal i tyle. W przychodniach można otwierać prywatne gabinety i kosić kasę.

Gość studentka stomatologii
wiele gabinetów NAPRAWDĘ ma kontrakty z nfz i za darmo robią bez kolejek, Trzeba tylko pytać

Gość myśl pozytywnie
Ja 4, trzy już zrobiłam i czeka mnie ostatni w poniedziałek. Zupełnie nie rozumiem tego strachu jaki mi zawsze towarzyszył przy pójściu do dentysty. Teraz znieczulenie telewizja i pełny komfort. Myślę, że ceny też nie najgorsze, bo za jeden ząb 50-70zł.

Gość Ehymmmm
Ameryka a czemu musisz placic za biala plombe?Ja chodze w ramach funduszu i za darmo mam biale:-)U mnie na wizyte czeka sie 3 tygodnie,masakra:O

Gość r2323r2
plomby amalgamatowe co refunduje NFZ mają rtec, i powinny byc zakazane, moga powodowac bóle głowy, zatrucie organizmu Jak masz kłopot z kasą to lepiej isc na nfz i dopłacic do swiatło utw. wyjdzie taniej

Gość Ehymmmm
mysl pozytywnie, placisz 50zl za plombe swiatloutwardzalna?To gdzie takie luksusy?:-D

ostatni raz bylam u dentysty w gimnazjum i mialam wszystkie zdrowe, raczej nic sie nie zmienilo bo dziur zadnych nie mam :P

Gość Ehymmmm
U mnie tam gdzie chodze nie uzywa sie od dawna amalgamatu,sa biale plomby za darmo:-DAle 3 tyg trzeba czekac:O