Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda mam 29

job seeker allowance po macierzynskim

Polecane posty

Gość mloda mam 29

Witam , mam pytanie czy mam szanse na pobieranie jobseeker allowance? pracuje w jednej przez 6 lat i oczywiscie placilam wszystkie skladki itd. w pazdzierniku skonczyl mi sie urlop macierzynki, do teraz przebywam na bezplatym urlopoe z wlasnego wyboru poniewaz nie mialam z kim zostawic dziecka. Za 3 tygodnie wracam do pracy na 14 godizn tygodnio , tylko w weekedny aby maz mogl zajmowac sie dzieckie. Czytalam troche o tym zasilku i zastanawim sie czy beda brali pod uwage ta kilkumiesieczna przerwa w postaci bezplatnego urlopu? chce podjac prace tylko najpiepiej na wieczorne lub nocen zmiany we wzgledu na dziekco. Z tego co czytalam na stronie job center moze starca sie o ten zasilek jesli pracuje mnie niz 16 godzin i jestem gotowa podhjac prace i oplacalam skladki przez 12 mieiscye. Czy jest ktos kto moze wie czy mam jakies szanse? dziekue z gory za wszystkie pomocne odpoweidzi

nastepna emigracjuszka;-))) co to pyta ktoredy po zasilki - w jak mniem - nie swopim kraju...?;-)))))

Teraz to w ogóle jest tak, że musisz udowodnić, że jesteś rezydentem UK i tyle. Możesz wysłać aplikację przez Internet. Pracować 14 godzin nie ma sensu. Jak nie pracujesz wcale, dostaniesz zasiłek- JSA, plus housing benefit, council tax benefit. Pracując 16 godzin w tygodniu, nie dostajesz JSA, dostajesz tylko HB i CTB. Pracując mniej niż 16 godz dostajesz tak samo HB i CTB, dopłacają Ci tyle, żeby wyszło 67.50 tygodniowo i musisz nadal się przyjść podpisywać co 2 tygodnie.