Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zajkajjeaa

odprawianie urodzin 5 latka

Polecane posty

Gość zajkajjeaa

dziewczyny co mozna wymyslec na urodziny 5 latka chce odprawić je w domu i wlasnie chcialabym cos wymyslec zeby dzieci mialy radoche

Gość dunajeckaaa
odprawić można msze

Gość zajkajjeaa
hahahhaha- o co ci chodzi

Gość zajkajjeaa
i po co te durne komentarze byle czego sie czepiacie

Gość kamila juz niedlugo nowe ząbki
odprawic urodziny hehe dobre autorko, fajnie to napisalas.

może jakiś bal kostiumowy? fajnie, jakby były konkursy z nagrodami - nagrody nie muszą być drogie, jakieś kredki, breloczki, małe maskotki, itp. można zorganizować różne konkurencje, np. taniec w parach z balonikami między głowami, jakiś quiz, jedzenie jabłka zawieszonego na sznurku, slalom z jajkiem na łyżeczce (lepiej z ugotowanym ;)) albo z woreczkiem na głowie... możesz kupić farbki do malowania twarzy albo sprej do malowania włosów

1. ile dzieci 2. w jakim wieku 3. interesuje Cię impreza tematyczna czy ogólna ja co roku robię imprezki dla Syna jak i ostatnio dla jego kolegów/koleżanek :D juz mam za sobą impreze piracką / kosmiczną / kowbojską/ dinozaury dla dziewczynek książniczki, hello kitty

Gość zajkajjeaa
6-8dzieci 4 i 5 latki moze byc impreza tematyczna beda dziewczynki i chlopcy

z uwagi że kafe lubi mi zjadać posty, szczególnie jak sporo pisze to będę pisać "na raty" z ostatnich pirackich urodzin: SZUKANIE SKARBÓW to wersja podchodów. Zabawa wymaga wcześniejszego przygotowania. Przygotuj małe prezenciki (skarby) i owiń w papier. Pochowaj je w domu lub ogrodzie. Do tego mapy - ja je podzieliłam na 5 etapów - bo myślałam że więcej zamęczy dzieci ale jednak okazało się że dzieciakom się tak spodobało ze wręcz dla nich zabawa za szyko się skończyła.do kazdej mapy dokupiłam w chińskim sklepie flagi pirackie za 1 zł - to był nasz znak rozpoznawczy. 1 mapa w domu - narysowałam blok i droge na parking i auto dzieciaczki ruszyły szukać skarbu -w aucie za szybą wypatrzyły kolejną flage - następna mapa w pobliskie krzaki - tam kolejna flaga z workiem, z mapą i soczkami dla wszystkich poszukiwaczy. Mapy możesz „postarzeć tak, aby wydawały się bardziej autentyczne. Podpal końcówki kartki zapałką lub namocz torebkę od herbaty w ciepłej wodzie i zrób małe plamki. kolejna mapa - narysowałam drzewo, dzieci znalazły mape i worek z łopatkami - i następną mape - prowadziła do piaskownicy - tam zakopałam skarb - karton owinięty w szary papier z trupią czachą a w środku e=zestawy do baniek mydlanych - drobnostki ale dzieciaki miały radoche :) i flag było tyle ile uczetników zabawy - na koniec każy dostał flage do domu

Gość zajkajjeaa
Blondyna.d bardzo fajny pomysl :)

co do szukania skarbów - nawet w małym mieszkaniu mozna ją zmodyfikować :) miałam wersje w razie niepogody - w domu a skarb byłby w piwnicy :) ŁOWIENIE SKARBÓW - owiń w folię aluminiową (złotko) dużo małych prezencików i zawiąż mocno kokardkę - ja robiłam od największej do najmniejszej. Prezenciki to był „zagubiony skarbe. Włóż wszystko do dużego wiadra - (ja poszłam na łatwizne i dałam wszytko do wanny) które możesz udekorować koralikami i złotkiem tak, aby wyglądało na skrzynie skarbów. Daj każdemu dziecku długi patyk i pozwól mu „złowić skarb. od najmłodszego - ten zwykle wybierał najłatwiejszy do złowienia skarb z większą wstęgą, najstarszy miał maleńką wstęgę gdzie już musiał się nagłówkować

rzut ringiel na jakiś patyk/ kijek. rzut piłką do celu zabawa w "krzesła"- ustawiasz krzesła w kołku (jedno mneij niz jest dzieci) wlaczasz muzyke, dzieci tancza dookoła krzeseł, muzyka stop- dzieci siadają. kto nie zdazyl odpada. zabierasz jedno krzesło i dalej sie bawicie. jesli chcesz przygotuj dla kazdego dziecka dyplom z okzaji uczestnictwa w urodzinach ;) tak, zeby kazdy z czymś wyszedl od Ciebie

X" ZNACZY SKARB - na brystolu narysowałam mape - albo plame i skarb (kufer). daj każdemu dziecku kredkę. Zakryj oczy każdemu dziecku, okręć go 3 razy i każ namalować „X na kartce (jako miejsce, gdzie znajduje się skarb). Kto narysuje „X najbliżej skarbu- wygrywa małą nagrodę.

kalambury - ja nadmuchiwałam balony - do balonika kartka ze zwierzakiem - dzicko musiało sobie upolować balon - wyciagało karkte i musiał pokazać albo narysowac zwierzaka - jak wykonał zadanie - /a wiadomo ze zawsze wykonał/ dostawał nagrode - cukierka czy co sobie wybrał z naszego słodkiego kuferka a i dzieciaczki dostały na wstępie takie woreczki z piracką naklejką - sami robiliśmy z Synem - właśnie na skarby :)

miałam w domu kartony - poskejałam je chyba z 10 kartonow i 2 taśmy 2-stronne- i powstał statek piraki - dzieciaki musiały go sami sobie ozdobić - dałam kredki - klej, bibułe

z plastycznych to jeszcze dzieci robiły lunety - z rolek po ręcziku jednorazowym - i flage piracką - ta była z ich odciśnięymi rączkami

Gość zajkajjeaa
Blondyna.d - na pewno wykorzystam twoje pomysly bo bardzo fajne dzieki :)

moze mało piracka ale mumia - u mnie było 2 najmłodszych uczestników - chłopczyk i dziewczynka - i tak samo zrobiła mi się babska i damska drużyna - dajesz rolke papieru - 2 minuty i ktora druzyna zrobi dokładniejszą mumie ta drużyna wygrywa i pierwsza wybierała nagrody ze słodkiego kuferka, przegrana druzyna jako druga wybierała słodkości a worki w ktorych znaleźli skarby przy szukaniu skarbu - przy pierwszej zabawie - służyły nam potem do wyścigów - tu dodatkowo potrzebna nam była lina na mete potem miałam kusze - ale to pożyczona i celowanie do celu - zabawkowa chyba z firmy smoby - tarcza na przyssawki balony - każdy sobie go po swojemy wymalował - tu niestety musiał być pisak do dvd bo normalne pisaki brudziły a nie malowały i najważniejsze - jak chcesz po urodzinach przezyć to koniecznie powiedz rodzicom dzieci co planujesz - ja baaardzo prosiłam o "NIE eleganckie ubranie - mówiłam że będzie piach, klej, farba i najlepiej aby ubranka były jednorazowe :D

a jako nagrody pirackie - ja kupiłam czekoladowe monety, tatuaże, balony, kolczyki - naklejki, jakieś pierścionki z brylantami tyle co pamiętam w temacie pirackim - jeśli interesuje Cię inny to pisz, może coś podpowiem :)

blondyna - masz super pomysły, musisz być zajebistą mamą :)

Gość zajkajjeaa
moze jeszcze jakies zabawy nie zwiazane z pirackimi tylko jakies ogolne bo juz duzo ciekawych zabaw napisals to moze jeszcze cos wymyslisz

pociąg - poza piosenką jedzie pociąg z daleka każde dziecko dostaje kartke z bloku rysunkowgo - ja to robiłam chyba na 3 latka - Solenizant maluje ciuchcie - ja jako ze miałam młodsze dziecko to kontury narysowałam - on kolorował - a reszta dzieci kazdy na swojej kartce rysuje wagonik - potem to sklejasz - lepiej uzbroić się w zapas kartek - miałam pociąg prez wszystkie pokoje Bob budowniczy - na kartce szarego papieru dzieci odrysowują solenizanta i robią plakat boba / robiłąm to 2 razy raz jako bob raz jako kosmonauta dla starszych dzieci/ i kredki, klej, bibuła, kosmonauta - folia aluiniowa

Gość zajkajjeaa
dzieki dzieki za wszystkie propozycje :) zapisze sobie ten temat bo naprawde swietne zabawy wymyslilas :) a teraz ide sie polozyc bo juz spiaca sie zrobilam pa

dinozaury: jajo dinozaura - dzieci nadmuchiwały balon nakładasz klej - mąke z wodą - gęste jak na naleśniki i postrzępioną gazete - ja dałam ulotki co najmniej 3 warstwy i wygładź - schnie 2 dni. Jeśli dotkniesz balon i jest on nadal miękki to znaczy, że jest mokry, jeśli jest twardy to znaczy, że „jajo już wyschło. cała grupa zostaje w pokoju - 1 dziecko wychodzi - grupa chowa jajo - dziecko szuka na zasadzie ciepło zimno. jak wszyscy odnajdą jajo - czas je ozdobić. wykopaliska - podobnie jak przy piratach przy szukaniu skarbow rzut kośćmi dinozaura :D - pozyczyłam od sąsiadki smakołyki dla psa - dzieci rzucały nimi do celu do wiaderka - z tym ze np. 5 latek - 5 swoich stopek od wiaderka - trafił nagroda, stopek, nastepna nagroda 12 latek zaczynał od 12 swoich stop od wiadra :D plakat dinozaura - na szarym papierze zrobiłam kontur dinozaura - powieśiłam na ścianie, oczy, ogon, skrzydła usta, zeby na osobnych kartkach i w iloście nie koniecznie prawidłowej, na taśmie 2 stronnej- dziecko losowało 1 część , zasłoniłam oczy, zakręciłam 3 razy i musiało na wyczucie podoklejać części ciała - oczywiście publiczność "pomagała" - dinozaur miał oczy na tyłku :D

Gość gość
A jakieś zabawy dla dziewczynek ?? ( pięciolatków )