Cherry19 0 Napisano Marzec 13, 2012 Witam, czy ktoś stosował koktajl/ shake proteinowy ? Czy jest to dobre i wpływa na dietę? http://proteinforwomen.pl/oferta,fita-protein,for-women,fita-protein-for-woman,bialko-dla-kobiet,proteiny-dla-kobiet.html Jakie są wasz odczucia? Warto zacząć to pić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cherry19 0 Napisano Marzec 14, 2012 up Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monikach@diety.poznan.pl 0 Napisano Marzec 15, 2012 Witam:) Koktajle białkowe pomagają oszukać głód - są gęste i zazwyczaj sycące. Gdyż białko syci. Jednak zastępowanie normalnych posiłków tego rodzaju koktajli nie jest najlepszym pomysłem. Korzystniej jest zadbać o to, by w Twojej diecie pojawiły się produkty z wysoką zawartością białka: chude mięso drobiowe, chude ryby, jogurty, kefiry, chudy twaróg. Oczywiście jeśli chcesz schudnąć, nie możesz zapominać o produktach zbożowych, warzywach i owocach, choć z tymi ostatnimi nie należy przesadzać. Gdybyś miała dodatkowe pytania, chetnie odpowiem na nie mailowo: monikach@diety.poznan.pl Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja dzis zaczelam Napisano Marzec 15, 2012 wlasnie diete polegajaca na jedzeniu 5 posilkow dziennie z czego 2 to szejki.Mam nadzieje, ze uda mi sie dalej gubic wage ( wysilek fizyczny plus zbilansowana dieta). Szejki wybralam dlatego, ze ciezko jest mi jesc 5 razy dziennie a taki szejk to posilek ;) i nie tzreba sie za bardzo glowic i wymyslac co by tu zjesc :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cherry19 0 Napisano Marzec 15, 2012 a jakie szejki kupiłaś? bo się zastanawiam co wybrać. znalazłam tanie na allegro: http://allegro.pl/molke-kur-koktajl-odchudzajacy-waniliowy-750g-i2188696906.html ale wydaje mi sie, ze maja za dużo węglowodanów ( czytałam gdzieś ze powinny mieć ich mało) czy kupić te: http://allegro.pl/protein-for-women-500g-dieta-bialkowa-koktajl-9kg-i2166858092.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cherry19 0 Napisano Marzec 15, 2012 monikach@diety.poznan.pl a czy mogłabyś polecić, ewentualnie wskazać z tych co podałam jakieś szejki proteinowe? chce również zastąpić nimi 2 posiłki,a resztę jeść normalnie i ćwiczyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wwrrr Napisano Marzec 16, 2012 Monika, z tymi chudymi rybami to chyba sie zagalopowalas troche. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monikach@diety.poznan.pl 0 Napisano Marzec 16, 2012 Witam:) Koktajle białkowe spożywane w ramach dwóch mniejszych posiłków (II śniadanie i podwieczorek), to korzystne rozwiązanie. Nie znam koktajli, których zakup rozważasz, sama staram się nie stosować takich przekąsek. Jednak produkty dostępne na rynku mają zbliżony skład i właściwości. Jeśli chodzi o ryby, które poleciłam w diecie, to podtrzymuję, iż są źródłem pełnowartościowego białka i zawierają go dość dużo. Na potwierdzenie podaję zawartość białka w 100g różnych gatunków ryb i innych produktów. białko (g/100g) pstrąg 18,6 sandacz 19,4 tuńczyk 25,1 cielęcina 19,9 wołowina 20,1 indyk 19,2 kurczak 21,5 chudy twaróg 25,0 twaróg półtłusty 18,7 jogurt naturalny 4,3 kefir naturalny 3,6 *wartości podane dla mięsa z kurczaka i indyka dotyczą filetu z piersi, pozbawionego skóry. Jak widać zawartość białka jest porównywalna z gatunkami mięsa, które najczęściej wybieramy będąc na diecie. Oczywiście są także ryby o mniejszej zawartości tego składnika. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość natrix Napisano Marzec 22, 2012 witam :) zastanawiam się czy taki shake będzie miał wpływ na mesę mięśniową? Obawiam się, że zamiast zrzucać zbędne kilogramy nagromadzę tkankę mięśniową, czego, szczerze powiedziawszy, nie chcę ;P czy w połączeniu z ćwiczeniami nabiorę więcej tkanki mięśniowej? a co z takim przeciętnym wysiłkiem fizycznym? on ma wpływ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maszynadokoktalju Napisano Kwiecień 22, 2015 Hej laski !!! Ostatnio byłam u koleżanki w Zielonej Górze i wyciągnęła mnie na siłownie - no i jak tam byłyśmy to na siłowni były takie fajne automaty z koktajlami - na początku nie za bardzo chciałam się skusić, ale jednak się skusiłam i musze przyznać, że się okazało, że te koktajle to normalnie to samo co ja robię sobie w domu przed treningiem... i to jeszcze dobrego producenta. Zapamiętałam nazwę i znalazłam http://www.proteinmachine.pl/ - teraz się zastanawiam, czy któraś z Was może kojarzy jakąś siłownię we Wro w której znajdę taki sprzęt? Nie ukrywam, że to świetna wygoda :) Nawet jak zapomnę w domu albo nie mam jak, to koktajl czeka na mnie w klubie i to w tak śmiesznej cenie, że nie ma się nad czym zastanawiać:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Wariatuńcia Napisano Kwiecień 14, 2016 A stosowalicie szejk good morning lady AM shake, ktory mozemy stosowac po przebudzeniu lub po treningu? Ma w skladzie tez L-Karnityne, wiec wspomaga odchudzanie. A smakuje bosko ;) ja robie z tego czkoladowe lody bialkowe, mniam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ManiakKoktajli Napisano Czerwiec 21, 2017 Na tej stronie znajduje się 35 przepisów na koktajle białkowe domowej roboty: https://www.kulturystyka.org.pl/modules/news/article.php?storyid=1223 - są tutaj szejki białkowe: owocowe, z masłem orzechowym, jogurtem, płatkami owsianymi, czekoladowe, truskawkowe i 30 innych :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MonikaWaw8 Napisano Styczeń 17, 2018 Hej! Czy ktoś z Was słyszał o marce Limvena? Nowy rok to, wiadomo, pora zmian i chcę zadbać o swoją dietę :) Chciałam wzbogacić ją o proteinowe koktajle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gosiaczek881 0 Napisano Kwiecień 7, 2018 Koktajl białkowy stosowany jest przeze mnie od wielu lat. Niestety ludzie daja sie wciągnąć w marketingową maszynę nie zdająć sobie sprawy, że pyszne koktajle proteinowe można zrobić samemu w domu! Bez żadnych proszków! Wystarcza produkty ogólnodostępne w sklepie, które nie są naszpikowane i nie śmiedzą chemią. Niestety niewiele osób o tym pisze a przepis jest niezwykle prosty. https://www.onxl.pl/koktajl-bialkowy-po-treningu/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 4, 2018 Wrażenia na plus, tylko porządny blender się przydaje, bo inaczej się to kijowo miesza. Ja taki kupiłam https://www2.braunhousehold.com/pl-pl/products/przygotowywanie-posilkow/blendery-reczne/multiquick-9#produkty i on sprawdzał się Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mikimartusia1994 Napisano Maj 20, 2019 witam !!! Dotychczas najlepszymi koktjalami proteinowymi na jakie trafiłam sa produkty od Chiashake .Bardzo łatwe w przygotowaniu, dostawa błyskawiczna, nie musze się martwić o przyrządzanie posiłków na nastepny dzień do pracy czy na zajęcia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 25, 2019 Kiedyś koleżanka poleciła mi shaki proteinowe od Eco&Fit i zakochałam się w nich. Więc jeśli szukasz czegoś, co możesz wypić bo treningu to spróbuj ich produktów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach