Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matricaria

Do mam których dzieci chorowały na anginę - kilka pytań.

Polecane posty

Gość matricaria

Drogie mamy: kiedy wasze maluchy przechodziły anginę?Jakie leki dostały?Jak długo trwało leczenie?Czy angina powracała? U mojego syna lekarz wczoraj stwierdził anginę.Syn ma rok - dostał 2 razy dziennie zastrzyki domięśniowe zinnacef.Narazie wzięliśmy dwa i poprawy jeszcze nie widać....

Gość matricaria
Jest tu jakas mama?

Ja jestem ale mój synek ma 2,5 roku i nie miał anginy. Co więcej ja swoją pierwszą i jedyną miałam w wieku 16 lat :) więc nie pomogę.

Gość matricaria
Dzięki za odzew wogóle:) Cięzko tu otrzymać konkretne informacje:(

Ja Ci powiem, po swoim doświadczeniu z anginą, że po podaniu leków w ciągu 2-3 dni nastąpiła poprawa. Angina już nie wróciła ale co ważne trzeba wyleczyć ją do końca. Tylko, że ja miałam leki doustne nie zastrzyki. Czekaj cierpliwie, dwa zastrzyki to mało.

Gość mam zapytanie 2012
Moja córka ma anginę co roku,zawsze w marcu,poza tym żadnych innych chorób. Rok temu brała zastrzyki (11),w tym roku nie ma takiej ostrej i bierze Ceclor-czwarty dzień i jutro z nią idę do lekarza,bo nie mam poprawy.

Gość matricaria
No mój syna ma roczek i to jego pierwsza angina - pierwsza choroba wogóle:( Pewnie trzeba co najmniej połowę zastrzyków przyjąć by zobaczyc poprawę. Sama kiedyś chorowałam na anginę bardzo często - az dostałam delbetę - i nigdy więcej nie miałam chorego gardła.

Gość luzak gepard chester
Co się daje dzieciom to nie wiem, ale ja kiedyś miewałam anginę raz do roku i zawsze dostawałam Sumamed - pomagał mi bardzo szybko, już po 24 h było odczuwalnie lepiej

Gość mama dwojeczki
Moj synek mial angine w wieku 2 lat i 3 miesiecy i to taka konrketna (goraczka 40,3!), a ze ja mieszkam za granica i tutaj bardzo rzadko przepisuja leki, on nie dostal zadnego antybiotyku ani innego leku tylko paracetamol na zbicie temp. i zalecenie jedzenia lodow wodnych. Goraczka zniknela po 2 dniach, synek kaszlal jeszcze jakies 4-5 dni i przeszlo. Od tej pory (ma 2 lata i 7 miesiecy) -odpukac- jest zdrowy.

moja corka miala angine paciorkowcowa potwierdzona wymazem, wysoko goraczkowala, ponad 41; dostala doustnie amoksycyline, tylko nie pamietam juz czy przez 7 czy 10 dni; poprawa byla niesamowita, na drugi dzien po antybiotyku corka przestala goraczkowac i generalnie "odzyla"

Gość mila897
No teraz to trochę inhalatorów już o dobrych parametrach można znaleźć. Ja mam w domu Baby Sanity. Szybko inhaluje, nie męczy zwłaszcza dziecka, bo ja to bym sobie jeszcze poradziła gdyby podawanie leku trwało dłużej, a syn pewnie nie. Cały kształt jest opływowy, dopasowany do potrzeb malucha, w zestawie dołączają smoczek, więc można nawet najmłodszego człowieka przez taką inhalację tutaj przeprowadzić.

Gość gość
Mój syn miał anginę gdy jeszcze nie miał skończonych 3 lat. To była najgorsza choroba jaką przeszedł do tej pory ( teraz ma 4 lata) na ból gardła tak płakał ze nie wiedziałam co mam zrobić. Dostał zastrzyki bo też nie chciał brać żadnych leków doustnie nie pamiętam dokładnie ile tych zastrzyków było ale wiem że sporo i dopiero po 3 albo 4 dniach mu zaczęło trochę przechodzić. Nic nie mógł jeść płakał bo był bardzo głodny a ja razem z nim bo tak mi było go żal.