Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andzia545

STAŻ

Polecane posty

Gość andzia545

jak to jest z tym stażem,aby pracodawca wziął stażystę musi go póżniej zatrudnić?

Gość andzia545
hej,orientuje się ktoś może?

Gość nie nie
musi

Gość nie musi nie ma
takiego obowiązku

Gość nie musi nie ma
Prawie nigdy nie zatrudniają, dlatego chętnie biorą stażystów, a nie przyjmują pracowników.

Z tych co ja znam to wielu zostało zatrudnionych po odbyciu stażu na jakieś wyższe stanowisko gdzie akurat brakowało pracownika.

Gość nie musi nie ma
To musisz mieszkać w jakimś wyjątkowym miejscu. Stażyści to tania siła robocza, dlatego firmy ich biorą.

Gość Olorinek
dostalem info w PUP ze pojutrze beda naplywac staze myslice ze jest na co liczyc?

Gość stazystka;;;;
ja jestem własnie na stazu i wiem, że nie zostanę zatrudniona, ale i tak ogromnie sie ciesze ze go dostalam:-)

Gość Olorinek
zawsze to jakas kasa ja tez chace na staz :) tylko boje sie ze to jednak lipa

Gość zxzz
ja tez mam staz w duuuuzym sklepie spozywczym i mam szanse na zatrudnienie 3 miesieczne po odbyciu półrocznego stazu. Jestem milo tym faktem zaskoczona poniewaz to mój pierwszy staż w tak wielkim sklepie. Mam nadzieje ze podołam :)

Gość andzia545
nie wiem jak u Was jest w biurze pracy,ale u mnie najpierw rozpatrują wnioski od pracodawców,którzy chcą zatrudnić a jeśli coś im zostanie kasy to dają dla tych co zatrudnić nie chcą po stażu.

musi:) sama teraz odrabiam staz;) i teraz jest tak, ze musi zatrudnic na taki sam okres, ile trwal staz;) staz 3 miesiace zatrudnienie min na 3 miesiace;) potem moze przedluzyc;P

Gość andzia545
no właśnie tak myślałam,lipa.stąd teraz tak mało ofert stażu.

jeśli masz staz na 6 miesięcy musi Cie zatrudnic na conajmniej 3 m-ce, jesli masz staz na rok, to zatrudnia na 6 miesięcy. Jeszcze rok temu tego nie było, ale teraz sa nowe przepisy, dlatego tak mało pracodawców decyduje się na stażystów bo nie zawsze chcieli zatrudniac. teraz nie maja wyjscia

no, ja tez sie tyle naszukalam ze rece opadaja, na staz duzo bylo chetnych pracodawcow;) ale jak powiedzialam ze musi zatrudnic na taki sam czs, zrezygnowali:) ale w koncu znalazlam;) biuro podrozy:) chcieli mnie:D mialam szczescie;) nie dlugo minie miesiac;)

Gość Olorinek
gowno prawda nie musi wisywalem mnostwo ofert z zastrzezeniem ze ni zatrudniaja stazystow... no ja nie mam niestety zadnego podania od pracodawcy ale babka mowila ze jako bezrobotny bez doswiadczenia mam duze szanse dostac cos od nich

Gość Ula_G
a ja stazu nie mam do dzis

ale glupoty gadacie.. we wniosku o staz ktory wypelnia pracodawca jest rubryka czy zobowiazuje sie zatrudnic ciebie po zakonczonym stazu i jesli tak to na ile miesiecy.. jesli nie wierzycie to idzcie do pup zobaczyc ten wniosek!! tez nie zaprzeczam ze moze u was jest tak jak opisujecie ale to juz widoczne wewnetrzne regulacje w pup

Gość Olorinek
kurwa mnie by kazdy staz pasowal a co dopiero taki z zatrudnieniem

Gość informacje na kafe czy ogolnie
z neta nie rzucą nowego swiatla na twoja sytuacje poniewaz to czy jest dla ciebie szansa na zatrudnienie po stazu czy tez nie zalezy w glownej mierze od specyfiku firmy w ktorej bedziesz go odbywac a ponad wszystko od jej polityki personalnej...wiele organizacji przyjumje masowo stazystow trakujac ich jako darmowa sile robocza w ramach zmniejszania kosztow zatrudnienia z gory zakladajac ze zaden nie zagrzeje miejsca na stale i w takiej sytuacji chocbys sie dwoila i troila to i tak etatu nie dostaniesz bedzisziesz jedynie przyklejac znaczki ,obslugiwac ksero i parzyc kawe a wiec krotko mowiac twoje przysposobienie do zawodu okaze sie parodia ale bywa tez tak ze ogranizacja wlasnie w ten sposob chce zapewnic sobie doplyw swiezej krwi traktujac program stazowy jako forme rekrutacji. Na pytanie ktory z tych wariantow moze stac sie twym udzialem nie znajdziesz tutaj odpowiedzi. Z reguly sama bedziesz w stanie to wyczuc dopiero w trakcie stazu (no chyba ze wygralas jakis elitrarny konkurs dla studentow i absolwentow wtedy masz gwarancje ze twoje zaangazowanie w prace zaprocentuje w przyszlosci) chociaz i to nie zawsze bo niekiedy pracodawcy mamia stazystow i praktykantow obietnicami bez pokrycia...dobrze bylony gdybus zrobila maly reaserch, -wywiad wsrod bylych stazystow rzeczonej fimy ale xhox nawet on nie przyniesie odpowiedzi jednoznacznej : /

Gość informacje na kafe czy ogolnie
Zreszta w obecniej, nie ukrywajmy trudnej dla absolwenta bez dlugoletniego doswiadczenia stytacji na rynku pracy, wiele firm, wykorzystujac ja, przyjmuje ich na okres probny ze swiadomoscia, ze nawet gdy sie sprawdza to i tak poszukaja sobie nowej osoby z ktora nie beda musialy wiazac sie umowa o prace (zwlaszcza gdy porzeszkolenie osoby na dane stanowisko nie wiaze sie ze znacznym nakladem kosztow ani nie wymaga wiele czasu). ALE NIE JEST TO REGULA wiec nie kieruj sie subiektywnymi doswiadczeniami osob poznanych w internecie ale wlasna intuicja i zdobytymi przez sienie informacjami.