Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takasobiekobita

CRB a oferta pracy Problem

Polecane posty

Gość takasobiekobita

hej w chwili obecnej szukam pracy w uk. Mialam juz kilka interview i na jednym pani zaproponowala mi Bank domestic assistant a za pol roku kontrakt na 15godz/tyg miedzy 18-21. Oferte przyjelam ale nadal szukam pracy ( a nie jest Latwo), gdyz mi jest bardzo potrzebna... Moj problem polega na tym, ze pani ktora zaproponowala mi stanowisko wiela juz moja aplikacje i wyslala o crb czyli papiery o niekaralnosc...wiem ze czeka sie na nie min 4tyg Nie wiem co mam zrobic, bo dalej szukam pracy i mam 2 interview przed soba (czw, pt) i jak dostane oferte to bede chciala ja przyjaci isc do pracy jak najszybciej.. wiec jak godziny beda sie pokrywac to zrezygnuje z oferty powyzej. A moje pytanie to: czy moge zrezygnowac pomimo wyslania crb, czy nie wypada.. Co byscie zrobili? czy bede zwracac koszty crb?? dodam ze umowy nie mam, wypelnialam tylko apolikacje i mialam rozmowe. przepraszam za ewentualne bledy. z gory dziekuje

To jest praca jako bank staff, więc kiedy chcesz i masz czas. Może nie warto rezygnować z tego, jak Cię przypili będziesz mogła pracować dla tej firmy, zrobić jakieś dodatkowe godziny. Kontraktu nie musisz przyjmować. Nikt Cię też kosztami CRB nie obciąży.

Gość takasobiekobita
dzieki za odp. wlasnie do pol roku to bedzie bank domestic... i bede pokrywac zmiany gdy kogos nie bedzie itp... a co jak ja nie bede miala czasu i odmowie?? w sumie nie chce dzwonic i rezygnowac ale tez nie chce zeby glupio wyszlo... a mam dzieci i chce prace dopasowac do partnera i wiec jak znajde na stale jedna to watpie czy dam rade druga robic.. chybaze partner bedzie mial wolne to tak.

Ale właśnie to jest najlepsze w pracy jako bank staff. Ja wolę pracować jako pielęgniarka dla agencji, niż na kontrakcie, bo mam większą swobodę. Jak do Ciebie zadzwonią, poproszą, abyś przyszła- masz prawo odmówić. Możesz też wcześniej uzgodnić, że jesteś dostępna w wybrane dni. Sama możesz dzwonić co jakiś czas, pytać czy Cię potrzebują. Odmówisz, to odmówisz, każda firma ma w "banku" kilkunastu pracowników, zależy od wielkości organizacji, zadzwonią po kogoś innego. Nie masz kontraktu, regulowanych godzin, zobowiązań. Dobrze jednak czasem iść, żeby kiedyś mieć podstawę do poproszenia o referencje.

Gość numerowaaa
Zawsze mozesz zrezygnowac jesli znajdziesz cos lepszego. Nie przejmuje sie CRB, nikt Cie nie obciazy kosztami, a juz w ogole jesli chodzi o rezygnacje z pracy nie ma czegos takiego jak "wypadA" CZY "NIE WYPADA" (sorki za Caps Lock). To jest business i kazda strona (pracodawca czy pracownik) robia to, co jest najlepsze w ich interesie.

Gość takasobiekobita
dzieki za informacje! wiecie, ja myslalam, ze jak zadzwonia to ja musze isc .. i tak czeka mnie trening(platny) 4ro dniowy od 9.30 do 4.30 ale musze pojechac 1,5 godz od domu do ich glownego biura.. w sumie za paliwo tez placa... ale to dopiero i tak po tym jak crb przyjdzie. Ja slyszalam, ze jako bank tepiej sie oplaca robic i dobrze placa (no ja niestety srednia krajowa), narazie nie bede sie martwic na zapas ... a ile czeka sie na crb ... mowia ze 4-6 tygodni. A czy moze przyjsc wczesniej?

Jak oni Cię wyszkolą, zaczniesz tam pracę, to zawsze masz do CV doświadczenie no i te referencje, o których pisałam. Na pierwsze CRB w UK to niestety długo się czeka, nawet do 8 tygodni. Kolejne już tydzień, dwa. Zapłacą Ci za kurs, za dojazd, może warto się zaangażować, to jest alternatywa. I firma wydaje się uczciwa. Naprawdę coraz mniej organizacji opłaca CRB, właśnie dlatego, że ludzie potem rezygnują z pracy. Nie każdy też płaci za szkolenie. Nic nie masz do stracenia, a możesz dużo zyskać :)

Gość ja na CRB czekalam 3 dni
a innym razem 4 tygodnie wiec roznie bywa :)

Gość takasobiekobita
uuu, szybko ... dzis przyszlo mi pismo, ze z pierwszej wyplaty mi odciagna za crb 44 funty o czym mnie nie poinformowali, normalnie mowia, ze sie placi albo nie... musze tez miec trening w ciagu 4 tyg od zatrudnienia.. chce przyjac oferte z innej pracy wiec juz wiem, ze nie chce dla nich pracowac, bo to w sumie bez sensu skoro bede zatrudniona gdzies indziej... i nie bede miala czasu na treningi itp, czyli prawdopodobnie i tak musze poniesc koszta crb??

Gość 2edeww
nic nie musisz, to było ich ryzyko.

Gość gość
hej, mam pytanie, może osoby które udzielały się w tym wątku znają odpowiedź. Wypełniłam podanie o zaświadczenie o niekaralności w agencji pracy i przyszło do mnie poczta. Jednak nie jestem pewna czy będę przez tą agencję pracować. Sami jeszcze nie zadzwonili kiedy bym miała przyjść ewentualnie do praacy. Czy będę musiała płacic za ten dokument?