Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Shineonme

ktora przechodzila ciaze w Uk ? oni maja wszystko w tylku

Polecane posty

Gość Shineonme
a wez spierdalaj jak ty nie martwisz sie o zrowie swojego dziecka to spierdalaj a mnie zostaw w spokoju , chyba mam prawo sie martwic jak zobaczyli testy powiedzili okej i odeslali mnie do domu .

Gość Shineonme
Londyn ciesze sie , ze mialas dobra opieke! mam nadzieje , ze i w koncu ja bede mogla cieszyc sie z ciazy a nie ciagle zamartwiac :( jak zobacz zdrowe dziecko na usg to na pewno sie uspokoje;)! moze sie mna zainteresuja tak jak pisza jak minie ten najgorszy czas do 13 tyg. dziekuje :*

Gość Londyn
A gdzie mieszkasz w Uk ? Bo moja koleżanka Londyn/ leyton i tam maja fatalna opiekę nią tez wogole sie nie interesowali ale ona uparcie chodziła i im dupę zawracala heheh

a zapomniałam dodać, że ta gosia s akurat straszna panikara jest i nie zna za bardzo jezyka - nie czytaj co pisze, chyba, ze lubisz sie denerwowac

Gość Shineonme
W southborough kolo Tuynbridge wells tu jest taka wies , ze glowa boli ... ja teraz planuje pojechac do polski na 2-3 msc mam duzo spraw do zalatwienia ... ciekawe czy mnie puszcza ;/ myslisz, ze mozna tak latac w ciazy ? bo pozniej przyjade i znowu kopna mnie w dupe

Gość Shineonme
ex-d nie no szperam juz tutaj :D szkuajac jakich informacji :( no ja wlasnie tez panikowac zaczelam :D

ale masz jakies powody by sie martwic?? ok, pamietam pierwsza ciaze, tez bylam zaskoczona roznicami miedzy PL a UK - zlwaszcza ze w Pl chodzilam ciagle prywatnie.. ale wszyscy mi powtarzali , nawet rodzice, ktorza sa ciagle w Pl, ze nie mam sie co martwic, wszyscy sa zdrowi, ja jestem zdrowa, wiec po co ingerowac? jest wizyta na scan i trzeba czekac, zaakceptowac ich system tak bedzie do konca jezeli sie boisz, nie podoba ci sie to, i jezeli masz sie stresowac porozmawiac z partnerem i rodzicami i wroc na czas ciazy do PL nie ma sensu sie stresowac a co do gin prywatnego to jezdzilam do Londynu. tam jest ich na peczki ;)

Gość histeryczka jestes
Jebnieta ostro jestes. Nie apsuje ci opieka zdrowotna w UK? Spierdalaj :P do Polski i tyle. Kurwa co za popierdolona ksiezniczka z Koziej Wolki :D

Gość Shineonme
spierdalaj jak nie masz sie gdzie wypowiadac to w ogole nic kurwa nie mow to czy mi sie podoba czy nie niech cie gowno obchodzi i wypierdalaj

Gość Shineonme
nie ma co jak 16 latki na forum o ciazy ... uwielbiam

Gość histeryczka jestes
Histeryczka jestes i to zdrowa :D Sama sie do problemow doprowadzisz swoja nerwowoscia. Nie spierdole i co miz roboisz kretynko? :D Aaaa.....zwolnienia z pracy tez leniu nie dostaniesz w UK :D Idiotko!

Gość Londyn
Matko boska co tu sie dzieje dziewczyny co wy to ? Ps. Latać spokojnie możesz jak jest to początek ja latalam pózniej jak coś musisz mieć zaświadczenie od lekarza ze jest wszystko wporzadku ze ciąża przebiega bez komplikacji.,

To moja 3 ciaza,druga w Uk i nie taki diabel straszny ;) Moze i inne metody prowadzenia ciazy i podejscie do niej,ale co kraj to obyczaj.. Nie jest zle i pociesze,opieka porodowa i prenatalna super .. A jesli dzieje sie cos groznego w ciazy po tym magicznym 12 tyg,to takze sie biora od A-Z..Ja powiem ze w 7 tc pojechalam na patologie wczesnej ciazy z krwawieniem i mialam wszystkie badania mozliwe,na szczescie krew byla z szyjki ..Mialam skale porownawcza co do porodu w kraju i tutaj i ciesze sie ze dane mi bylo i bedzie kolejne dzieci rodzic tutaj ;) Powodzenia i nie stresuj sie !

Witam też jestem w ciązy i mieszkam w UK. Niestety pierwszą ciąże straciłam ale....jak zaszłam drugi raz poszłam do GP i tak czekałam na spotkanie z położną do GP poszłam jak byłam w 5 tyg ciąży a na pierwszy skan poszłam dopiero w 15 tyg i jak narazie jest wszystko w porządku. W 20 tyg bede miała robione badania genetyczne i jakos w 24 kolejny skan. Nie zamartwiaj sie na zapas bo to nie pomaga w niczym jeśli nie występują żadne krwawienia to na pewno jest dobrze. Pozdrawiam

Ja przechodziłam ciążę w UK i tu rodziłam.Test pozytywny zrobiłam na początku sierpnia 2010,wogóle zarejestrowałam się w przychodni.Następnie miałam spotkanie z GP-kiedy był ostatni okres,czy ciąża pierwsza,zalecił branie kwasu foliowego,witamin,rzucenie palenia,przydzielił mi położną.Test zrobiłam w około 3 TC.Potem jakoś niedługo po rejestracji miałam spotkanie z pielęgniarką i wogóle założenie jakiejkolwiek karty-ważenie,mierzenie,ciśnienie,mocz,ostatni okres,zalecenia.Potem czekałam na list od gp,w nim dostałam dane swojej położnej i odrazu pierwszą wizytę z nią-to był bodajże wrzesień,gdzieś około połowy.Przyszła do domu,szczegółowy wywiad zdrowotny nt moich chorób i tych w rodzinie.Odrazu dostałam tonę ulotek i kartę ciąży.Ustaliła mi termin na 1 usg(10-12 tydzień) no i już po kolei-usg,badania krwi,grupa,na każdej wizycie w przychodni lub szpitalu ważenie,ciśnienie,mocz,mierzenie brzucha.W 25 tygodniu wyszło mi na badaniach,że mam cukrzycę ciążową i ujemną grupę krwi-ustalenie grupy powtarzali mi 3 razy,dostałkam też 3 zastrzyki.Z powodu cukrzycy zlecili mi kolejne 3 dodatkowe usg,dostałam glukometr,książeczkę,leki i co 1,5 tygodnia jechałam do szpitala kontrolować wyniki cukruu lekarza.Poród z w/w powodu miałam indukowany 2 tygodnie przed czasem.Jeśli tylko coś będzie źle z ciążą-odpowiednio się Tobą zajmą.Ja sama byłam zaskoczona, że tak będą mnie gonić po specjalistach z powodu cukrzycy.Fakt,ciążą zajęli się dopiero po pewnym czasie.Z opieki podczas porodu i po nim jestem bardzo zadowolona-sam poród to istny koszmar,urodziłam dopiero na początku 5 dnia pobytu w szpitalu,ale położne bardzo troskliwe,ciagle pytały czy nie potrzebuję pomocy,z epiduralem nie było żadnej dyskusji,tylko dostałam jak tylko o niego poprosiłam.Podczas indukcji ciągle robili ktg,przychodzili lekarze mnie badać.

Gość ale nuuumer!!!!!!!!!!!!!!
jak to?? zgłosiłaś sie z podejrzeniem o ciąŻe w styczniu, a termin masz na marzec??? jakim cudem 7 miesięcy chodziłaś w ciązy nie wiedząc o tym?????

Gość ojoj26
pliss czytaj ze zrozumieniem:P ona ma appoitment na marzec a nie termin porodu.

Gość ojoj26
a poza tym z tego co mi mowiono to lekarza trzeba zobaczyc przed uplywem 8 tygodnia ciazy po raz pierwszy a potem lekarz Cie wysyla gdzie trzeba:) powodzenia. moze byc roznie zwlaszcza przy porodzie. polozne u mnie byly baaaardzo mile a uwierz mi podczas mego porodu to sie ich pare przewinelo bo mialam wywolywany i skonczylo sie kleszczami ale bez zadnych blizn.uwierz mi ze jesli chodzi o zycie malucha to dasz sie tam pokroic zeby tylko byl caly.powodzenia mamuska:P bedzie dobrze

Gość Flooora
Ojoj,czytaj uwaznie...chodzi o termin wizyty lekarskiej na marzec,nie porodu..

Gość Flooora
O przepraszam To bylo do 'ale numer'

Gość koko dzambooooo
autorko a ty czasem na innym wątku nie pisałaś parę dni temu że chcesz usunąć ciążę, bo ci się z facetem nie układa i nie masz za co wychować dziecko? nic już nie rozumiem.... ale jeśli zmieniłaś decyzje to cieszę się, pomimo że cię nie znam i gratuluję :)

Doskonale Cię rozumiem :) Jestem skrajnie nie zadowolona z opieki nad ciężarną w tym kraju. Jednak podobno wynagradzają to fachową opieką przy porodzie ..wiec pozostaje mi juz czekac na finał i nigdy więcej ;) Cóż powodzenia, faktycznie pobyt w PL i badania tam dobrze Ci zrobią. Też byłam w środkowym trymestrze.

Gość koko dzambooooo
doczytałam na tamtym topiku że faktycznie zmieniłaś zdanie i podejmujesz się samotnego macierzyństwa. "Mała" - jesteś WIELKA! rzadko ma się okazję czytać na kafe tak pozytywne rzeczy, tym bardziej się cieszę! dasz radę, to dziecko jeszcze przyniesie ci tyle radości, że zobaczysz że będziesz mogła góry przenosić! pozdrawiam :)

Gość bo w polsce powstal
juz 'kult' chodzenia do gienkologa i 'prowadzenia' ciazy. natura wszystko sama poprowadzi. kobieta w ciazy chyba wie najlepiej i przedewszystkim czuje gdy cos z nia jest nie tak. U nas w polsce co 3 tygodnie lekarz pchal mi te paluchy podczas wizyt i po co? tylko po tym krwawilam. W UK ani razu nie bylam badana gin i tez urodzilam zdrowe dziecko

pchanie paluchow jest niepotrzebne, zwieksza ryzyko infekcji oraz niepotrzebnie narusza "spokoj" szyjki. ja w ciazy krwawilam w 23 tygodniu, obejrzal lekarz jak nalezy. takze jak cos sie dzieje to zaraz dostajesz fachowa opieke. potem pojawilo sie u mnie wysokie cisnienie. dostalam przydzielonego swojego konsultanta (lekarza specjaliste od ciazy) ktory od teraz sie mna opiekowal wraz z polozna. mialam wykonywany dodatkowy scan, dodatkowe badania monitorem, przelezalam kilka dni w szpitalu pod opieka lekarzy (w bardzo milej atmosferze ;). gdyby nie fachowa pomoc wole nie myslec jaki moglby byc final..

Gość mamammaslanka
Zgadzam sie z zdesperowana,oni nie ingeruja ciagle w zdrowe ciaze,zajmuja sie natomias jak cos sie dzieje nie tak ..ja jestem zdania ze usg co miesiac jak w Pl i grzebanie tam paluchami ciagle nie jest za super..