Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość głodna i zła

Idę jutro na zakupy.

Polecane posty

Gość głodna i zła

Powiedzcie mi co kupić do jedzenia, żeby starczyło mi do wtorku? Zapasy jakie mam to puszka tuńczyka, serek do chleba, dżem, ryż, makaron, kasza. Chcę wydać jak najmniej...

Gość Julka Pe.
kup sześć plastrów jednej wedliny sześc plastrow druugiej wedliny pieczywo dwie ćwiartki kurczaka i za dyszkę będziesz miała jedzenie:)

Gość Inikka
To głównie zależy, jakie porcje jadasz. Jeśli dość sporo na dzień, to niestety, ale jakbyś się starała, to mało nie wydasz..

Gość głodna i zła
Potrzebuję jedzonka na 6 obiadów, 6 śniadań i 6 kolacji. Julka Pe. - to raczej za mało:(

Gość Inikka
A co powiesz na gotowce? Tzn, warzywa na parze lub knedle... Możesz też narobić pierogów i obiady na 2-3 dni z głowy :)

Gość Julka Pe.
no to kup więcej :P

Gość użeczona jak nigdy
Jedyne co umiem to naleśniki ale już mi się znudziły:( z gotowcami różnie bywa, z jednej firmy bywają zjadliwe a z drugiej już nie...

Gość Inikka
Ja kupuję gotowce w biedronce. Nie pamiętam firmy, ale mają wersję kuchni włoskiej i greckiej. Do tego ryż albo makaron i z głowy :) Dopiero uczę się gotować, jakiś czas temu próbowałam tego http://zwegowani.pl/kotlety-ryzowe-z-marchewka/ wspominałam o tym przepisie już w innym temacie :)

Gość użeczona jak nigdy
Ciekawe te kotleciki tylko spro czasu zeby to ugotowac, zetrzec i usmazyc. A jakie wychodzą słodkie czy słone?

Gość użeczona jak nigdy
zła i głodna to ja :)

Gość Inikka
Słodkie na pewno nie. Słone też niezbyt mi wyszły, ale to raczej dlatego, że nie doprawiłam w odpowiedniej ilości... Ja, żeby skrócić czas przygotowania, wystawiłam je na chwilę za okno :)

Gość koszula nocna
kup ze dwie ćwiartki (udko z podudziem) będziesz mogła 2 zupy ugotować, do tego dwa razy warzywa (marchewki, pietruszki, por, kawałek selera). lub idź na łatwizną i kup kostki rosołowe (niezdrowe). do tego koncentrat pomidorowy lub pomidory w puszce bez skórki. lub brokuły (teraz w lidlu są bardzo tanie) i zrobisz zupę brokułową. kup jajka i kukurydzę w puszce to zrobisz sobie sałatkę z tunczyka (ryż, tunczyk, jajko, majonez, cebula i przyprawy). ryz możesz też zjeść z udkiem z zupy (mozesz je podsmażyć jak nie lubisz mięsa gotowanego).

Gość użeczona jak nigdy
taaak. chyba zrobię te zupy. tanio i bez zbędnej filozofii:)