Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ach, te ciuchy...

Jak to jest z tymi rozmiarami ?

Polecane posty

Gość Ach, te ciuchy...

Doświadczone mamy podpowiedzcie mi, jak to jest z tymi rozmiarami ? Wiadomo, każdy producent ma jakąś swoją miarówkę, ale żeby aż taka rozbieżność była ? Znalazłam płaszczyk na allegro dla swojej córki, która ma 7 miesięcy i nosi rozm. 74, a tam piszą że to jest na 12m. Córka jest drobniutka, bez fałdek, jest poprostu długa. niektore rzeczy 68 jej pasują, ale większość to już 74. Jak to jest ? chyba nie można jednak się tym sugerować tylko jednak mierzyć ?

Gość wnxbef
A nie pisze jaka jest długość całkowita płaszczyka, długość rękawka itd ? ja się tym sugeruje a rozmiarem tylko tak orientacyjnie. Zawsze też możesz napisać maila to sprzedawcy i zapytać o dokładne wymaiary.

Gość Ach, te ciuchy...
Wiesz, wymiary są podane, tylko to takie chore troche bo u jednego sprzedawy ( ten sam płaszczyk ) jest oznaczony 6m+, a u innego 12m :o i przy samym wyszukiwaniu można zdurnieć

Dlatego właśnie ja zawsze kieruję się wymiarami . Kurtki i buty jednak wole kupić mierząc bo wiadomo każde dziecko jest inne i inaczej na nim leży a moja córka jest drobniutka . Moim zdaniem to jest tak 56- 0+ 62- 0-3m 68- 3-6m 74- 6-9m 80- 9-12m 86- 12-18m 92- 18-24m 98- 2-3 Y 104 - 3-4 Y itp , itd :D

Gość jabluszko28
moja corka ma 15 miesiecy, ale kieruje się cm, tzn teraz juz orientacyjnie wiem ze mam kupowac 2-3 latka, coreczka jest bardzo duza,

dzieci maja rozne wymiary i inaczej sie rozwijaja - mi sie wydaje, ze powinno sie kierowac cm, a nie iloscia miesiecy

Gość 1897432467
mój syn ma 3 miesiące i 62 cm a niektóre ubranka 68 są już dla niego za małe więc jak widać z tymi rozmiarami to różnie bywa:)

Gość Septuainta
mój syn ma 3 latka i ma 97 cm wzrostu, zdarzyło mi się już kupić kilka ubranek w rozmiarze 104 (3-4 latka) za małych, w rozmiarze 116 (!) - pasują, a ma też takie w rozmiarze 92 i są wciąż dobre i bądź tu mądry, zwłaszcza kupując przez internet :-) najlepiej patrzeć na konkretne wymiary - długość, długość rękawa, nogawki itd.

Gość Moja nie przywiązuje wagi do
Moja rosła dosłownie wraz z rozmiarówką producentów czyli obecnie mając 13 miesięcy kupuję jej na rozmiar 86 a body na rozmiar 80 są już bardzo dopasowne długościowo i trzeba ściągnąć lekko na pupce żeby zapiąć.

Gość Ach, te ciuchy...
Pomierzyłam małą i mniej wiecej z różnica +/- 2 cm by się zgadzało z tym co w opisie, ale jak pomierzyłam płaszczyk zimowy, który teraz ledwo jej pasuje ( na 68 ), to mierzony na plasko wychodzi wiekszy od tego niby na 74 i 12m, który zamierzałam kupić :o

Gość niestety wszystko
trzeba mierzyć, mi się zdarzyło że z jednej firmy (ewa - klucze) miałam 2 śpiochy w rozmiarze 62 i były różnej wielkości. Nie mówiąc już o tym że co firma to inna miara. Moj acórka ma 2 lata a półce rozmiarki ma od 86 do 104. Więc rozpiętość jest niezła.