TheCherryGirl 0 Napisano Marzec 14, 2012 Witam, własnie czytam artykuł na temat zakwaszającej organizm żywności i coś mi nie pasuje. Czy ktoś mógłby wyjaśnić moje wątpliwości? Białko jest silnie zakwaszające,więc ludzie będący na Dukanie szybko tracą wagę ponieważ zakwaszony orgaznim pozbywa się wody. (tak mniej więcej ja to rozumiem, proszę mnie poprawić jezeli się mylę). Natomiast na tej oto stronie: http://mojeszepty.blog.pl/komentarze/index.php?nid=15421447 wyczytałam, że objawem zakwaszenia jest RETENCJA WODY w organiźmie + cellulit, który poniekąd jest objawem takiej retencji, a dzieje się tak ponieważ organizm stara się "rozcieńczyć" kwas zatrzymując wodę. Czy ktoś mógłby wytłumaczyć o co tutaj chodzi?;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach