Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gjmxfdjf

Plastry schabu- co z nich zrobic???

Polecane posty

Gość gjmxfdjf

oprocz schabowych kotletow, czy ktos zna jakis dobry przepis na cos innego i o ile jest dobre

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam sugestie ....
przyprawic sola, pieprzem i ulubionymi ziolami, zarumienic lekko i udusic z cebula, czosnkiem, papryka, pieczarkami (do wyboru). nie gotowac za dlugo, bo mieso sie wysuszy. albo jesli ma byc na jutro, to zamarynuj na noc w mieszance oliwy i przypraw oraz troche octu lub soku z cytryny. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja bardzo lubię schab po cygańsku. Można wyguglować przepis. Bardzo fajnie smakuje z ryżem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bitki schabowe panierowac tylko w mace podsmazyc podac z duszonymi pieczarkami schab w warzywach z kopytkami ( duszony ) schabowy panierowany tylko w mace na grzance roladki schabowe z serem zoltym majonezem i kiszonym ogorkiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ssschabik:)
Przyprawić , upiec w piekarniku. Później pokroić na plasrty ok 2 cm. rozkroić je na środku do ok 2/3 długości . I do środka zrobić farsz z ugotowanych jajek, chrzanu, majonezu, czosnku. Gdy zapełnisz kieszonki posypać szczypiorkiem. Co prawda najlepiej robić to z wiekszego bloku schabu ale jeśli plastry Masz grube to tez da radę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Bitki ---> lekko rozbijamy,pr5zyprawiamy solą i pieprzem,podsmażyć z cebulą,pieprzem ziarnistym,ziele angielskim,liściem laurowym a potem udusić.Można dodać pieczarki lub grzyby leśne. Zrazy ----> lekko rozbić.Oprószyć solą i pieprzem.Każdy plaster posmarować musztardą,położyć słoninę lub boczek,ogórek kiszony,cebulą,zwinąć i spiąć dobrze wykałaczką.Obtoczyć w mące,nadmiar strzepnąć.Podsmażyć,podusić z cebulą i przyprawami. zapiekane ----oprószamy solą i pieprzem,każdy plaster smarujemy cienko majonezem,układamy podsmażoną cebulę,potem przysmażone pieczarki,posypujemy tartym serem.Zapiekamy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×