Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xyx

wyniki histeroskopi i laporoskopi

Polecane posty

dziewczyny co sadzicie o tych wynikach histeroskopi i laparoskopi opis zabiegu endoskopowego: Histeroskopia: kanal szyjki rozhegarowano do hegara nr 7 i uwidoczniono : kanal szyjki budowy prawidlowej.Jama macicy prawidlowej wielkosci, blona sluzowa pogrubiala, w dnie przegroda, ktora usunieto, ora ogniska endometrialne, ktore skoagulowano. Ujscia maciczne jajowodow ksztaltne. Pobrano endometrium do badania histopatologicznego. Laparoskopia: uwidoczniono: w zatoce Douglasa plyn z histeroskopi, ktory odessano. Macica prawidlowej wielkosci, dobrze ruchoma, oblego ksztaltu. Jajniki obustronnie prawidlowej wielkosci i ksztaltu. Prawy ze stigma owulacyjna, przyrosniety tylna sciana do zatoki Douglasa-podejrzenie endometriozy, ktora skoagulowano. Jajowody obustronnie dobrze ruchome, ksztaltne, swobodnie przepuszczaja podany barwnik. Na otrzewnej zatoki R etziusa widoczne 5 ognisk endometrialnych, ktore skoagulowano. Kontrola hemostazy.

Gość oh oh hohohoooo
a ja mam do Ciebie pytanie- jak przebiegła histeroskopia? dlaczegoCie na nia skierowali? jakie uczucie? czy to boli? ja w tym roku musze tez to przejsc i sie boje:(

ja mialam histeroskopie razem z laparoskopia mialam narkoze wiec nic nie czulam a lekarz mnie skierowal ponieważ staramy sie o dziecko juz kilka lat

Gość uppppppppppppppppp
upppppppppppppppp

Gość to spytaj jej jeszcze raz
źle to nie wygląda

Gość krowa rasowa
wyglada na to ze masz chyba endometrioze ... usunieto ogniska wiec moze teraz wam sie uda :)

Gość uppppppppppppppppppppppppppp
uppppppppppppppppppppppppppppppp

Gość zajhhhawkkaaa
uppppppppppppppppppppppppppppp

Gość Katia895
Napewno masz teraz duże szanse na ciążę. Usuneli przegrodę na macicy i ogniska endometriozy , a to mogło powodować problemy z zajściem w ciążę. Powodzenia w starankach.Sama też mam endometriozę i niedawno miałam histeroskopię i laparoskopię i też usuwano mi ogniska endo

Gość uppppppppppppppppppppp
uppppppppppppppppppppppppppppppppppppp

Gość upppppppppppppk
upppppppppp