Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

piegusek20

Aparat na zbęby. PYTANIE>

Polecane posty

Witam. ile powinno sie nosić aparat na zęby ?? mój mlodszy brat nosi już ponad 2 lata. Jest wszystko ok, ma proste zęby. Ortodontka mówiła juz daaawno ,ze będziemy ściągać ten aparat i jakoś nie widać końca..;/ dzwoniłam i pytałam a ona będziemy już kończyć.. i gdzie ten koniec? specjalnie pewnie tak przeciąga. Wspomnę ,ze jestem sama bo rodzice zginęli w wypadku i zajmuje sie bratek ale to takie koszty ,ze głowa mała. ile jeszcze to będzie trwać? nosicie aparat? jak to jest?

Gość ja mialam miec....
... 2 lata a w czerwcu minie 3 rok. jednak to jest tak ze jak zeby sie wyprostuja to jeszcze trzeba too troche ponosic zeby sie to utrwalilo

Tak ale on ma proste od dlugiego czasu. I ortodontka powiedziała już dawniej ,ze będziemy ściągać ,ze to koniec i nie widac końca dosłownie..Powinna już ściągać i specjalnie pewnie zwleka z tym bo ma kase;//

A dla mnie to nie jest proste, bo mam na utrzymaniu małego braciszka do tego ucze się zaocznie i za szkołe tez płacę.. jeszcze dobrze ,ze moja babcia jest i z ręty nam pomaga bo bym sama nie wyrobiła:(

Gość to spytaj jej jeszcze raz
powiedz żeby ci konkretnie powiedziała. Moja ciotka już 3 rok nosi i ortodontka, nie bierze już za każdą wizytę u niej kasy, bo sama przyznała, że już bardzo długo ciotka go nosi, ostatnich kilka wizyt w ogóle nie będzie brała kasy za podkręcanie śrubek.

jeeej tak długo.. nie wyrobie aby jeszcze rok nosił. pogadam z nia jak najszybciej:) dzieki