Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

renatek86

Pytanko takie :)

Polecane posty

Witam... mam pytanie mój synek ma 5 m-cy pije w nocy ok 1 i poteem ok 4 nad razen a potem dopiero o 11... po przebudzeniu nie domaga sie butelki a wolałabym zamiast o tej 4 zeby pił np o 7-8 tak jak wstaje...bo przewaznie chyba tak jest co?macie jakies sposoby-woda nie pomaga:)

5 miesięcy to jeszcze malutko :) to normalne że je w nocy :) a co dajesz o tej 1? może zamień mleczko np na kaszke jeśli już wprowadzasz :) moim dzieciom jedzenie w nocy przeszło jak ręką odjął dokładnie tuż po skończeniu 7 miesięcy więc jeszcze troszke i może twój maluch też przestanie

:P:P:P:P:P - myślisz,że o tej 1 moge dać kaszke?0-nie jest to za ciezkie...w nocy?(tak kaszki już daje)ja juz sie przyzwyczaiłam do wstawania w nocy tylko zamiast tej 4 mógłby pic o 7:D a tak ma 6h przerwy :)(a żołądek mu mógł w nocy odpoczywac)

ja dawałam kasze bo mój młody to olbrzym normalnie i na samym mleku to mi max 3 godziny wytrzymywał i lekarz wręcz kazał mu kaszke dawać gdy mały jeszcze nawet 3 miesięcy skończonych nie miał tak samo pierwsze warzywa i owoce bo takie były potrzeby mojego dziecka jak nie chcesz nie wiadomo ile to może kleik ryżowy lub kukurydziany tak ze 2-3 łyżeczki do tego mleczka o 1 dodaj i zobaczysz czy się sprawdzi

Mój kaszek nie tolerował,a gdyby lubił to nie wiem czy w nocy bym ją podała -chyba nie ;) W każdym razie ja przed snem podawałam mleko które miało w sobie kleik.Było gęściejsze i ciut wydłużała sie jemu pora jedzenia.

no ja pokombinuje... no mój mały to głodomor on czasami wpyije o 19:30 mleko 210. a o 23 jest głodny...tez zageszczałam o 19:30 mleko ale to nie dało efektu jak o 1 sie budził tak budzi :) może spubuje o tej 1 kleikiem:)

Gość lek
Hej mama cierpliwości, to tak około roku samo się unormuje .Pewnie,że chciałybyśmy aby dziecko pospało i my przy okazji też . Co do kaszek to nie wiem , może będzie dziecku za cięzko jeszcze ale za kilka mies.? czemu nie .pzdr. ;)

no wogole wiecie co jest najlepsze jak teraz bylismy na szczepieniu to lekarka stwierdziła,że mały jest za gruby o pare gram i ,że to wszyskto przez to,że je w nocy ze dziecko po skoneczniu 3 go mca nie powinno jesc w nocy bo to prowadzi to otyłosci!sie oburzyłam!kazała mi wybudzac małego 3 godziny po karmieniu i mu dawac kaszke! ale ja tak nie robie bo dziecko to nie automat jak zgłodnieje to da znaka.tak jakby nam ktos wciskał jedzenie! co o tym myslisz-głupia?

co to za kretynka lekarka :/ radze ci ją zmienić :/ kilka gram i już afera???? fakt mój olbrzym jak i jego siostra wagowo to prędzej za mało niż za dużo mają tzn syn jest idealnie na 50 centylu ale wzrostem na 97 :/ a córa i to i to w okolicach 45 centyla więc jest ok :) a co z pieczątkami wbijanymi do książeczki zdrowia "karmić na żądanie" po 3 miesiącu mamy to olewać według niej???? ja od początku karmiłam dzieci wtedy kiedy chciały wyrobiły sobie swoje własne godziny i jedyne co ingerowałam to posiłek około 23 to była kasza od tego 3 (syn) 4 (córa) miesiąca życia a i tak dopiero jak skończyły 7 przestały się budzić w nocy na jedzonko

HEjka no ja karmie butelką.:) Właśnie wróciłam ze spaceru z WIELKIM krzykiem mojego synka jadł o 10 a spacerku sie drzemnął i obudził po 11 i GŁodny!! wypił herbatke i dalej głodny alogiczne,że nie dam mu mleka! Dlaczego po tak krótkim czasie głodny?? kiedys też tak zrobił i dałam mu mleko ale to mineło 2h(potem żałowaam)i wypił ibył cicho tzn ze głodny no ale co mu dac w butelce oprocz mleka!?herbata,sok ni epomaga!

Gość czerwona Qukarddka
ja tak mialam to o 4 dawalam herbate i spal potem sie budzil o 8 i dostawal mleko