Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hagdksaf

JAK PRAĆ FIRANKI??

Polecane posty

Gość hagdksaf

witam, przyniosłam do domu firanki z biura żeby uprać bo są prawie czarne, w ilu stopniach je prac?

Gość beretka25
ja zawsze w 30 piore

normalnie, wrzucasz w pralkę nastawiasz pranie firanek i wlewasz jakiegoś wybielacza.

Gość hagdksaf
dziękuję :-)

Gość beretka25
tylko czasem nie wiruj... Lekko odciśnij po praniu i rozwieś.

Gość hagdksaf
wiem, wiem tylko nie byłam pewna co do stopni :-)

podobno vanish jest dobry, wiem widziałem i widzę, firanki na oknie potraktowane vanishem

Gość hagdksaf
:-)

Gość pierz szybko bo niedlugo...
W przyszłym roku ma wejść w życie ustawa o korytarzach przesyłowych, która nakazuje wypłatę rekompensat właścicielom nieruchomości, przez które przebiegają m.in. linie energetyczne, rurociągi i gazociągi czy wodociągowe. Zdaniem ekspertów, skutki dla branży wodociągowo-kanalizacyjnej są tak drastyczne, że nie są ujawniane. Ceny wody i ścieków mogą wzrosnąć o 100 proc. To jeszcze nie koniec złych wiadomości. Ponieważ raczej nie wypełnimy do 2015 r. zobowiązań traktatu akcesyjnego dotyczących modernizacji oczyszczalni ścieków komunalnych i jakości wody, Unia może nałożyć na nas karę w wysokości ponad 4 mln euro dziennie. W tej sytuacji podwyżki cen wody w niektórych miejscowościach mogą sięgnąć nawet 400 proc.

Gość hagdksaf
uprałam, wszystko ok:-) suszą się na słonku dziękuję Wam wszystkim :-D

Gość fhusabrina
Jeżeli firany są bardzo przybrudzone to nie wolno prać ich w ciepłej wodzie nawet w 30stopniach!! podczas prania w ciepłej wodzie włókna się "rozluźniają" i chłoną brud przez co firany na stałe zrobią się szare. Mocno przybrudzone firanki płukamy 1x albo jak są bardzo brudne 2 x w zimnej wodzie (program płukanie bez temp) dopiero po takim zabiegu można je nastawić na 30 stopni. Pozdrawiam arch. wnętrz Katarzyna Sławek nic: firany-sklep-pl www: www.firany.sklep.pl e-mail: sabrina@firany.sklep.pl fhu-sabrina@wp.pl sabrina@sabrina.com.pl

Gość gość
A czy mozna prać firanki w pralce?

Gość gość
Można: http://www.glogow-info.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=48111&Itemid=2 Kilka informacji znajdziesz tutaj. Jednak polecam ustawić temperaturę prania firanek nie na więcej niż na 40 stopni. Oraz zastosować delikatne wirowanie.Dzieki temu firanka nie straci koloru i nie stworza sie na niej plamy. Sama wieszam firanki od razu na karniszu po wypraniu. Dzięki temu nie muszę prasować :)