Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość harmid

Dzień dobry tvn - czekoladowe praliny z otrębami.

Polecane posty

Gość harmid

Czy ktoś je robił w domu???? Chciałabym wypróbować ten przepis ale jak go czytam to nie widzę, żeby kazano je wkładać do pikarnika. Faktycznie to się je na surowo? I na końcu pisze, żeby obtoczyć w kakao, ale dla mnie to jest dziwne wszystko, bo jak ktoś to bedzie jadl to się cały opapla czekoladą i kakao. Tu jest przepis: Czekoladowe praliny z otrębami Składniki: 200 g gorzkiej czekolady 2 łyżki mleka 50 g masła 100 g suszonych moreli, pokrojonych w drobną kostkę 200 g granulowanych otrąb o smaku truskawkowym KUPIEC kakao do obtoczenia Przygotowanie: Czekoladę połamać do żaroodpornej miski i ustawić na garnku z delikatnie gotującą się wodą. Dodać mleko i masło. Cały czas mieszając rozpuścić całość, zdjąć z garnka, dodać morele i otręby. Dokładnie wymieszać, odstawić do przestudzenia. Mokrymi rękami formować kulki wielkości orzecha włoskiego, następnie obtaczać w kakao

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość harmid
OK, zrobiłam, wyszły mi, po ostygnieciu kuleczki przestaly byc klejace. Pomysł z obtaczaniem w kakao jest nietrafiony, kto chce jesc surowe kakao, obtoczylam kilka w pokruszonych migdalach, szkoda, ze nie mam kokosu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość larysa26
Rusinówna jadła to widelcem w programie i się nie upaprała,chyba łapami nie należy jeść.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×