Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katharina 12342424

brak ubezpieczenia zdrowotnego

Polecane posty

Gość katharina 12342424

witam potrzebuje pilnie porady czy na dzieciach spoczywa obowiązek płacenia za koszty leczenia rodziców?sytuacja przedstawia się następująco: rodzice rozwiedzeni, ja mieszkam sama mój ojciec nie jest nigdzie ubezpieczony, nie pracuje został wyrzucony z urzedu pracy nie ma nigdzie zameldowania jest nałogowym alkoholikiem i w związku z tym co w przypadku jeśli ojciec trafi do szpitala, czy ja będę musiała płacić za koszty jego leczenia?

Gość firma dba o klienta
nie, jedynie jak umrze to zadluzenie moze przejsc na ciebie, wiesz, spadek i te sprawy

Gość SDFDFDFFDSFFDFDF
powiem Ci że masz niewesołą sytuację...

Gość a może by tak odebrać
Może cię podać o alimenty.

Gość katharina 12342424
no niewesoła kilka osób mnie nastraszyło, że jak trafi do szpitala to ja bedę płaciła ale nie rozumiem z jakiej racji skoro sam do tego doprowadził sam nie chce iść się ubezpieczyć więc dlaczego ja mam ponosić tego konsekwencje

Gość SDFDFDFFDSFFDFDF
po prostu leczenie alkoholków jest niesamowice drogie, nawet 30tys/tygodniowo, a ktoś za to zapłacić musi.

Gość firma dba o klienta
"a może by tak odebrać Może cię podać o alimenty." ale sąd niekoniecznie musi je przyznać. zresztą alimenty nic by tu nie zmieniły.

Gość bo takie sa chore przepisy w
tym panstwie...

Gość jadfjnfsz
mozesz "oszukać" że prowadzicie wspólne gosp. dom. i zgłosić go do swojego ubezp. zdrowotnego

Gość katharina 12342424
to w końcu będę płaciła za te jego koszty lecznia czy nie potrzebuje naprawdę sprawdzonej i pewnej odpowiedzi

Gość SDFDFDFFDSFFDFDF
katharina, nie dostaniesz jednoznacznej odpowiedzi, bo takie rzeczy to załatwia się latami w milionach urzędów i sądach. Poszłabym do prawnika

Gość firma dba o klienta
moim zdaniem nie, bo nie masz ku temu podstaw. albo zrob jak ktos ci doradzil, dopisz do swojego ubezpieczenia. zreszta teraz ceny prywatnych ubezp sa nizsze niz kiedys, jak nie klepiesz biedy, to sie zorientuj, bo niektore prywatne maja takie pakiety rodzinne, gdzie mama, tata i dzieci moga miec razem, podstawa+ specjalisci.

Gość kas abc
niech twój pracodawca dopisze go do ubezpieczenia Twojego, bo ma taki obowiązek, tylko Ty musisz dać dane ojca

Gość katharina 12342424
ale mogę tak ubezpieczyć osobę bez jej zgody?, ja nie mieszkam z ojcem on wogle nie ma nigdzie zameldowania

Gość fdverfeverf
z tego co wiem to jak sie podaje pracodawcy to chyba podpis tej osoby nigdzie nie jest potrzebny

Gość kas abc
jak nie ma zameldowania? :o z zameldowaniem nie poradzę niestety :/ ale wiem, że normalnie może mieć leczenie własnie tak jak pisze /gdyby miał zameldowanie/ zadzwoń moze do ZUS

Gość katharina 12342424
ale nie mam żadnych danych ojca ponieważ zgubił on dokumenty wogóle ten człowiek jest strasznie nieodpowiedzialny i nic go nie obchodzi

Gość łoł
w swietle przepisów za zycia ojca nie bedziesz musiala placic za zaden jego pobyt w szpitalu jest tego sporo na necie poczytaj troche

Gość fdverfeverf
a matka? to chodzi o podstawowe dane, pesel i tak dalej

Gość na jakiej podstawie niby
na jakiej podstawie niby ona ma dopisać dorosłego, pełnoletniego, zdolnego do pracy człowieka do swojego ubezpieczenia????????? przecież nawet własnego dziecka nie można ubezpieczać w ten sposób jeśli jest ono dorosłe, pełnoletnie, nie uczy się :-(

Gość fdverfeverf
mozna ubezpieczac swoich rodzicow. a na pewno mozna wykupic pakiet prywatnie rodzinny

Gość katharina 12342424
matka jest z nim po rozwodzie nie chce miec z nim nic wspólnego tyle krzywdy wyrzadził nam i jej , że to historia na kolejny temat:(

Gość na jakiej podstawie niby
fdverfeverf Pytam jeszcze raz : na jakiej podstawie i pod jakimi zastrzeżeniami????? Wiesz, że w jakimś kościele dzwoniło, ale nie wiesz w którym. :-( Podaj przepis skoro tak jest.

Gość daj wszystkie dane
a żeby wykupić prywatny pakiet to najpierw trzeba mieć ubezpieczenie zdrowotne publiczne albo udowodnić, że się nie ma OBOWIĄZKU publicznego ubezpieczenia z innego tytułu, a tytułów do tego jest wiele.