Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem z dlugiem achh

Problem z dlugiem,poradzcie!

Polecane posty

Otoz jakies 2 lata temu mialam telefon w mix plusie,ladowalam regularnie,kazde doladowanie odkreslalam,potem przeszlam do playa bo bylam pewna ze dokonalam wszystkich doladowan(bylo ich 36),teraz w listopadzie zeszlego roku przyszedl mi list(zwykly,nie polecony) od firmy plusa,a raczej ich inspektora terenowego ze mam do zaplaty 58 zl bo okazalo sie ze nie dokonalam 2 zasilen,bylam w szkoku bo kazde doladowanie skrupulatnie zapisywalam,pech chcial ze owy list przeczytalam 2 tygodnie temu bo ktos z domownikow przyniosl go gdy nie bylo mnie w domu i tak sie poniewieral az znalazlam go przy porzadkach,moje pytanie jest nastepujace czy jesli splace im to po 30 zl w dwa mce(jestem studentka i nie stac mnie na wplate od razu) to dadza mi spokoj?

Boje sie,ze narosly mi odsetki,a moze zadzwonic do nich,bo na tym liscie jest nr. telefonu?

Gość fdverfeverf
zacznijmy od tego ze powinnas zadzwonic i wyjasnic, bo moze rzeczywiscie zrobilas wszystkie zasilenia a system sie pomylil? w plusie to wiesz, rozne kwiatki sie dzieja :O i zapytaj o zadluzenie, ale jak nie otrzymalas listu od firmy windykacyjnej, to pewnie odsetek nie bedzie.

Tzn na liscie pisze "zawiadomienie o wizycie inspektora terenowego" a dalej ze otrzymal zlecenie na odzyskanie zadluzenia wzgledem polkomet czyli plusa,napisali ze w przypadku braku wplaty moga zostac podjete dzialania przez w.w inspektora bezposrednio u mnie w domu,zmierzajac do windykacji wymagalnej wierzytelnosci:OJestem w szoku po prostu,boje sie ze mi doliczyli jakies odsetki:-(

Gość gdfgdfgdf
list zwykły to oni sobie mogą wiesz gdzie wsadzić.. widac, że naciągają...

Gość fdverfeverf
to w takim razie od kogo jest ten list? od plusa czy od firmy windykacyjnej? plus nie ma swoich inspektorow terenowych. cos krecisz, bo nigdy dlug nie jest sprzedawany zanim sie firma nie skontaktuje ze swoim dluznikiem. dopiero jak to jest nieskuteczne, to sie sprzedaje dlug.

Gość izaW2
po pierwsze,zaden inspektor gadżet nie moze ot tak sobie przyjscdo Twojego domu i wszczącjakies tam procedury majace na celu odzyskanie naleznosci po drugie: idz do punktu Plusa z tym pismem i wyjasnij sytuacje

Gość Dzwonilam do tego inspektora
i okazalo sie ze mieli ta sprawe ale z powrotem przekazali do plusa,dzwonilam do plusa i powiedzieli ze rzeczywiscie niby nie dokonalam tych dwoch zasilen ale jak nie jestem pewna moga przefaksowac im list do dzialu reklamacji z prosba o wyjasnienie i w ciagu 30 dni przysla mi odpowiedz jak to bylo dokladnie:-)Dziekuje wszystkim za odpowiedz:-)