Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta0542

Chora 2,5 miesieczna . . .

Polecane posty

Gość Marta0542

Dziewczyny pomocy jestem mloda mama moja corcia jest chora dostaje antybioty ktory trzymam w lodowce i teraz mam pytani ile wczesnie mam wyjac lek zeby podac dziecku , dotego doracie mi co na katarek mala tak strasznie placze ;-(

masz moze amotax ? wyjmij z 2h wczesniej na katarek - sol fizjologiczna. -woda morska -masc majerankowa - ASPIRATOR do wyciagania babolków :)

Gość ldfmdlkddd
przeczytaj ulotke moj 3 mies synek dostal antybiotyk ktory trzeb a trzymac w lodówce ale przed podaniem nie wolno ogrzewac tylko zimny musi byc

Gość Marta0542
Maja dostala Zinnat i fluconazin oraz nasivin do noska sol tez mam i wode morska . Nie daje juz rady mala ciagle placze tak mi jej szkoda dodatkowo ma goraczke.

Gość mamuśkaMałejZuzi
na katar kupiłam małej nebulizator ok 100zł kosztuje,ale będzie służył przez lata, musisz zapytać pediatry czy córka nie jest za mała na inhalacje,ja kupiłam jak miała 5 mcy i pomogło wtedy, jak tylko ma objawy katarku to robie jej inhalacje i pomaga. maścią majerankową możesz smarować pod noskiem. jeśli chodzi o antybiotyk to nie wiem, może odmierz porcję i wyciągnij godz. wcześniej moja nie dała sobie wpuścić do noska soli morskiej ani nasivinu, ani aspiratora , zawsze się broniła, a nebulizator od zawsze lubiła

Gość .....amma.....
mój synio był chory jak miał miesiąc i właśnie robilismy inhalacje z soli fizjologicznej, poza tym woda morska, maść majerankowa, frida no i ja jeszcze gotowałam wodę w garnku i dosypywałam tam majeranku i stawiałam koło łóżeczka aby parowało, antybiotyk oczywiście również bo to za małe dziecko było.

Gość Marta0542
Dzienkuje wam za pomoc , najgorsze są noce wtedy mala nie moze oddychac tak ma zapchany nosek

Gość .....amma.....
no niestety noce są potworne, ja jak mały płakał bo mu się ciężko oddychało czyściłam nosek i później kładłam sobie na brzuchu i tak ja leżałam a maleńki spał. ze 3 noce takie były a później już jest lepiej z każdym dniem. i chory był już dwa razy a ma teraz 4 miesiące- raz mając miesiąc, drugi raz mając 3 miesiące więc nebulizator się przydaje

Gość Kup katarek do odciągania
katarku. Ten "Katarek" do odkurzacza, sól morską, nasivin i nebulizator. Można stosować u dzieci 2,5 miesiąca na 100%. Nebulizacje rób z soli fizjologicznej, a jeśli dziecko kaszle to powiedz lekarzowi, że masz nebulizator, to może prepisze lek do nebulizacji. Nakrop kilka kropel kropli Olbas na chuteczkę i niech będzie gdzieś nie daleko główki. Ten zestaw udrożni nosek. Co do Zinnatu, my jedynie mieszaliśmy w dłoniach za każdym razem przed podaniem, tak jak nakazuje ulotka i podawaliśmy zimny. Mała niestety też chorowała mając 2,5 miesiąca, leki jednak pomogły. Acha, przy Zinnat dawaj małej coś osłonowego na żołądek. Ja dawałam BioGaję. Było więcej kupek, ale obyło się bez biegunek. Życzę zdrówka

Gość Marta0542
Wlasnie przeczytalam ulotke lek podawac prosto z lodowki

Gość jumka
Zinnat u nas spowodował straszną biegunkę -sama woda i to mimo podawania cały czas osłony. Trzeba było lek odstawić.

Gość Marta0542
Dzienkuje zaraz wysle meza do apteki i sprobojemy. Rowniez zdrowka dla waszych maluszkow :) nigdy nie myslalam ze tak bardzo moze dziecko cierpiec przez katarek.

Gość Marta0542
Jako oslone podaje lakcid 2 razy dzienie. Narazie z kupkami jest ok. Najgorzej ze mala niechce mleka pic dajemy jej Bebiko Ar bo strasznie ulewa. Teraz pije same herbatki.