Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Psiakpsiak

Pies niechce jesc ani pic:(

Polecane posty

Gość Psiakpsiak

podalam tabletke na odrobaczenie bo wydaje mi sie ze ma robaki.

Gość lkjhgfgtfggfgfgf
od kiedy nie je? zachowuje sie normalnie zy sa jakies objawy?

Gość Psiakpsiak
Niewiem, bo mieszkam na wsi i w nocy ma uchylona kotlownie a w dzien drzwi na pole i sam wychodzi, jak w nocy wstawal z mojego lozka to za chwile schodzilam do kotlowni popatrzec czy wymiotowal czy kube zrobil bo wtedy bym widziala czy ma robaki...

Gość lkjhgfgtfggfgfgf
dobra .... temat wyglada nastepujaco. 1)zarcie chapi to syf.zmien karme 2)pies moze miec zaparcie 3)pies moze miec zapalenie/zapchanie gruczolow okoloodbytowych 4)zjadl cos co utknelo w jelitach. ja osobiscie stawiam na punkt 3.wdala sie infekcja wewnatrz i dlatego stracil apetyt:( jest chory.potrzebuje pomocy od weta. napisz cos wiecej.

Gość Psiakpsiak
zagladalam pod ogon wyglada normalnie bez zaczerwien i ubralam rekawiczke dotknelama ale nie zareagowal lezal jak lezy a znaczy spi.Ciocia mojego chlopaka ma psa i mowila ze jej pies tez nic nie jadl niechcial pic zacza wymiotowac i okazalo sie ze ma robaki to moj pewnie tez.Jak psiakowi nie przejdzie do pon to pojade do weteryniarza bo ja mam dopiero 18lat i dopiero w poniedzialek mialam dostac kase na ciuchy ale powiedzialam mamie ze jak psiakowi nie przejdzie to nie bede kupowac ciuchow tylko wydam nawet wszystko na psa.A musi mi przyjsc przelew na konto takze dopiero w pon.A weteryniarz moze czasem zawolac np 300zl.

Gość Psiakpsiak
zagladalam pod ogon wyglada normalnie bez zaczerwien i ubralam rekawiczke dotknelama ale nie zareagowal lezal jak lezy a znaczy spi.Ciocia mojego chlopaka ma psa i mowila ze jej pies tez nic nie jadl niechcial pic zacza wymiotowac i okazalo sie ze ma robaki to moj pewnie tez.Jak psiakowi nie przejdzie do pon to pojade do weteryniarza bo ja mam dopiero 18lat i dopiero w poniedzialek mialam dostac kase na ciuchy ale powiedzialam mamie ze jak psiakowi nie przejdzie to nie bede kupowac ciuchow tylko wydam nawet wszystko na psa.A musi mi przyjsc przelew na konto takze dopiero w pon.A weteryniarz moze czasem zawolac np 300zl.

Gość lkjhgfgtfggfgfgf
to prawda ,ze robaki mogą tak psiura wykonczyc .....ale do poniedzialku za duzo czasu:( posluchaj. bylam u weta z podobnie chorym psem.NAJWAZNIEJSZE jest nawodnienie!!!! podawaj mu strzykawką wode z glukoza (2 lyzeczki na szklanke) co 10 -15 minut po strzykawce.caly czas musz tego pilnowac dopuki nie zacznie pic.jedzenie jest mniej wazne. picie jest niezbedne!!jak zacznie sam pic mozesz przestac.jak go dobrze nawodnisz w nocy nie musisz wstawac. podaj mu no-spe .na psa ok 10 kg 1 sztuka. moze byc herbatka z rumianku z glukoza zamiast wody. jak nie masz strzykawki to kup.kosztuje grosze. glukoza jest zrodlem energii wiec jest konieczna. w ostatecznosci podawaj plyn lyzka ale moze sie bronic. moze pozycz kase? szkoda psiny:(

Gość Psiakpsiak
teraz jestem z nim na spacerze jak zauwazyl smycz to myrdal ogonem, na sile wcislam ma dwie lyzeczki wody.Podalam jedna tabletke na odrobaczenie o godzinie 13weteryniarz mowil ze za dwa dni juz bedzie dobrze pytal sie tylko ile pies wazy i tyle.Teraz po spacerze sprobuje dac mleko troszeczke melka z woda.

Gość lkjhgfgtfggfgfgf
jak psina:)?

Gość gość
mój pis teraz tesz tak ma nic nie pije ciągle wymiotuje ale twój lub mój pies się czymś się zatruć

Witam, mam podobny problem i potrzebuje fachowej rady!! Moja psinka 28 wrzesnia wieczorem zaczęła wymiotować, początkowo myślałam że to normalne, z rana wszystko sie nasiliło i nasilało bardziej, pies wymiotował na brązowo-zielony kolor, normalnie kałuże wymiocin!! Początkowo miała ochote na jedzenie jak to ona (łakomczuch straszny)!.. potem przestała pić i jeść, trwało to 4 dni po czym pojechałam z nią na pogotowie, gdzie dostała kroplówke i kontrast na żołądek. Wróciliśmy do domku gdzie od razu dostała kontrast ale bez jedzenia, tak zalecił wet, po czym z rana kolejny kontrast i podałam rozgotowany ryż z piersią z kurczaka, nie chętnie ale jakoś zjadła..ten dzień był w porządku. Z rana pojawiły sie ponownie wymioty ale już nie tak silne jak wcześniej. Widać było że walczy z głodem ale sie poddała bo dokarmiam strzykawką..Temperatura sie nie pojawiła. Jest osowiała, rzadko pije, ucieka od miski, niby zainteresowana, podejdzie powącha i kładzie sie. Wczoraj zaczęła kichać i charkać tak jak by jej coś stało ale nic tam nie ma, przy kichaniu uderzyła nosem o podłoge i polała sie krew.Teraz chlipie zaschniętą krwią, wyczyściłam delikatnie nos ale tak jak by było dalej zatkane.Ma zaczerwienione oczy, dużą nie chęć do robienia czegokolwiek.Pomóżcie mi ustalić w czym tkwi problem, mieszkam w Szwecji...tutaj leczenie jest bardzo drogie dlatego chciałabym bazować przynajmniej na czymś. BŁAGAM POMóżCIE !! :(

Gość gość
Chyba się bez lekarza nie obejdzie. Niepokojące jest, że uderzyła nosem o podłogę i polała się krew. Wewnątrz prawdopodobnie zrobił się skrzep (strup), który utrudnia oddychanie i pies może się udusić w miarę, jak się będzie powiększał. Pies bowiem nie potrafi oddychać pyskiem, ale wyłącznie nosem.

Gość gość
Aha - dopajać go trzeba za wszelką cenę - łyżeczką, smoczkiem, czymkolwiek, bo się odwodni i będzie po psie.

Gość xXxIskierkaxXx
Moja mała buldożka też dzisiaj od rana nie chcę nic jeść ani pić.Al poszłam do weterynarza i podał jej kroplówkę i chyba 3 zastrzyki.I dalej nic się nie zmieniło ale inny lekarz dał jej jakiś zastrzyk przeciw bólowy i po mniej więcej godzince już się zaczęła bawić zabawkami ale dalej nie chcę pić ani jeść.Ale mam nadzieję że jutro jej się polepszy

Gość gość
spróbuj może karmę zmienić, postaw na zdrowe żywienie. Ja swojemu psu kupuję naturalna karmę Doctor Dog, nie zawiera sztucznych mączek, a za to są witaminy i błonnik